Male perilice rublja za visokokvalitetno rublje

Prema dizajnu, male perilice rublja mogu se podijeliti u sljedeće tri kategorije:
- automatski ( "Tefal");
- neautomatski s donjim i vodoravnim rasporedom aktivatora ( " Mini-Vyatka ", " Fairy ");
- neautomatski s vertikalnim rasporedom aktivatora ( " Desna ", " Samara ", " Beba ").
Mora se reći da su neautomatske perilice malih dimenzija dizajnirane za pranje 1,5 kg suhog rublja, a također nemaju uređaj za cijeđenje. Vrlo je razumno koristiti ih prilikom pranja sitnica (čarapa, rupčića, dječje odjeće). Stroj se postavlja na stolicu ili stolicu, a samo pranje odvija se zbog intenzivne cirkulacije otopine sapuna koja prodire između pora i slojeva materije bez ikakvog mehaničkog utjecaja na nju. U takvim perilicama malih dimenzija cirkulaciju otopine sapuna stvara vrtložni pokreti pobuđeni aktivatorom. Zbog vrtložnog kretanja otopine, rublje se neprestano okreće u različitim smjerovima, što pridonosi njegovom temeljitom i ravnomjernom pranju. Nakon završetka pranja, voda se odvodi gravitacijom, rublje se istiskuje ručno ili u autonomnoj centrifugi.
Tipična neautomatska perilica male veličine sastoji se od poklopca, spremnika i kućišta u koje je ugrađena električna oprema stroja: kondenzatori, motor, zaštitni termalni relej. Kućište, poklopac i spremnik izrađeni su od plastike. Aktivator diska, koji pokreće elektromotor, smješten je unutar spremnika sa strane. Osovina aktivatora spojena je na osovinu elektromotora male perilice rublja. Elektromotor je pričvršćen vijcima na zid spremnika, a sami vijci prekriveni su električno izolacijskim brtvenim kitom. Na kućištu takve perilice rublja nalazi se prekidač kruga napajanja, a postoji i rupa za ispuštanje sapunaste otopine deterdženta. Armatura takve rupe može se zatvoriti plastičnim čepom ili spojiti na jedan kraj odvodnog crijeva, a drugi je kraj učvršćen u posebnom utoru na gornjem rubu spremnika dok stroj radi. Razina vode u spremniku kontrolira se posebnom oznakom. Poklopac pomaže u izbjegavanju prskanja tekućine prilikom ispiranja i pranja odjeće, a pričvršćen je zasunima na tijelo spremnika.

Male perilice rublja za visokokvalitetno rublje
Male perilice rublja za visokokvalitetno rublje
Male perilice rublja za visokokvalitetno rublje
Male perilice rublja za visokokvalitetno rublje Male perilice rublja za visokokvalitetno rublje Male perilice rublja za visokokvalitetno rubljeHome | Articles

December 5, 2022 04:22:41 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting