Mašine za pranje rublja s aktivatorom u kući domaćice

Strojevi za pranje rublja s aktivatorom iz više razloga sve više osvajaju ruskog potrošača. Pogledajmo prednosti i nedostatke mašina za pranje aktivatora, kao i pokušajmo otkriti razloge oživljavanja popularnosti ove vrste perilica.

Malo o karakterističnim značajkama perilica rublja.

Mašina tipa aktivatora je rezervoar, željezo ili plastični rezervoar u zidu ili na čijem je dnu ugrađen aktivator (disk s uzdužno smještenim noževima), koji je glavni radni element. Punjenje posteljine u aktivirajuće mašine vrši se kroz gornji poklopac otvora (vertikalno punjenje posteljine). Nadalje, aktivator, rotirajući, u pokretu dovodi otopinu vode i praha za pranje, koji rastvara i ispušta čestice koje zagađuju tkivo.

Sada razmotrite prednosti i nedostatke primjera usporedbe sa perilicama rublja s bubnjem.

Jedna od glavnih prednosti mašina za pranje aktivatora je energetska učinkovitost. Potrošnja energije je mala zbog činjenice da je potrošnja električne energije potrebna samo za rotaciju aktivatora (kod naprednijih modela za privremeni rad grijaćeg elementa), kada se proces pranja u bubnjevima odvija tako što se okreće rotacija cijelog bubnja, praćeno zagrijavanjem deset.

Učinkovitost vode je, bez sumnje, na visini mašina tipa aktivatora. Svi se sjećaju koliko puta u procesu pranja bubanj "automat" mijenja vodu? U mašini za aktiviranje sve je drugačije, čak je moguća i opcija pranja „prvo bijela, zatim boja“, sve u jednoj vodi.

Nepretencioznost, ekonomičnost pudera za pranje. Za kvalitetan rad bubnim mašinama potrebni su posebni puderi i tekućine. Mašine tipa aktivatora rade s bilo kojim deterdžentom, uključujući prašak za pranje ruku.

Drugi, važan argument, je mogućnost korištenja ove vrste mašina bilo gdje, u zemlji, u garaži, na području gdje nema tekuće vode. Sve što je potrebno je utičnica od 220 volti, što je nemoguće reći o najbližem konkurentu, koji zahtijeva vodosnabdijevanje i priključak na kanalizaciju.

Dodajte svemu trajnosti (zbog jednostavnosti dizajnerskih karakteristika), mogućnost kontrole procesa pranja (može se isključiti u bilo kojem trenutku) i, naravno, nižu cijenu.

Uzgred, prema statističkim podacima, stanovnici Amerike i azijskih zemalja radije koriste sredstva za pranje rublja s aktivatorom u svakodnevnom životu. Zašto mislite? ...

Zahvaljujući razvoju moderne tehnologije, kupovinu možete izvršiti bez napuštanja svog doma. U internetskoj trgovini kućanskih aparata lako možete pronaći bilo koji proizvod koji vas zanima. Jednostavno idite na mrežu, prelistajte katalog, izvršite narudžbu i pričekajte da je direktno dostavimo u vaše ruke.

Mašine za pranje rublja s aktivatorom u kući domaćice
Mašine za pranje rublja s aktivatorom u kući domaćice
Mašine za pranje rublja s aktivatorom u kući domaćice
Mašine za pranje rublja s aktivatorom u kući domaćice Mašine za pranje rublja s aktivatorom u kući domaćice Mašine za pranje rublja s aktivatorom u kući domaćiceHome | Articles

November 28, 2022 04:31:36 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting