Konsumatori dhe ngrirësi

Dokumentacioni shoqërues i frigoriferit duhet të përshkruajë të gjitha tiparet e frigoriferit. Në veçanti, është posaçërisht vëllimi i dobishëm. Por disa shitës fshehin qëllimisht figurën e vëllimit të dobishëm të frigoriferit. Por disa ngrirës kanë aftësinë jo vetëm për të ngrirë ushqimin, por edhe për të ngrirë muret e frigoriferit. Shifra mund të ndryshojë me dhjetëra litra. Nëse klasa ekonomike e frigoriferit është mjaft e lartë, atëherë muret e saj do të kenë një trashësi mjaft të madhe. Në të njëjtën kohë, vëllimi i dobishëm i një frigorifer të tillë zvogëlohet. Kapaciteti i ngrirjes së ushqimit tregon aftësinë e këtij ngrirësi për të ngrirë ushqimin në thellësinë e tij të plotë për 24 orë. Kjo merr parasysh temperaturën e ngrirjes prej -18 gradë. Çdo 10 litra vëllim i përdorshëm mund të ngrijë një kilogram ushqim në ditë. Shkalla e ngrirjes mund të rritet për shkak të pranisë së akumulatorëve të ftohtë. Ato janë briketa ose çanta që përmbajnë një tretësirë ​​të kripur. Shportat me rrjetë teli gjithashtu lehtësojnë ngrirjen e shpejtë. Muret e shpuara në frigorifer lejojnë që ajri të qarkullojë pa kufizime.
Siguria e ruajtjes së ushqimit varet nga cilësitë e izolimit termik të secilit frigorifer të veçantë. Akumuluesi i ftohtë gjithashtu luan një rol. Nëse muret e ngrirjes janë mjaft të trasha, kjo do të ketë një efekt pozitiv në konsumin e energjisë. Modelet ultra-ekonomike të ngrirjeve kanë izolim termik të barabartë me 120 mm. Klasa e efikasitetit ekonomik të frigoriferit gjithashtu ka shtatë tregues, nga A në G. Por për shkak të faktit se teknologjia e prodhimit të ngrirjeve po përmirësohet vazhdimisht, aktualisht ka ngrirje, klasa ekonomike e të cilave ka një tregues të A + ose A + +
Konsumi i energjisë i një frigorifer të tillë është gjysma e atij të klasit G. Natyrisht, këto karakteristika ndikojnë në çmimin e frigoriferit. Në realitet, shumë faktorë ndikojnë në konsumin e energjisë. Këto përfshijnë: temperaturën e jashtme, mbylljen e derës, përdorimin e ngrirjes, sa shpesh hapet dera e frigoriferit dhe ngarkimin e dhomës së ngrirjes me një shumëllojshmëri ushqimesh. Nëse dera e ngrirësit hapet vazhdimisht, atëherë, në përputhje me rrethanat, konsumi i energjisë do të rritet.

Konsumatori dhe ngrirësi
Konsumatori dhe ngrirësi
Konsumatori dhe ngrirësi
Konsumatori dhe ngrirësi Konsumatori dhe ngrirësi Konsumatori dhe ngrirësiHome | Articles

December 5, 2022 18:55:54 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting