Kvaliteta i pouzdanost ARDO

Unatoč ogromnom broju proizvođača perilica rublja koji se trenutno bore za "ruku i srce" domaćeg potrošača, do danas se među cijelom legijom perilica rublja ističe pod brendom Ardo. Obožavali su je domaći potrošači zbog svoje jednostavnosti i nezahtjevnosti u radnim uslovima, kao i zbog izuzetne pouzdanosti, koja se rijetko nalazi čak i u automobilima najviše cenovne kategorije. Ovo je omogućeno zahvaljujući najstrožoj kontroli kvalitete, zbog koje neispravni proizvodi jednostavno nemaju šansu da izađu izvan proizvodnog prostora.

Sva ARDO oprema proizvodi se samo u tvornicama u Italiji, gdje pažljivo prate svaku fazu proizvodnje, a zatim gotove proizvode podliježu strogim provjerama u režimu rada. Dobre kućanske aparate možete kupiti direktno iz skladišta i ostvariti značajan popust.

Kvaliteta proizvoda i automatizacija procesa karakteristični su za sve faze proizvodnje. Nakon sastavljanja obradaka i zavarivačkih radova, obrađuju se kaporezima pre finalnog farbanja tijela. Ovaj tretman garantuje pouzdanu zaštitu metala od korozije. Rezervoari su napravljeni od dvije vrste: emajlirani čelik i nehrđajući čelik. Spremnici prvog tipa izbacuju se na temperaturi od 800 stepeni, što im garantuje zaštitu od korozije i povećava pouzdanost veš mašina. Rezervoari od nehrđajućeg čelika u strojevima za pranje rublja ARDO poznati su po visokoj čvrstoći.

Posebna se pažnja posvećuje proizvodnom procesu od nehrđajućeg čelika. Pri njihovoj proizvodnji potrebno je promatrati visoku preciznost i temeljitost obrade, jer su oni glavni element koji osigurava kvalitetno pranje. Sedam montažnih linija koje jamče fleksibilnost proizvodnje i mogućnost brzog prelaska na izdanje novih modela omogućavaju Antoniju Merloni da proizvede čitav asortiman proizvoda kako bi zadovoljio različite potrebe potrošača.

Vizualnim i elektronskim upravljanjem eliminira se prisutnost vanjskih i unutrašnjih oštećenja. Nakon provjere Ardo perilica rublja na posebnom štandu, mogućnost istjecanja vode u potpunosti se uklanja. Prije otpreme, nekoliko perilica rublja iz serije podvrgava se selektivnoj kontroli u laboratoriju kako bi se provjerila radna učinkovitost i nivo kvalitete proizvoda. Ispitivanja pouzdanosti provode se u laboratoriji - nekoliko ciklusa pranja i mehanička opterećenja simuliraju različite radne uvjete, novi modeli se testiraju u laboratoriji prototipa, a komponente provjeravaju usklađenost materijala s određenim karakteristikama. Svi hladnjaci i zamrzivači prolaze računarsku kontrolu. Petnaest klimatskih komora stvara različite okolinske uvjete. Akustične komore kontroliraju razinu buke. Ispituju se i komponente koje dolaze od dobavljača. Posljednjih godina cilj i aktivnost kompanije je planiranje i provođenje investicija koje imaju za cilj da se suprotstave konkurenciji na europskom nivou.

Kvaliteta robe potvrđena je međunarodnim certifikatima, uključujući ISO 9001. ARDO proizvodi su certificirani u Rusiji, dobili su pravo na korištenje Rostest marke. Ujedno se kvaliteta uspješno kombinira s cijenama hladnjaka, perilica rublja i mašina za suđe i napa.

Kvaliteta i pouzdanost ARDO
Kvaliteta i pouzdanost ARDO
Kvaliteta i pouzdanost ARDO
Kvaliteta i pouzdanost ARDO Kvaliteta i pouzdanost ARDO Kvaliteta i pouzdanost ARDO



Home | Articles

November 28, 2022 04:34:40 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting