Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjak

Ako govorimo o kupovini prosječnog ili velikog hladnjaka, onda odmah razmislite o broju kompresora u njemu. Što se tiče malog hladnjaka, jedan kompresor se nosi sa svim poslom koji mu je dodijeljen. Prisutnost dva kompresora u frižideru znači da je hladnjak opremljen sa dva nezavisna rashladna sistema. Jedan od ovih sustava dizajniran je za rad hladnjaka, a drugi za zamrzivač. Sve radno opterećenje raspoređeno je u dva sistema. Hladnjak sa dva kompresora ima nekoliko prednosti:

1. Ovaj hladnjak ima veći radni vijek. To je zato što kompresori rade samo za kamere kojima su namijenjeni, i to u trenutku kada je potrebno.

2. Performanse hlađenja frižidera sa dva kompresora su mnogo veće.

3. Dvokomorna kontrola je jednostavnija. Korisnik može podesiti temperaturu u različitim kamerama. Takođe možete uključiti svaku od kamera posebno. Ali postoje i takvi hladnjaci s jednim kompresorom, koji vam takođe omogućuju podešavanje temperature u raznim komorama.

Smatra se da je hladnjak opremljen s dva kompresora mnogo pouzdaniji od jednog kompresora. Ali ta izjava nije istinita. Umjesto toga, hladnjak koji ima najbolji kvalitet bit će pouzdaniji. Ista izjava odnosi se na buku i potrošnju energije hladnjaka. Hladnjak je opremljen rashladnim sredstvom. U ovom je trenutku potrebno obratiti pažnju i na odabir odgovarajućeg modela. Hladnjaci moderne proizvodnje predlažu dvije vrste rashladnog sredstva. Najčešći rashladni medij je R134a. No, tu je i upotreba R600a rashladnog sredstva. Ove dvije vrste rashladnog sredstva ne sadrže hlor.

A kao što znate, hlor je jedan od najgorih neprijatelja ozona. Rashladno sredstvo se ne može koristiti naizmenično. Ako je, na primjer, hladnjak dizajniran tako da se puni rashladnim sredstvom R600a, tada se ova vrsta rashladnog sredstva može koristiti samo. Ako usporedimo sve raspoložive vrste rashladnog sredstva za hladnjak, tada možemo razlikovati R600a. Ova vrsta se odlikuje velikim brojem prednosti. Takođe će omogućiti ekonomičniju potrošnju energije za hladnjak.

Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjak
Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjak
Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjak
Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjak Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjak Kompresor za rashladno sredstvo i hladnjakHome | Articles

December 5, 2022 19:05:08 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting