Llojet e pastruesve të fshesës me karakteristika të hollësishme

Nën emrin " fshesë me korrent " konsiderohet të jetë një pajisje që, me ndihmën e ajrit të holluar nga një kompresor ajri, thith papastërti dhe pluhur që grumbullohet në filtrin e fshesës me korrent. Zakonisht përdoret për pastrimin e dyshemeve të brendshme dhe qilimave.
Komponentët kryesorë të fshesës me korrent janë ventilatori dhe motori elektrik, të cilat janë të ndërtuara në trup. Për lehtësi, fshesa me korrent është e pajisur me një gete të veçantë fleksibël dhe bashkëngjitje për nevoja të ndryshme.
Ekzistojnë lloje të tilla të pastruesve të vakumit, në varësi të fushës: dysheme, çantë shpine, dore, pastruesit e furçave, automobila, etj. Pastruesit e dyshemesë konsiderohen më të zakonshmet. Pastruesit vakum ndahen gjithashtu sipas metodës së asgjësimit: me një qese me një enë dhe me një filtër uji.
Pastrues fshesë me qese pluhuri të zëvendësueshëm
Këto janë modele që përdorin një qese pluhuri, pluhuri dhe grimcat e vogla të mbeturinave grumbullohen në të gjatë pastrimit. Si rregull, mbledhësi i pluhurit është i instaluar brenda fshesës me korrent, ai mund të jetë prej pëlhure, i cili është vazhdimisht brenda fshesës me korrent dhe lirohet nga mbeturinat kur mbushet, si dhe i zëvendësueshëm - i bërë nga letër ose material jo i endur . Meqenëse mbledhësit e përhershëm të pluhurit janë bërë prej pëlhure, ata janë joefektivë, sepse janë në gjendje të mbajnë vetëm grimca të mëdha pluhuri dhe grimcat e vogla spërkaten në ajër. Mbledhësit e pluhurit të zëvendësueshëm janë më efektivë gjatë pastrimit, sepse ato mund të bllokojnë pluhurin deri në 0.3 mikronë në madhësi (mikrobe, alergjen dhe madje edhe erëra).
Cikloni i fshesës me korrent
Pastruesit e tillë të vakumit përfshijnë modele në të cilat është vendosur një filtër i veçantë cikloni, pluhuri dhe papastërtia, si dhe grimca të tjera të mbeturinave, mblidhen në të gjatë pastrimit me anë të forcës centrifugale. Në vitin 1986, u lançua pastruesi i parë i vakumit ciklon Dyson. Për sa i përket efikasitetit, pastruesit vakum ciklon nuk janë veçanërisht më të lartë se pastruesit klasik, gjë që nuk mund të thuhet për çmimin, i cili shpesh është një rend i madhësisë më i lartë.
Pastrues vakum me akuafiltër
Këto janë lloje të fshesave me korrent në të cilat filtrimi ndodh duke spërkatur një rrjedhë ajri në një enë të veçantë me ujë, kështu që pluhuri i trashë ruhet duke u përzier në një enë me ujë, dhe pluhuri i imët shumë i shpërndarë mbetet në një ndarës të veçantë. Në ndarës krijohet një shtytje e kundërt, për shkak të kësaj, vetëm molekulat e ajrit kalojnë përmes saj, por pluhuri dhe uji ruhen.

Llojet e pastruesve të fshesës me karakteristika të hollësishme
Llojet e pastruesve të fshesës me karakteristika të hollësishme
Llojet e pastruesve të fshesës me karakteristika të hollësishme
Llojet e pastruesve të fshesës me karakteristika të hollësishme Llojet e pastruesve të fshesës me karakteristika të hollësishme Llojet e pastruesve të fshesës me karakteristika të hollësishmeHome | Articles

December 6, 2022 17:11:19 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting