Makina të vogla larëse për lavanderi të gradës së lartë

Sipas dizajnit, lavatriçet e vogla mund të ndahen në tre kategoritë e mëposhtme:
- automatik ( "Tefal");
- jo - automatike me rregullimin fundor dhe horizontal të aktivizuesit ( " Mini-Vyatka ", " Fairy ");
- jo automatike me një rregullim vertikal të aktivizuesit ( " Desna ", " Samara ", " Baby ").
Duhet thënë se lavatriçet jo-automatikë me madhësi të vogël janë të dizajnuara për larjen e 1,5 kg rroba të thata dhe gjithashtu nuk kanë pajisje shtrydhëse. Veryshtë shumë e arsyeshme t'i përdorni ato kur lani sende të vogla (çorape, shami, rroba për fëmijë). Makineria vendoset mbi një stol ose karrige dhe vetë larja bëhet për shkak të qarkullimit intensiv të solucionit të sapunit, i cili depërton midis poreve dhe shtresave të materies pa ndonjë efekt mekanik mbi të. Në makina larëse të tilla me madhësi të vogël, qarkullimi i tretësirës së sapunit krijohet nga lëvizjet e vorbullës të ngacmuara nga aktivizuesi. Becauseshtë për shkak të lëvizjes së vorbullës së tretësirës që lavanderi kthehet vazhdimisht në drejtime të ndryshme, gjë që kontribuon në larjen e plotë dhe madje të saj. Pas përfundimit të larjes, uji kullohet nga graviteti, lavanderia del jashtë manualisht ose në një centrifugë autonome.
Një makinë larëse tipike jo-automatike me madhësi të vogël përbëhet nga një kapak, një rezervuar dhe një shtresë e jashtme në të cilën instalohen pajisjet elektrike të makinës: kondensatorë, një motor, një rele termike mbrojtëse. Zorrë, kapak dhe rezervuar janë bërë prej plastike. Aktivizuesi i diskut, i cili drejton motorin elektrik, ndodhet brenda rezervuarit anash. Boshti i aktivizuesit është i lidhur me boshtin e motorit elektrik të makinës larëse të vogël. Motori elektrik është i lidhur me vida në murin e rezervuarit, dhe vetë vidat janë të mbuluara me një stuko izoluese izoluese elektrike. Në shtresën e një makine larëse të tillë, ekziston një ndërprerës i qarkut të energjisë dhe ekziston gjithashtu një vrimë për kullimin e tretësirës së detergjentit me sapun. Montimi i një vrime të tillë mund të mbyllet me një tapë plastike ose të lidhet me njërin skaj të zorrës së kullimit dhe skaji tjetër i saj fiksohet në një fole të veçantë në skajin e sipërm të rezervuarit kur makina po funksionon. Niveli i ujit në rezervuar kontrollohet nga një shenjë e veçantë. Kapaku ndihmon për të shmangur spërkatjen e lëngut gjatë shpëlarjes dhe larjes së rrobave, dhe fiksohet me shulë në trupin e rezervuarit.

Makina të vogla larëse për lavanderi të gradës së lartë
Makina të vogla larëse për lavanderi të gradës së lartë
Makina të vogla larëse për lavanderi të gradës së lartë
Makina të vogla larëse për lavanderi të gradës së lartë Makina të vogla larëse për lavanderi të gradës së lartë Makina të vogla larëse për lavanderi të gradës së lartëHome | Articles

December 5, 2022 19:21:57 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting