Konsumi i energjisë në frigorifer

Efikasiteti i ergo është një nga parametrat kryesorë që duhet t'i kushtoni vëmendje të madhe kur zgjidhni një frigorifer. Nëse, për shembull, krahasojmë pajisjet shtëpiake për përdorim shtëpiak, atëherë shumica e konsumit të energjisë elektrike bie mbi këtë asistent shtëpie. Prandaj, nëse pronarët e ardhshëm të frigoriferit po mendojnë për kostot e ardhshme, është e nevojshme të zgjidhni një model më ekonomik. Konsumi i energjisë i një frigorifer mund të ndryshojë nga A në G. Konsumi më i ulët i energjisë është në A. Konsumi më i lartë i energjisë në frigoriferë, të cilët janë në klasën G. Për të përcaktuar klasën e energjisë, duhet të njihni përkatëse 95 / 75 ES dhe 92/2 ES. Në të njëjtën kohë, përcaktimi i pajisjeve të cilave mund t'i përkasë një frigorifer i tillë. Alsoshtë gjithashtu e nevojshme të përcaktohet vëllimi i dobishëm si i dhomave ftohëse ashtu edhe të ngrirjes. Pas kësaj, është e nevojshme të përcaktohet vlera nominale e konsumit të energjisë për një lloj të veçantë të frigoriferit.
Në të njëjtën kohë, është e nevojshme të merren parasysh standardet e konsumit të energjisë për këtë kategori. Vlera nominale duhet të merret si 100%. Pas kësaj, është e nevojshme të përcaktohet se sa energji elektrike konsumohet në të vërtetë nga frigoriferi për punë. Klasa " A " korrespondon me një tregues me një vlerë që është më pak se 55%. 75% korrespondon me klasën " B ". 75% -90% i përket klasës energjetike " C ". 90-100% - "D". 100% -110% korrespondon me klasën " E ". 110-125% flet për klasën "F". Të gjithë treguesit që janë më shumë se 125% korrespondojnë me G.
Por për shkak të faktit se shfaqen gjithnjë e më shumë teknologji të reja, është e mundur që klasifikimi ndërkombëtar të plotësohet me një tregues më shumë. Kjo do të jetë klasa "Super A". Ky lloj frigorifer tashmë ekziston. Konsumi i tyre i energjisë është klasë shumë më e ulët e klasës " A ", e cila ekziston sot. Siç mund ta shihni, në të vërtetë mund të ndodhë që frigoriferi të konsumojë shumë më pak energji elektrike sesa tregohet në vlerën nominale. Kjo mund të arrihet me kompresorë me cilësi të lartë, izolim me cilësi më të mirë dhe pajisje të tjera me kosto të ulët.
Çdo frigorifer është i pajisur me afishe të vetën, e cila tregon për ergonominë e tij. Konsumi teorik i energjisë tregohet gjithashtu këtu, si dhe vëllimet e dobishme të dhomave të frigoriferëve. Prodhuesi mund të tregojë në mënyrë të pavarur shkallën e zhurmës për modelin e tij.

Konsumi i energjisë në frigorifer
Konsumi i energjisë në frigorifer
Konsumi i energjisë në frigorifer
Konsumi i energjisë në frigorifer Konsumi i energjisë në frigorifer Konsumi i energjisë në frigoriferHome | Articles

December 2, 2022 02:25:01 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting