Koji hladnjak je bolje kupiti?

Ne tako daleko od nas, naši su preci bili prisiljeni ići na svakakve trikove koji će im omogućiti da hranu održavaju svježom. Na primjer, mnogi narodi koji žive na sjeveru i dan danas nastavljaju graditi ledenjake u podrumima svojih domova: struja se na tim mjestima redovito gubi i zbog toga nitko ne želi dobiti trovanje hranom ... Srećom, mi imaju hladnjake, modele obilja koji zadivljuju i zahtjevne kupce. I to više nisu samo " rashladne škrinje ", već najsloženiji uređaji koji mogu samostalno pristupiti mreži ... Stoga, prije kupnje, morate malo razumjeti teoriju izbora hladnjaka!
Uz tradicionalne hladnjake s jednim odjeljkom, postoje hladnjaci s dva odjeljka i hladnjaci s više odjeljaka. Relativno jednostavan dizajn jednokomornih hladnjaka omogućuje im kombiniranje vrlo visokog stupnja pouzdanosti i pristupačne cijene. Najznačajniji nedostatak takvih modela je potreba za povremenim odmrzavanjem " kaputa " leda na zidovima zamrzivača.
Mnogi moderni hladnjaci imaju tri komore. Treća komora je komora s nultom temperaturom ili " zona očuvanja svježine ". Dizajniran je za čuvanje kvarljive hrane. Najrasprostranjeniji su kombinirani hladnjaci s dva odjeljka s komorama za hlađenje i zamrzavanje. Možete odabrati bilo koju kombinaciju volumena komore, ovisno o vašim potrebama za skladištenjem hrane.
Dvokomorni hladnjaci mogu raditi iz jednog kompresora ili iz dva. Potonja je opcija manje ekonomična, ali prikladnija, na primjer, prilikom odmrzavanja možete isključiti bilo koju kameru. Zamrzivač, smješten ispod hladnjaka i koji se sastoji od nekoliko odjeljaka, zahtijeva prosječno 2 odmrzavanja godišnje.
Ako hladnjak ima sustav No Frost, tada uopće ne treba odmrzavanje, ali preporuča se isključiti ga barem jednom godišnje radi preventivnog čišćenja. Odjeljak hladnjaka za većinu modela radi u načinu automatskog odmrzavanja (ili automatskog odmrzavanja), odnosno hladnjak se rješava kondenzirajuće vlage bez vašeg sudjelovanja.
Kontrolirati
Hladnjakom se upravlja na dva načina: elektromehanički i elektronički. Potonje podrazumijeva da hladnjak ima elektroničku upravljačku ploču s digitalnim zaslonom i daljinskim upravljačem koji prikazuje sve potrebne podatke o svom radu. Elektromehaničko upravljanje mnogima je poznatije. Izvodi se jednostavnim okretanjem gumba termostata unutar odjeljka hladnjaka ili izvan njega na gornjoj ravnini ormarića. Ove osnovne karakteristike pomoći će vam u brzoj navigaciji prilikom odabira hladnjaka iz našeg kataloga.
Najpopularnije marke hladnjaka: hladnjaci Atlant, Ariston, Stinol, Indesit, Bosch, Saratov, Siemens.
Potrošnja energije karakteristika je koja će od svih ostalih parametara hladnjaka najviše utjecati na stanje vašeg novčanika nakon kupnje hladnjaka. Stoga pri odabiru modela obratite posebnu pozornost na ovaj parametar (ponekad se koriste riječi " energetska učinkovitost " i " klasa učinkovitosti ").
Energetska klasa naznačena je na naljepnici na hladnjaku i u opisu proizvoda, a određuje se u rasponu vrijednosti od A do G, gdje:
od A do C - vrlo ekonomična i ekonomična klasa
D - srednja vrijednost
od E do G - velika i vrlo velika potrošnja energije.
Sve ide na činjenicu da će nakon nekog vremena u međunarodnu klasifikaciju biti uveden i koncept " Super A klase " , za hladnjake koji već sada postoje, a čiji su pokazatelji potrošnje energije puno niži od uobičajene klase A.
Uzimajući u obzir rusku stvarnost, može se primijetiti da povećana potrošnja električne energije uz relativno niske troškove neće pogoditi potrošača po džepu - dok su poboljšani modeli koji štede električnu energiju obično skuplji.
Stoga, prilikom odabira između ekonomskog modela i njegove „ neekonomične “ braće, pokušajte procijeniti što je manje: razlika u njihovom trošku ili trošak dodatnog kilovata / sata za određeno razdoblje (1 godina, 2 godine, 5 godina, 10 godina). Izračun je prilično proizvoljan (električna energija može poskupjeti, a možda i pojeftiniti), ali omogućit će vam da se nekako orijentirate u suhim brojkama karakteristika.
Međutim, postoje i drugi načini uštede troškova i uštede energije koji ne zahtijevaju dodatni napor:
1. Vruću hranu ohladite na sobnu temperaturu prije stavljanja u hladnjak;
2. Izbjegavajte nepotrebno otvaranje vrata i ne ostavljajte ih dugo otvorena;
3. Promijenite položaj termostata ovisno o punjenju hladnjaka hranom;
4. Ako hranu nećete mjesecima čuvati u zamrzivaču, onda tamo nemojte postavljati najnižu temperaturu;
Ne stavljajte hladnjak u blizini peći, peći, radijatora ili sličnih izvora topline.

Koji hladnjak je bolje kupiti?
Koji hladnjak je bolje kupiti?
Koji hladnjak je bolje kupiti?
Koji hladnjak je bolje kupiti? Koji hladnjak je bolje kupiti? Koji hladnjak je bolje kupiti?Home | Articles

December 3, 2022 07:47:45 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting