Műholdas TV

A műholdas televízió már nem know-how az informatika világában. A műholdas televízió segítségével egyedülálló lehetősége van nemcsak sok új csatorna megtekintésére, hanem az országos csatornák sugárzási minőségének jelentős javítására is.
A műholdas televízió a 21. század sajátos oktatási programja. Ha átveszi a Telesputnik magazint, amely havonta megjelenik a műholdas és kábeltelevízióban, meglátja, hány műhold található a földközeli pályán. Valójában a folyóirat csak nagy számú űrhajó műholdjainak egy részéről tartalmaz információkat. Valójában sokkal több van belőlük, és mindannyian geostacionárius pályán vannak, amelyek a föld egyenlítőjének síkjában helyezkednek el. Ez az egyetlen kör alakú pálya, amelynek sugara 35785 km. Mivel a műhold a földi megfigyelő számára állónak tűnik, feltéve, hogy a műhold földi tengely körüli forgási szögsebessége egybeesik a föld forgásának szögsebességével tengelye körül. Ez azt jelenti, hogy ha a parabolaantennát megfelelően beállítják a műhold vételére és biztonságosan rögzítik, akkor a jövőben nem lesz szükség a helyzetének korrigálására.
Minden európai ország arra törekszik, hogy televíziós műholdjait geostacionárius pályára helyezze, de nincs mindenki számára elegendő hely. Ezért a "napért való helyért" folytatott harcban a műholdak, mint a madarak, "nyájakba" gyűlnek. Például a "HotBird" műhold alatt számos olyan űrhajót értenek, amelyet az űrszabványok szorosan egymás körül helyeznek el (kb. 100 km), és amelyek körülbelül 13 fokos keleti hosszúságú pályaállást foglalnak el. Mivel az összes műhold az Egyenlítői síkban van, szélességük nulla, és hosszúságukban különböznek egymástól. Emlékeztetünk arra, hogy a fő meridián Londonon halad át, és elválasztja a nyugati és a keleti hosszúságot. Egy televíziós műholdat a pálya adott pontjára helyeznek annak érdekében, hogy a földfelszín egy bizonyos területét kiszolgálja, ezért saját irányú mintázata van. Mivel minden űrhajóra több transzpondert (adó-vevőt) telepítettek, amelyek mindegyike képes több TV-műsor továbbítására egy adatfolyamban, a sugárzott csatornák teljes száma tízben mérhető. Az egyértelműség kedvéért a műhold elképzelhető úgy, hogy "lebeg" az éjszakai égbolton az Egyenlítő felett, "reflektorfényként" vagy "reflektorfény" csoportként, amelyek "sugaraikkal" elkapják a föld felszínének egy részét a sötétségből. Sőt, a "megvilágított" felület területtől függően mindegyik sugár besorolható: keskeny, zonális, regionális, globális stb. Az elektromágneses hullámok legnagyobb sűrűsége a nyaláb közepére koncentrálódik. Minél nagyobb a műhold által kibocsátott jel teljesítménye a parabolaantenna telepítési helyén a föld felszínére, annál kisebb az antennatükör átmérője. A keskeny gerendának ez az előnye. Minél szélesebb a lefedettségi terület, annál alacsonyabb az energiaáram sűrűsége a föld felszínén. Például Kijevben a globális műholdas sugár "Intelstat 905", 27,5 fokos TV-műsorainak fogadásához. h. a földfelszín belőle látható teljes részét lefedve legalább három méter átmérőjű antennára van szükség. Ukrajna területét elvileg sok műhold sugara "megvilágítja", de a legtöbbjük alacsony energiaáram-sűrűséget eredményez. Számunkra, Ukrajna lakói számára a legnagyobb érdeklődésre számot tartanak azok a műholdak, amelyekről nemzeti tévécsatornákat sugároznak, valamint orosz tévécsatornák, amelyek vétele kis műholdas antennákon lehetséges.
A műholdas TV előnyösen eltöltött idő, különösen azért, mert sokkal több csatornát nézhet meg, mint a kábeltévét. Ma a szokásos műholdas TV-csomag 500 csatorna! Képzeljen el egy tengernyi különféle információt közvetlenül a tévé képernyőjén!

Műholdas TV
Műholdas TV
Műholdas TV
Műholdas TV Műholdas TV Műholdas TVHome | Articles

December 6, 2022 17:18:20 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting