Koliko će koštati vlasnika zamjene desetke u perilici rublja

Ako je perilica prestala grijati vodu za vrijeme pranja, problem najvjerovatnije leži u kvaru grijaćeg elementa - TENA. Uzrok propadanja obično su naslage kamenca ili prljavštine na grijaču. Oni smanjuju prijenos topline, zbog čega spirala grijaćeg elementa izgara. U tom slučaju bit će potrebno zamijeniti grijač u perilici.

Grijač u automatskim mašinama za pranje rublja instaliran je na dnu spremnika, jer ga treba potopiti u vodu tijekom rada. Ako se nalazi iza spremnika, onda zamjena grijača u perilici rublja započinje odspajavanjem iz mreže i uklanjanjem stražnjeg poklopca. Da biste to učinili, odvrnite vijke. Grijač se nalazi ispod elektromotora ili remenice bubnja. Radi praktičnosti zamjene grijača u veš mašini, uklonite pogonski remen. Zatim s terminala grijaćeg elementa trebate ukloniti dvije strujne žice i jednu uzemljenu žicu, također morate ukloniti priključak iz osjetnika temperature, ako je na grijaču. Nakon toga, trebate otpustiti maticu na središnjem vijaku, gurnite vijak prema unutra i ukloniti grijač, napunite ga s dva ravna odvijača. Teško je zamijeniti grijač u veš mašini slojem kamenca ili drugim naslagama. Izvadite grijaći element s kućišta stroja vrlo pažljivo kako ne bi došlo do oštećenja spremnika. Zatim kroz njegov otvor morate ukloniti ostatke prljavštine i kamenca.

Preporučljivo je odabrati novi grijač za ugradnju iste tvrtke ili se fokusirati na veličinu brtvene gume. Moraju se podudarati. Ugradnja novog grijača u perilicu rublja izvodi se obrnutim redoslijedom.

Nakon zamjene grijača u veš mašini mora se pokrenuti radi provjere zagrijavanja vode i nepostojanja curenja. U kućnim uvjetima rad grijača prikladno se kontrolira pomoću brojila električne energije. S početkom grijanja vode, potrošnja energije će se naglo povećati.

Zamjena grijača u mašinama za pranje rublja s prednjim mjestom grijaćeg elementa događa se na isti način, samo se prednji dio kućišta stroja rastavlja radi pristupa.

Koliko će koštati vlasnika zamjene desetke u perilici rublja
Koliko će koštati vlasnika zamjene desetke u perilici rublja
Koliko će koštati vlasnika zamjene desetke u perilici rublja
Koliko će koštati vlasnika zamjene desetke u perilici rublja Koliko će koštati vlasnika zamjene desetke u perilici rublja Koliko će koštati vlasnika zamjene desetke u perilici rubljaHome | Articles

December 2, 2022 01:51:13 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting