Larja dhe teknologjitë moderne

Çfarë pluhuri për të larë? Në cilën temperaturë? Cilën makinë larëse të zgjidhni? Këto pyetje janë të rëndësishme për çdo person. Nuk është e rëndësishme vetëm cilësia e larjes, por edhe pamja e gjërave të lara, të cilat ndikohen negativisht nga detergjentët modernë dhe temperaturat e larta, është veçanërisht fyese kur rrobat e shtrenjta të markës bëhen të papërdorshme.
Larje e butë. A ndodh edhe kjo?
Cilin cikël larjeje duhet të zgjidhni që veshja juaj të duket e re? Kohët e fundit, makineritë e flluskave janë shfaqur në tregun e pajisjeve shtëpiake. Cila makinë larëse është më e mirë - një makinë konvencionale apo një makinë larëse me flluska ajri? Informacioni më poshtë do t'ju japë mundësinë t'i përgjigjeni vetë kësaj pyetjeje.
Përparësitë kryesore që siguron makina larëse me flluska ajri:
lidhet me furnizimin qendror të ujit, një hyrje për ujë të ftohtë, tjetra për ujë të nxehtë (secila pjesë përfshin një sërë adaptorësh);
përdorimi racional i kohës, cikli më i gjatë zgjat jo më shumë se një orë, ndërsa rezultati është i shkëlqyeshëm;
përdorimi ekonomik i energjisë elektrike;
përveç gjenerimit të flluskave, përdoret energjia e rrjedhave të ujit të krijuara nga pulsatori, si rezultat, lëngu përzihet më mirë dhe papastërtia hiqet nga pëlhura më intensivisht;
vëllim i madh i larjes, pa u kufizuar në 5 kg lavanderi të thatë, disa modele mund të mbajnë deri në 10 kg;
ekziston një funksion i fillimit të vonesës;
konsumi optimal i pluhurit (kur përdorni një gjenerator të flluskave të ajrit, gjërat lahen me një sasi minimale detergjenti);
një zvogëlim i ndjeshëm i fërkimit të objekteve kundër njëri-tjetrit dhe në trupin e rezervuarit kontribuon në ruajtjen e një pamje tërheqëse të rrobave gjatë larjeve të përsëritura;
Nga çfarë përbëhet një makinë larëse me flluska ajri?
Elementi kryesor që dallon një makinë të tillë nga të tjerët është një gjenerator flluskash i vendosur në pjesën e poshtme të makinës, i cili merr ajrin dhe e shndërron atë në një rrymë flluskash. Elementi tjetër i rëndësishëm është një pulsator, një element me tehe që krijojnë rrjedha asimetrike të ujit që parandalojnë formimin e zonave me ujë të ndenjur. Detajet e tjera janë standarde për shumicën e llojeve të makinave larëse automatike: një mekanizëm që bllokon kapakun, një bombol me vrima shtesë dhe një filtër që mbledh push të imët, fibra pëlhure dhe pëlhura.
Çfarë duhet t'i kushtoni vëmendje?
Si të përcaktoni se cila makinë larëse është më e mirë? Parametrat më të rëndësishëm të modeleve: kapaciteti, funksionaliteti, besueshmëria. Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet rezervuarit të pajisjeve shtëpiake, të cilat në një makinë flluskë ajri ndryshojnë nga ajo e zakonshme nga prania e fryrjeve dhe depresioneve, gjë që krijon efektin e një lavamani - kjo përmirëson cilësinë e larjes, kontribuon në heqjen më të shpejtë prej dheut. Rezervuari duhet të mbrohet nga korrozioni, ky element në disa makina mund të ketë një shtresë qeramike që nuk lejon që elektriciteti statik të lindë, dhe gjithashtu shkatërron bakteret.
Makineritë e flluskave të ajrit gjithashtu kanë disavantazhe, ka pak prej tyre:
mungesa e besimit të konsumatorit në to;
mirëmbajtja e shërbimit të pajisjeve të tilla është zhvilluar mjaftueshëm, por në të ardhmen e afërt ky problem do të zhduket.
Në përgjithësi, përvoja e përdorimit të makinerive të flluskave të ajrit është pozitive, ato janë veçanërisht të mira për familjet e mëdha, njerëzit që vuajnë nga alergjitë (pasi përdoret një minimum i kimisë, disa lahen në makina të tilla duke përdorur arra sapuni).

Larja dhe teknologjitë moderne
Larja dhe teknologjitë moderne
Larja dhe teknologjitë moderne
Larja dhe teknologjitë moderne Larja dhe teknologjitë moderne Larja dhe teknologjitë moderneHome | Articles

November 27, 2022 03:49:12 +0200 GMT
0.004 sec.

Free Web Hosting