Koliko bo lastnik stal pri zamenjavi senčila v pralnem stroju

Če pralni stroj med pranjem ustavi ogrevanje vode, je težava najverjetneje v okvari grelnega elementa - grelnega elementa. Vzrok okvare so ponavadi nanosi vodnega kamna ali umazanije na grelnem elementu. Slabijo prenos toplote, zaradi česar tuljava grelnega elementa izgori. V tem primeru boste morali zamenjati grelni element v pralnem stroju.
Grelni element v avtomatskih pralnih strojih je nameščen na dnu rezervoarja, saj ga je treba med delovanjem potopiti v vodo. Če se nahaja na zadnji strani rezervoarja, se zamenjava grelnega elementa v pralnem stroju začne tako, da ga odklopite iz električnega omrežja in odstranite zadnji pokrov. Če želite to narediti, morate odviti vijake. Grelni element je nameščen pod elektromotorjem ali bobnom. Za udobje zamenjave grelnega elementa v pralnem stroju odstranite pogonski jermen. Nato je treba s sponk grelnega elementa odstraniti dve napajalni žici in eno ozemljitveno žico, konektor pa je treba odstraniti tudi s temperaturnega senzorja, če je na grelnem elementu tak. Po tem morate zrahljati matico na osrednjem vijaku, potisniti vijak navznoter in odstraniti grelni element tako, da ga povlečete z dvema ploščatima izvijačima. Plast vodnega kamna ali druge usedline otežujejo zamenjavo grelnega elementa v pralnem stroju. Odstranite grelni element s telesa stroja, da preprečite poškodbe rezervoarja. Nato skozi luknjo odstranite ostanke umazanije in lestvice.
Priporočljivo je, da izberete nov grelni element za vgradnjo istega podjetja ali pa vas vodi velikost tesnilnega gumija. Morajo se ujemati. Namestitev novega grelnega elementa v pralni stroj se izvede v obratnem vrstnem redu.
Po zamenjavi grelnega elementa v pralnem stroju ga je treba začeti preverjati, ali se voda segreva in da ne pušča. V domačem okolju je primerno nadzirati delovanje grelnega elementa z uporabo števca električne energije. Z začetkom ogrevanja vode se bo poraba energije močno povečala.
Zamenjava grelnega elementa v pralnih strojih s sprednjo lokacijo grelnega elementa je enaka, le sprednji del telesa stroja je razstavljen za dostop.

Koliko bo lastnik stal pri zamenjavi senčila v pralnem stroju
Koliko bo lastnik stal pri zamenjavi senčila v pralnem stroju
Koliko bo lastnik stal pri zamenjavi senčila v pralnem stroju
Koliko bo lastnik stal pri zamenjavi senčila v pralnem stroju Koliko bo lastnik stal pri zamenjavi senčila v pralnem stroju Koliko bo lastnik stal pri zamenjavi senčila v pralnem strojuHome | Articles

November 29, 2022 13:15:35 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting