Kompresor za hladilno sredstvo in hladilnik

Če govorimo o nakupu srednjega ali velikega hladilnika, potem takoj pomislijo na število kompresorjev v njem. Kar zadeva majhen hladilnik, en kompresor odlično opravi vse svoje delo, ki mu je bilo zaupano. Imeti dva kompresorja v hladilniku pomeni, da je hladilnik opremljen z dvema neodvisnima hladilnima sistemoma. Eden od teh sistemov je zasnovan za upravljanje hladilnega prostora, drugi pa za zamrzovalnik. Celotna delovna obremenitev je razdeljena na dva sistema. Dvokompresorski hladilnik ima številne prednosti:
1. Ta hladilnik ima daljšo življenjsko dobo. To je zato, ker kompresorji delujejo samo za komore, za katere so namenjeni, in v trenutku, ko je to potrebno.
2. Hladna zmogljivost hladilnika z dvema kompresorjema je veliko večja.
3. Upravljanje dvokomore je lažje. Uporabnik lahko samostojno prilagodi temperaturo v različnih komorah. Prav tako lahko vklopite vsako od kamer posebej. Vendar obstajajo takšni hladilniki z enim kompresorjem, ki vam omogočajo tudi uravnavanje temperaturnega režima v različnih komorah.
Obstaja mnenje, da je hladilnik, opremljen z dvema kompresorjema, veliko bolj zanesljiv kot en kompresor. Toda ta trditev ni resnična. Verjetno je, da bo hladilnik najboljše kakovosti deloval bolj zanesljivo. Ista trditev velja za hrup in porabo energije hladilnika. Hladilnik je opremljen s hladilnim sredstvom. Na tem mestu je treba biti pozoren tudi na izbiro ustreznega modela. Hladilniki sodobne proizvodnje predvidevajo dve vrsti hladilnega sredstva. Najpogostejše hladilno sredstvo je R134a. Obstaja pa tudi uporaba hladilnega sredstva R600a. Ta dva hladilna sredstva ne vsebujeta klora.
Znano je, da je klor eden najhujših sovražnikov ozona. Hladilno sredstvo ni zamenljivo. Če je bil hladilnik na primer zasnovan tako, da se napolni s hladilnim sredstvom R600a, potem je mogoče uporabiti izključno to vrsto hladilnega sredstva. Če primerjamo vse razpoložljive vrste hladilnega sredstva za hladilnik, potem lahko ločimo R600a. Ta vrsta ima veliko število prednosti. Zagotovil bo tudi varčnejšo porabo energije za hladilnik.

Kompresor za hladilno sredstvo in hladilnik
Kompresor za hladilno sredstvo in hladilnik
Kompresor za hladilno sredstvo in hladilnik
Kompresor za hladilno sredstvo in hladilnik Kompresor za hladilno sredstvo in hladilnik Kompresor za hladilno sredstvo in hladilnikHome | Articles

November 27, 2022 03:27:54 +0200 GMT
0.010 sec.

Free Web Hosting