Koji je zamrzivač bolji?

U današnje vrijeme, kada su ljudi konačno naučili cijeniti svoje zdravlje, kućanski aparati koji im pomažu u tome postaju sve važniji. Na primjer, jedan može uključiti zamrzivače. A poanta ovdje nije ni u visokokvalitetnoj konzerviranju hrane, već u količini pohranjene. Priznajte: na kraju krajeva, ljeti vjerovatno više puta niste imali pomisao da bi bilo lijepo zamrznuti što više voća i povrća za zimu. Jedini problem je što standardni odjeljak za zamrzavanje konvencionalnog hladnjaka jednostavno ne može primiti sve ... No zloglasni zamrzivači upravo imaju ovu priliku!

Arhitektura zamrzivača

Razlikovati između vertikalnih i horizontalnih zamrzivača. Bivši, koji se nazivaju i zamrzivači, visine su od 65 do 200 cm i izgledaju poput hladnjaka. Neki proizvođači proizvode hladnjake i zamrzivače istog dizajna: takvi uređaji, kada se postave jedan pored drugog, vrlo dobro nadopunjuju unutrašnjost kuhinje. Horizontalni zamrzivači ili zamrzivači su ladice koje se otvaraju prema gore. S jednakim dimenzijama, volumen vodoravnog zamrzivača je nešto veći od vertikalnog, a potrošnja energije je manja, međutim, "registrovanje" takvog uređaja u vašem domu može biti teško.

Broj kompresora

Preporučljivo je da zamrzivač koji kupite ima dva kompresora. U ovom slučaju resursa zamrzivača bit će više. Osim toga, zamrzivači s dva kompresora ponekad imaju i dva neovisna odjeljka, što vam omogućuje skladištenje različitih proizvoda na različitim temperaturama ili ih naizmjenično odmrzavate.

Klasa zamrzavanja u zamrzivačima

Za označavanje klase zamrzavanja uobičajeno je koristiti simbole u obliku simbola *. U isto vrijeme, klasa zamrzavanja također utječe na maksimalno trajanje skladištenja proizvoda. Trenutno je prihvaćen sljedeći zapis:

* - 6 ° C i rok trajanja do 7 dana

** - 12 ° S i rok trajanja do 30 dana

*** - 18 ° S i rok trajanja do 90 dana

**** - temperatura ispod -18 ° S. Rok trajanja do jedne godine

Postoje i zamrzivači u kojima svi okviri rade u različitim režimima. Takvi su zamrzivači vrlo povoljni za korištenje, te vam preporučujemo da ih bliže pogledate.

Mogućnost smrzavanja

Mogućnost zamrzavanja karakterizira masa proizvoda koji se može zamrznuti u roku od 24 sata, a ovisi o kapacitetu kompresora i klasi smrzavanja.

Funkcija hladnog skladištenja

U slučaju nestanka struje, zamrzivač koji ima funkciju nakupljanja hladnoće može dugotrajno obavljati svoje funkcije. Kamere imaju takvu priliku zbog prisustva u njima spremnika s posebnom tekućinom. Ova tekućina ima visoku toplinsku sposobnost, hladi se vrlo sporo, a zatim „odaje hladnoću“ jednako sporo. U područjima gdje je napajanje nestabilno, preporučuje se kupnja zamrzivača u kojima je navedena funkcija.

Način brzog zamrzavanja

Ovaj način rada omogućuje vam da zamrznete hranu što je brže moguće i tako spriječite gubitak vitamina i drugih biološki aktivnih tvari. Da biste brzinu zamrzavanja hrane povećali na maksimalnu, potrebno je uključiti način brzog zamrzavanja 4-5 sati prije utovara proizvoda u zamrzivač. U ovom slučaju se učitani proizvodi vrlo brzo ohlade i neće imati vremena za zagrijavanje povrća i voća koje su prethodno bili zamrznuti.

Koji je zamrzivač bolji?
Koji je zamrzivač bolji?
Koji je zamrzivač bolji?
Koji je zamrzivač bolji? Koji je zamrzivač bolji? Koji je zamrzivač bolji?Home | Articles

November 27, 2022 03:19:28 +0200 GMT
0.005 sec.

Free Web Hosting