Krijues akulli frigorifer

Një shpikje thjesht amerikane është krijuesi i akullit. Përdoret në frigoriferë, modeli i të cilave ka një pozicion krah për krah. Isshtë një sistem që është i vendosur në derën e frigoriferit. Funksioni i tij është të furnizojë vazhdimisht ujë të pijshëm të ftohtë dhe akull. Deri në katër kilogramë akull të rafinuar gjenerohen në frigorifer në ditë. Këto mund të jenë kube standarde ose thërrime akulli. Nëse marrim parasysh një model të shtrenjtë të frigoriferit, atëherë ai është i pajisur me kontroll elektronik. Në panelin prekës të frigoriferit Side-by-side, duhet të aktivizoni mënyrën e funksionimit që ju nevojitet për momentin. Më shpesh, mund të zgjidhni një nga opsionet e disponueshme: " kub akulli ", " thërrime akulli ", ose " ujë të freskët ".
Para se të hyni në prodhuesin e akullit, uji i nënshtrohet pastrimit të detyrueshëm. Pas kësaj, uji derdhet në myk, ku formohen kube. Uji ngrin dhe shtresa pas shtrese formon një kub akulli. Por nëse prodhuesi i akullit ka një funksion akulli të Thërrmuar, atëherë akulli që rezulton shtypet nga mulli. Në mënyrë që të funksionojë ky sistem i bërjes së akullit, frigoriferi duhet të lidhet me burimin e tij. Një gete bakri ose plastike është e përshtatshme për këtë. Rubineti pritet në tubin e ujit. Duke përdorur adaptorë, duhet të lidhni zorrën. Dhe në mënyrë që uji të rrjedhë tashmë i pastruar, është e nevojshme të merrni një filtër.
Me ndihmën e tij, pastrimi mekanik dhe kimik i ujit do të bëhet nga të gjitha llojet e papastërtive të dëmshme. Blloku i filtrit ka një fishek. Duhet të ndryshohet një herë në vit. Theshtë një fole në pjesën e pasme të frigoriferit, në të cilën është bashkangjitur kjo fishek. Nëse marrim parasysh koston e kësaj lidhjeje, atëherë, së bashku me të gjithë punën dhe materialet, ajo do të kushtojë rreth 140 dollarë. Në të njëjtën kohë, atje do të sigurohet një vinç, i cili duhet të fiket gjatë një mungese të gjatë.
Nëse rekomandimi i prodhuesit tregon modelin e filtrit të rekomanduar të zëvendësimit, atëherë është më mirë nëse blihet vetëm kjo fishek. Më shpesh, marka e filtrit dhe marka e njësisë janë identike. Një filtër balonë kushton rreth pesëdhjetë dollarë. Ai do të shërbejë për tetë muaj. Një filtër me dy balonë kushton më shumë. Çmimi i saj mund të arrijë dyqind e pesëdhjetë dollarë. Por ky filtër do të zgjasë dy herë më shumë se zakonisht.

Krijues akulli frigorifer
Krijues akulli frigorifer
Krijues akulli frigorifer
Krijues akulli frigorifer Krijues akulli frigorifer Krijues akulli frigoriferHome | Articles

December 8, 2022 02:12:14 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting