Koji zamrzivač odabrati?

U naše vrijeme, kada su ljudi napokon naučili cijeniti svoje zdravlje, kućanski aparati koji im pomažu u tome postaju sve važniji. Na primjer, to uključuje zamrzivače. A poanta ovdje nije ni u visokokvalitetnom očuvanju hrane, već u količini uskladištene hrane. Priznajte: uostalom, ljeti ste vjerojatno više puta imali ideju da bi bilo lijepo zamrznuti što više voća i povrća za zimu. Jedini je problem što standardni pretinac za zamrzavanje običnog hladnjaka jednostavno ne može sadržavati sve ... Ali zloglasni zamrzivači imaju takvu priliku!
Arhitektura zamrzivača
Postoje vertikalni i vodoravni zamrzivači. Prvi, koji se nazivaju i zamrzivači, visine su od 65 do 200 cm i izgledom podsjećaju na hladnjake. Neki proizvođači proizvode hladnjake i zamrzivače s istim dizajnom: takvi uređaji, kada se postave jedan pored drugog, izvrsno nadopunjuju kuhinjski interijer. Horizontalni zamrzivači ili zamrzivači u ladicama ladice su koje se otvaraju prema gore. S jednakim dimenzijama, volumen vodoravnog zamrzivača nešto je veći od vertikalnog, a potrošnja energije je manja, ali može biti teško " registrirati " takav uređaj u svom domu.
Broj kompresora
Preporučljivo je da zamrzivač koji kupite ima dva kompresora. U tom će slučaju resurs zamrzivača biti veći. Uz to, zamrzivači s dva kompresora ponekad imaju i dva neovisna pretinca, što vam omogućuje pohranu različitih namirnica na različitim temperaturama ili njihovo odmrzavanje jednu po jednu.
Klasa smrzavanja u zamrzivačima
Za označavanje klase smrzavanja, uobičajeno je koristiti simbole u obliku * simbola. U ovom slučaju, klasa smrzavanja također utječe na maksimalni rok trajanja hrane. Trenutno su usvojene sljedeće oznake:
* - 6 ° S i rok trajanja do 7 dana
** - 12 ° S i rok trajanja do 30 dana
*** - 18 ° S i rok trajanja do 90 dana
**** - temperatura ispod -18 ° C. Rok trajanja do jedne godine
Postoje i zamrzivači u kojima sve kutije rade u različitim načinima rada. Ovi su zamrzivači vrlo jednostavni za upotrebu i preporučujemo da ih pažljivije pogledate.
Sposobnost smrzavanja
Kapacitet smrzavanja zamrzivača karakterizira količina hrane koja se može smrznuti u roku od 24 sata, a ovisi o snazi ​​kompresora i klasi hlađenja.
Funkcija akumulacije hladnoće
U slučaju nestanka struje, zamrzivač, koji ima funkciju akumuliranja hladnoće, može dugo obavljati svoje funkcije. Komore imaju takvu priliku zbog prisutnosti spremnika s posebnom tekućinom u njima. Ova tekućina ima veliki toplinski kapacitet, vrlo se polako hladi i onda jednako polako " odaje hladnoću ". U područjima gdje je napajanje nestabilnim, preporuča se kupiti zamrzivače u kojima je ova funkcija osigurana.
Način brzog zamrzavanja
Ovaj način omogućuje zamrzavanje hrane što je brže moguće i time sprječava gubitak vitamina i drugih biološki aktivnih tvari. Da biste maksimalno povećali brzinu zamrzavanja hrane, morate uključiti način brzog zamrzavanja 4-5 sati prije nego što hranu uložite u zamrzivač. U tom će se slučaju natovarena hrana vrlo brzo ohladiti i neće imati vremena zagrijati povrće i voće koje je prethodno bilo smrznuto.

Koji zamrzivač odabrati?
Koji zamrzivač odabrati?
Koji zamrzivač odabrati?
Koji zamrzivač odabrati? Koji zamrzivač odabrati? Koji zamrzivač odabrati?Home | Articles

December 3, 2022 08:58:25 +0200 GMT
0.023 sec.

Free Web Hosting