Kur të zgjidhni një TV LCD

Kur vjen një moment i ndritshëm i marrjes së një vendimi të ndërgjegjshëm për të ndryshuar televizorin tuaj të vjetër, menjëherë lind pyetja, çfarë duhet të jetë e re? A duhet të zgjedh një kohë të provuar të ekranit në "LCD", apo është më mirë të blesh " plazmë " të grumbulluar ? bëhet e dobishme për të kuptuar në mënyrë objektive avantazhet dhe zonat problematike të secilës prej opsioneve në mënyrë që të bëhet zgjedhja më e mirë e TV LCD ose ndonjë tjetër.
Dihet se si funksionon ekrani në një KRRT. Elektronet që kalojnë përmes tubit rrezor rrëzojnë fotone. Çdo pikë e theksuar në ekran merr një ngjyrë tjetër për shkak të përzierjes së hijeve të kuqe, blu dhe jeshile. Aktiviteti i përbashkët i të gjitha pikave krijon një imazh kuptimplotë në ekran. Shkalla e dridhjeve të ekranit duhet të jetë standarde - korniza për sekondë. CRT TV ka disavantazhet kryesore vijuese:
- pajisja dimensionale;
- I dëmshëm për shëndetin nga rrezatimi elektromagnetik;
- imazhi i ekranit mund të dridhet.
Zgjedhja e një TV LCD mund të lihet në hije nga një informacion i tillë. Për më tepër, një TV LCD mund të mos jetë aq i ndritshëm, kontrast me plazmën. Kanë kënde më të vogla shikimi.
Çfarë mund të jetë më e këndshme të kalosh një mbrëmje nën shoqërinë e shpirtit tënd të dashur, duke parë filma në një TV të madh LCD dhe duke u ulur në një divan të butë dhe të rehatshëm italian. Një furnizues i besueshëm i mobiljeve italiane Elite-style do t'ju ndihmojë të zgjidhni dhe blini një divan të mirë për dhomën e gjumit.
Ekrani plazmatik nuk ka dridhje ose rrezatim, i cili është më i sigurt për trupin e njeriut. Por TV LCD konsumon shumë më pak energji elektrike. Zgjedhja e një televizori mund të bazohet gjithashtu në koston e pajisjes. Në këtë rast, duhet të përshkruani menjëherë preferencat tuaja në lidhje me madhësinë e diagonës së ekranit. Nëse qëllimi i blerjes është një TV i gjerë i gjerë, është më fitimprurëse të blini një plazmë, dhe me një diagonale të vogël, një TV LCD.
Një disavantazh i rëndësishëm i një ekrani plazma është djegia e tij, si rezultat i së cilës plazma zgjat për më pak vite në krahasim me një TV LCD. Kjo e fundit ka një temperaturë shumë më të ulët të funksionimit të pajisjes dhe alokimi i pikseleve nuk është i frikshëm për ta.
Extremelyshtë jashtëzakonisht e vështirë të bësh pa dyshim një preferencë në favor të një teknologjie të veçantë dhe të bësh një zgjedhje specifike të një TV. Vlen të kujtohet tendenca e përgjithshme drejt çmimeve më të ulëta, si dhe nevojën për të studjuar tërë furnizimin e pajisjeve.

Kur të zgjidhni një TV LCD
Kur të zgjidhni një TV LCD
Kur të zgjidhni një TV LCD
Kur të zgjidhni një TV LCD Kur të zgjidhni një TV LCD Kur të zgjidhni një TV LCDHome | Articles

December 3, 2022 18:55:12 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting