Kupnja televizora za upotrebu u kuhinji

U 40-inčnim monitorima najsavremenije tehnologije danas su LCD i plazma. Cijene za prikaze svake tehnologije su približno iste. Ekrane možete upoređivati ​​po zasićenosti boje, trajnosti, kontrastu, potrebama napona itd.

1. Kontrast

Kod plazma monitora prikaz tamnih i crnih područja postiže se smanjenjem dovoda struje na pojedine dijelove panela. Slična metoda vam omogućuje da dobijete sliku visokog kontrasta. Kontrast plazma monitora može biti i do 3000: 1.

LCD zasloni dobijaju tamne tačke povećanjem energije koja se isporučuje u pikselu. Najnovija tehnološka poboljšanja omogućavaju odnos kontrasta od oko 700: 1.

2. Zasićenje boje

Plazma monitori vrlo jasno prenose cjelokupnu paletu boja. Visoka zasićenost zaslona dobiva se zbog činjenice da svaka ćelija ploče sadrži crvene, zelene i plave komponente. Plazma tehnologija omogućava najtačniju reprodukciju boja.

Ekrani s tekućim kristalima koriste tehnologiju polarizacije kristala i zbog male veličine matrice piksela postiže se vrlo visoka razlučivost i živost slike. Ali oni su inferiorni plazma panelima kada je to potrebno za prikazivanje scena sa velikom brzinom promjene slike.

3. Trajnost

LCD monitori mogu raditi i do 75 000 sati. U stvari, dugovečnost displeja sa tečnim kristalima određuje život lampe, zbog čega se nakon pretvaranja svetlosti formira slika. Ako lampica ne uspe, može se zameniti.

Plazma ploča stvara sliku pomoću električnog impulsa koji deluje na retke gasove (neon, ksenon, argon). Jezgra gasova propadaju s vremenom, upravo oni utiču na dugotrajnost displeja, koja iznosi oko 30.000 sati.

4. Snimanje ekrana

Faktor koji treba uzeti u obzir pri izboru monitora. U tom su pogledu LCD monitori superiorni u plazmi tehnologiji jer se oni praktički ne pregrijavaju. Ekrani u plazmi, pod određenim uslovima, počinju sagorjeti nakon 15 minuta.

5. Potrošnja energije

LCD monitor s fluorescentnom lampom troši manje energije od elektroda na plazma ploči.

Dakle, pronalaženje uvjeta u kojima će se oprema koristiti, lako je odrediti izbor prikaza.

Od velike važnosti u svakoj sobi je osvjetljenje. Stvara posebno raspoloženje, atmosferu u sobi. Možete odabrati odgovarajući luster ili lampu u običnoj trgovini ili internetskoj trgovini. Šta je prednost virtualne trgovine? Ovde možete videti puno opcija za kratko vreme. Odaberite veličinu, boju, dizajn - sve što želite. A ujedno uštedite puno svog vremena na besmislenom premještanju iz jedne trgovine u drugu.

Kupnja televizora za upotrebu u kuhinji
Kupnja televizora za upotrebu u kuhinji
Kupnja televizora za upotrebu u kuhinji
Kupnja televizora za upotrebu u kuhinji Kupnja televizora za upotrebu u kuhinji Kupnja televizora za upotrebu u kuhinjiHome | Articles

November 27, 2022 05:07:04 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting