Kupujemo najnoviju generaciju Philips LED televizora

Zašto isti film izgleda toliko različito u kinu i na TV ekranu? Ispada da je cijela stvar u proporcijama TV ekrana takav omjer 4: 3, a filmovi se prikazuju na ekranu s omjerom 16: 9, zbog čega se na televiziji prikazuju filmovi velikog formata iznad i ispod crne trake. Prvi pokušaji stvaranja televizora sa širokim zaslonom propali su zbog nesavršenosti katodne cijevi, a tek s razvojem Led tehnologije san filmaša se ostvario.

Mnoge kompanije su započele eksperimente u ovoj oblasti. Pojava jeftinih led matrica omogućila je stvaranje širokih ekrana, ali sada format televizijskog signala nije odgovarao, a na stranama su se pojavile crne trake. Televizori pod vodstvom Philipsa postali su pravi proboj u ovom području. Inženjeri Philipsa predložili su upotrebu formata sa slikom konstantne visine, a sada su pruge nestale sa ekrana dok su gledali i filmove i televizijske emisije.

Kada gledate bilo koji sadržaj na Philips LED TV ekranu, ne osjeća se nekorektnost, slika je proporcionalno svijetla i kontrastna. Prilikom gledanja TV emisija slika se ne rasteže, a kada gledate filmove ne obrezuje se okomito. Sve izgleda izuzetno prirodno, slika je jasna i detaljna.

Dizajneri kompanije otišli su još dalje i sada su u metal i plastiku ugradili moderan format 21: 9 koji se koristi u kinima. Ovo je druga generacija Philips LED televizora i do sada nijedna kompanija nije objavila ništa slično na tržištu. Da bi se stvorilo ovo čudo inženjeringa primijenjeni su svi najrevolucionarniji događaji. Na primjer, pozadinsko osvjetljenje LED zaslona, ​​koje varira ovisno o prikazanoj slici i uvjetima osvjetljenja u sobi, i uporaba procesora s frekvencijom bliskom računalu omogućava gledanje volumetrijskih slika uz održavanje njihove kvalitete.

Phillips LED televizori kombiniraju strogost dizajna i inovativnost tehničkih rješenja koja se u njima koriste te su u stanju radovati istinske ljubitelje filmova.

Kupujemo najnoviju generaciju Philips LED televizora
Kupujemo najnoviju generaciju Philips LED televizora
Kupujemo najnoviju generaciju Philips LED televizora
Kupujemo najnoviju generaciju Philips LED televizora Kupujemo najnoviju generaciju Philips LED televizora Kupujemo najnoviju generaciju Philips LED televizoraHome | Articles

November 29, 2022 12:44:59 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting