Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjak

Ako govorimo o kupnji srednjeg ili velikog hladnjaka, oni odmah razmišljaju o broju kompresora u njemu. Što se tiče malog hladnjaka, jedan kompresor izvrsno odrađuje sve poslove koji su mu povjereni. Imati dva kompresora u hladnjaku znači da je hladnjak opremljen s dva neovisna rashladna sustava. Jedan od tih sustava dizajniran je za rad s odjeljkom hladnjaka, a drugi za zamrzivač. Cjelokupno radno opterećenje raspoređeno je na dva sustava. Hladnjak s dva kompresora ima niz prednosti:
1. Ovaj hladnjak ima duži vijek trajanja. To je zato što kompresori rade samo za komore kojima su namijenjeni i u trenutku kada je to potrebno.
2. Hladne performanse hladnjaka s dva kompresora znatno su veće.
3. Upravljanje dvokomorom je lakše. Korisnik može samostalno prilagoditi temperaturu u različitim komorama. Također možete zasebno uključiti svaku kameru. Ali postoje takvi hladnjaci s jednim kompresorom koji također omogućuju regulaciju temperaturnog režima u različitim komorama.
Postoji mišljenje da je hladnjak opremljen s dva kompresora mnogo pouzdaniji od jednog kompresora. Ali ova izjava nije istinita. Vjerojatnije je da će hladnjak najbolje kvalitete raditi pouzdanije. Ista se izjava odnosi na buku i potrošnju energije hladnjaka. Hladnjak je opremljen rashladnim sredstvom. U ovom je trenutku također potrebno obratiti pažnju na odabir odgovarajućeg modela. Hladnjaci moderne proizvodnje pretpostavljaju dvije vrste rashladnog sredstva. Najčešće rashladno sredstvo je R134a. Ali tu je i upotreba rashladnog sredstva R600a. Ova dva rashladna sredstva ne sadrže klor.
A klor je poznat kao jedan od najgorih neprijatelja ozona. Rashladno sredstvo ne može biti zamjenjivo. Ako je, na primjer, hladnjak dizajniran za punjenje rashladnim sredstvom R600a, tada se ova vrsta rashladnog sredstva može koristiti isključivo. Ako usporedimo sve dostupne vrste rashladnog sredstva za hladnjak, tada se može razlikovati R600a. Upravo ovaj tip ima velik broj prednosti. Također će pružiti ekonomičniju potrošnju energije za hladnjak.

Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjak
Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjak
Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjak
Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjak Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjak Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjakHome | Articles

November 27, 2022 04:11:38 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting