Majhni pralni stroji za visoko kakovostno perilo

Majhne pralne stroje lahko po svoji zasnovi razdelimo v naslednje tri kategorije:
- samodejno ( "Tefal");
- neavtomatski z dnom in vodoravno razporeditvijo aktivatorja ( " Mini-Vyatka ", " Fairy ");
- neavtomatski z navpično razporeditvijo aktivatorja ( " Desna ", " Samara ", " Baby ").
Treba je povedati, da so neavtomatski majhni pralni stroji namenjeni pranju 1,5 kg suhega perila in tudi nimajo stiskalne naprave. Zelo smiselno jih je uporabljati pri pranju drobnih predmetov (nogavic, robčkov, otroških oblačil). Stroj je nameščen na blatu ali stolu, samo pranje pa poteka zaradi intenzivnega kroženja milne raztopine, ki brez mehaničnega vpliva nanjo prodira med pore in plasti snovi. V takih majhnih pralnih strojih kroženje milne raztopine ustvarjajo vrtinčni gibi, ki jih vzbudi aktivator. Zaradi vrtinčnega gibanja raztopine perilo nenehno obračamo v različne smeri, kar prispeva k njegovemu temeljitemu in enakomernemu pranju. Po koncu pranja vodo odteče gravitacijsko, perilo se iztisne ročno ali v avtonomni centrifugi.
Tipičen neavtomatski majhni pralni stroj je sestavljen iz pokrova, rezervoarja in ohišja, v katerem je nameščena električna oprema stroja: kondenzatorji, motor, zaščitni toplotni rele. Ohišje, pokrov in rezervoar so izdelani iz umetne mase. Aktivator diska, ki poganja elektromotor, je nameščen znotraj rezervoarja na strani. Aktivatorska gred je povezana z gredjo elektromotorja majhnega pralnega stroja. Elektromotor je pritrjen z vijaki na steno rezervoarja, sami vijaki pa so prekriti z električno izolacijskim tesnilnim kitom. Na ohišju takšnega pralnega stroja je stikalo za napajalni tokokrog, prav tako je luknja za odtok milne raztopine detergenta. Priključek takšne luknje je mogoče zapreti s plastičnim zamaškom ali povezati z enim koncem odtočne cevi, drugi konec pa je pritrjen v posebno režo na zgornjem robu posode, ko stroj deluje. Nivo vode v rezervoarju nadzoruje posebna oznaka. Pokrov preprečuje brizganje tekočine pri izpiranju in pranju oblačil in je pritrjen z zapahi na ohišje rezervoarja.

Majhni pralni stroji za visoko kakovostno perilo
Majhni pralni stroji za visoko kakovostno perilo
Majhni pralni stroji za visoko kakovostno perilo
Majhni pralni stroji za visoko kakovostno perilo Majhni pralni stroji za visoko kakovostno perilo Majhni pralni stroji za visoko kakovostno periloHome | Articles

November 27, 2022 04:03:53 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting