Kompresor ftohës & frigorifer

Nëse po flasim për blerjen e një frigorifer të mesëm ose të madh, atëherë ata menjëherë mendojnë për numrin e kompresorëve në të. Sa i përket frigoriferit të vogël, një kompresor bën një punë të shkëlqyeshme për të gjithë punën që i është besuar. Të kesh dy kompresorë në një frigorifer do të thotë që frigoriferi është i pajisur me dy sisteme të pavarura ftohjeje. Njëri prej këtyre sistemeve është krijuar për të funksionuar ndarjen e frigoriferit dhe tjetri është krijuar për ngrirjen. E gjithë ngarkesa e punës është shpërndarë në të dy sistemet. Një frigorifer me dy kompresorë ka një numër përparësish:
1. Ky frigorifer ka një jetë më të lartë shërbimi. Kjo sepse kompresorët punojnë vetëm për dhomat për të cilat ato janë të destinuara dhe në momentin kur është e nevojshme.
2. Performanca e ftohtë e një frigorifer me dy kompresorë është shumë më e lartë.
3. Menaxhimi i dy dhomave është më i lehtë. Përdoruesi mund të rregullojë në mënyrë të pavarur temperaturën në dhoma të ndryshme. Mund të ndizni secilën nga kamerat veç e veç. Por ka frigoriferë të tillë me një kompresor që ju lejojnë gjithashtu të rregulloni regjimin e temperaturës në dhoma të ndryshme.
Ekziston një mendim se një frigorifer i pajisur me dy kompresorë është shumë më i besueshëm se një kompresor i vetëm. Por kjo deklaratë nuk është e vërtetë. Frigoriferi me cilësinë më të mirë ka më shumë të ngjarë të punojë në mënyrë më të besueshme. E njëjta deklaratë vlen për zhurmën dhe konsumin e energjisë në frigorifer. Frigoriferi është i pajisur me ftohës. Në këtë pikë, është gjithashtu e nevojshme t'i kushtohet vëmendje zgjedhjes së modelit të duhur. Frigoriferët e prodhimit modern marrin dy lloje të ftohësit. Ftohësi më i zakonshëm është R134a. Por ka edhe përdorimin e ftohësit R600a. Këto dy ftohës nuk përmbajnë klor.
Dhe klori dihet se është një nga armiqtë më të këqij të ozonit. Ftohës nuk mund të këmbehet. Nëse, për shembull, frigoriferi është projektuar të mbushet me ftohës R600a, atëherë ky lloj ftohës mund të përdoret ekskluzivisht. Nëse krahasojmë të gjitha llojet e disponueshme të ftohësit për një frigorifer, atëherë mund të dallohet R600a. Thisshtë ky lloj që ka një numër të madh përparësish. Do të sigurojë gjithashtu konsum më ekonomik të energjisë për frigoriferin.

Kompresor ftohës & frigorifer
Kompresor ftohës & frigorifer
Kompresor ftohës & frigorifer
Kompresor ftohës & frigorifer Kompresor ftohës & frigorifer Kompresor ftohës & frigoriferHome | Articles

December 3, 2022 08:25:18 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting