Koliko alternativa iPadu

Uprkos postojećem „kultu ličnosti“ ipada među ljubiteljima zabavnih elektroničkih uređaja, mnogi potrošači već sa zanimanjem gledaju na tržište, postoji li pristojna alternativa ipadu? Naravno, ipad se može pohvaliti brojnim prednostima, ali nemojte zaboraviti na neke „minuse“ ovog tableta. Najčešće, među onima koji traže alternativni ipad, možete čuti optužbe elektronskog uređaja od Applea u maloj memoriji i nemogućnosti rada sa Flash-videom. Vrlo često se programeri ipada spominju i sa „toplom riječju“, jer nisu instalirali web kameru i USB priključak u uređaj.

Sada alternativni razvoj, koji će se za srca kupaca morati svađati s ipadom, tek počinje svoj put na tržište, tako da će potencijalni konkurenti morati biti razmotreni, a ne pravi. Na primjer, uređaj HP Slate, čija se buduća cijena najavljuje na razini od petsto američkih rubalja, imat će 10-inčni ekran , Windows 7 kao operativni sistem i, kao alternativa, trebao bi biti ono što izvornik nema - USB i Flash podršku. Hoće li to biti alternativna verzija ipada ili bi bilo ispravnije nazvati netbook bez tipkovnice, pokazat će operativno iskustvo, nakon ljetnog pojavljivanja na policama.

Ostale "alternative" koje izazivaju hegemoniju ipada već se prodaju u Sjedinjenim Državama. Riječ je o 12-inčnom Fusion Garage JooJoo zasnovanom na Intel Atom OS-u, koji može raditi s HD-videom i prodaje se po cijeni od 499 dolara. I puno minijaturniji Dell Mini 5 sa 5-inčnim ekranom i alternativnim iPad operativnim sistemom Android. Prednosti posljednjeg alternativnog tableta su pogodnost njegovog svakodnevnog rada, jer ne zauzima puno prostora i brzi razvoj Googlea, koji će uređaju pružiti mnogim modernim programima i uslugama.

Pojava Microsoftovog uređaja Courier na tržištu, što je izazvalo oživljavanje i obožavatelja ipada i njegovih protivnika, još je uvijek u dvojbi. Programeri su pokazali vrlo lijepe skice i najavili prilično zavodljive alternativne parametre, koji uključuju prikaz mužnje, neobična dizajnerska rješenja, lijepu veličinu i štiklu. Pokazalo se da ovaj alternativni ipad tvrdi da je šira uloga nego samo zabavni uređaj. Radni alat ili pomoćnik u kreativnosti - ovo je uloga alternativnog i neobičnog Microsoft Courier-a. No, hoće li ovaj projekt biti doveden do svog logičnog kraja još nije jasno.

Koliko alternativa iPadu
Koliko alternativa iPadu
Koliko alternativa iPadu
Koliko alternativa iPadu Koliko alternativa iPadu Koliko alternativa iPaduHome | Articles

November 27, 2022 03:10:36 +0200 GMT
0.026 sec.

Free Web Hosting