Kupnja televizora za upotrebu u kuhinji

U 40-inčnim monitorima danas su najnaprednija tehnologija LCD i plazma. Cijene zaslona svake od tehnologija približno su iste. Zasloni se mogu usporediti u smislu zasićenosti boja, trajnosti, kontrasta, zahtjeva za naponom itd.
1. Kontrast
U plazemskim monitorima prikaz tamnih i crnih područja postiže se smanjenjem protoka struje na određena područja ploče. Ova metoda stvara sliku s visokim kontrastom. Odnos kontrasta plazemskih monitora može biti i do 3000: 1.
Zasloni s tekućim kristalima proizvode tamne mrlje povećavajući energiju koja se napaja u pikselu. Najnoviji tehnološki napredak omogućuje omjer kontrasta od približno 700: 1.
2. Zasićenje boje
Monitori plazme vrlo jasno reproduciraju čitav opseg boja. Visoka zasićenost zaslona postignuta je činjenicom da svaka ćelija ploče sadrži crvene, zelene i plave komponente. Tehnologija plazme omogućuje najtočniju reprodukciju boja.
Zasloni s tekućim kristalima koriste tehnologiju polarizacije kristala, a zbog male veličine matrice piksela postiže se vrlo visoka jasnoća i živopisnost slike. Ali oni su inferiorni u odnosu na plazma ploče kad je potrebno prikazivati ​​scene velikom brzinom promjene slike.
3. Trajnost
LCD monitori mogu raditi i do 75.000 sati. Zapravo, dugovječnost zaslona s tekućim kristalima određuje životni vijek žarulje zbog koje se slika stvara nakon pretvorbe svjetlosti. Ako ne uspije, svjetiljku možete zamijeniti.
Plazma ploča stvara sliku pomoću električnog impulsa koji utječe na rijetke plinove (neon, ksenon, argon). Jezgre plinova vremenom propadaju i upravo one utječu na dugovječnost zaslona, ​​koja iznosi oko 30 000 sati.
4. Izgaranje zaslona
Čimbenik koji treba uzeti u obzir pri odabiru monitora. S tim u vezi, LCD monitori su superiorniji od plazma tehnologije, jer praktički ne izgaraju. Ekran plazme, pod određenim uvjetima, počinje izgarati nakon 15 minuta.
5. Potrošnja energije
Fluorescentna žarulja LCD zaslona troši manje energije od elektroda ćelija plazme.
Stoga, nakon pojašnjenja uvjeta u kojima će se tehnika koristiti, nije teško odlučiti se o izboru prikaza.
Osvjetljenje je od velike važnosti u svakoj sobi. To je ono što stvara posebno raspoloženje, atmosferu u sobi. Prikladni luster ili svjetiljku možete pronaći i u običnoj trgovini i u internetskoj trgovini. Koja je prednost virtualne trgovine? Ovdje možete vidjeti tone opcija u kratkom vremenu. Odaberite veličinu, boju, dizajn - što god želite. A istodobno ćete uštedjeti puno svog vremena na besmislenom premještanju iz jedne trgovine u drugu.

Kupnja televizora za upotrebu u kuhinji
Kupnja televizora za upotrebu u kuhinji
Kupnja televizora za upotrebu u kuhinji
Kupnja televizora za upotrebu u kuhinji Kupnja televizora za upotrebu u kuhinji Kupnja televizora za upotrebu u kuhinjiHome | Articles

November 27, 2022 04:01:07 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting