Koji hladnjak je bolje kupiti?

U vremenima koja nisu tako udaljena od nas, naši preci bili su prisiljeni ići na sve vrste trikova koji će im omogućiti da hranu ostave svježom. Na primjer, mnogi ljudi koji žive na sjeveru do danas nastavljaju graditi ledenjake u podrumima svojih kuća: struja na tim mjestima redovito nestaje i niko zbog toga ne želi dobiti trovanje hranom ... Srećom, imamo hladnjake, dosta modeli koji zadivljuju i zahtjevnije kupce. I to nisu samo „hladnjaci sa hladnjakom“, već i najkompliciraniji uređaji koji mogu sami pristupiti internetu… Stoga, prije kupnje, trebali biste malo razumjeti teoriju odabira hladnjaka!

Pored tradicionalnih jednokomornih frižidera, postoje i dvokomorni hladnjaci i multi-komorni hladnjaci. Relativno jednostavan dizajn jednokomornih frižidera omogućava im da kombiniraju vrlo visok stupanj pouzdanosti i pristupačne cijene. Najznačajniji nedostatak takvih modela je potreba za periodičnim odmrzavanjem „krznenog kaputa“ od leda na zidovima zamrzivača.

Mnogi moderni hladnjaci imaju tri komore. Treća komora je komora nulte temperature ili „zona očuvanja svježine“. Dizajniran je za skladištenje brzo kvarljive hrane. Kombinirani hladnjaci u dva odjeljka s hladnjakom i zamrzivačem najčešće su korišteni. Možete odabrati bilo koju kombinaciju glasnoće fotoaparata ovisno o potrebama skladištenja hrane.

Dvokomorni hladnjaci mogu raditi i iz jednog kompresora i iz dva. Posljednja opcija je manje ekonomična, ali je povoljnija, primjerice, tijekom odmrzavanja možete isključiti bilo koju od kamera. Zamrzivač koji se nalazi ispod hladnjaka i sastoji se od nekoliko sekcija zahtijeva prosječno 2 odmrzavanja godišnje.

Ako hladnjak ima sustav No Frost, tada ga uopće ne treba odmrzavati, no preporučuje se isključiti ga barem jednom godišnje radi preventivnog čišćenja. Hladnjak, za većinu modela, radi u režimu automatskog zamrzavanja (ili automatskog odmrzavanja), tj. Hladnjak se riješi kondenzacijske vlage bez vašeg sudjelovanja.

Menadžment

Hladnjakom se upravlja na dva načina: elektromehanički i elektronički. Ovo posljednje podrazumijeva da hladnjak ima elektroničku upravljačku ploču s digitalnim zaslonom i daljinskim upravljačem koji prikazuje sve potrebne podatke o njegovom radu. Elektromehanička kontrola za mnoge poznatije. Izvodi se jednostavnim okretanjem gumba termostata unutar odjeljka hladnjaka ili van njega u gornjoj ravnini ormara. Ove osnovne karakteristike pomoći će vam bržoj navigaciji pri odabiru hladnjaka u našem katalogu.

Najpopularnije marke hladnjaka: hladnjaci Atlant, Ariston, Stinol, Indesit, Bosch, Saratov, Siemens.

Potrošnja energije je karakteristika koja će od svih ostalih parametara hladnjaka najviše utjecati na stanje vašeg novčanika nakon kupovine hladnjaka. Stoga pri odabiru modela obratite posebnu pažnju na ovaj parametar (ponekad se koriste riječi "energetska učinkovitost" i "ekonomska klasa").

Energetski razred naveden je na naljepnici na hladnjaku i u opisu proizvoda i određuje se u rasponu vrijednosti od A do G, gdje:

od A do C - vrlo ekonomična i ekonomična klasa

D - srednja vrijednost

od E do G - velika i veoma velika potrošnja energije.

Sve ide do te mere da će se nakon nekog vremena koncept „Super A klase“ uvesti i u međunarodnu klasifikaciju hladnjaka koji već postoje i čiji su pokazatelji potrošnje energije mnogo niži od obične klase A.

S obzirom na rusku realnost, može se primijetiti da povećana potrošnja energije s relativno niskim plaćanjima za nju neće mnogo pogoditi potrošača, dok su napredni modeli koji štede energiju obično skuplji.

Stoga, kad birate između ekonomičnog modela i „neekonomične“ braće, pokušajte shvatiti koja je manja: razlika u njihovom trošku ili trošku dodatnih kilovata / sat vremena za određeno razdoblje (1 godina, 2 godine, 5 godina, 10 godina). Proračun je prilično proizvoljan (električna energija može poskupjeti, ili može postati jeftinija), ali će vam omogućiti da se nekako orijentirate na suhe brojeve karakteristika.

Međutim, postoje i drugi načini za uštedu troškova i uštedu energije, što neće zahtijevati dodatne napore:

1. Ohladite hranu na sobnu temperaturu prije nego što je stavite u hladnjak;

2. Izbjegavajte nepotrebno otvaranje vrata i ne ostavljajte ih otvorena duže vrijeme;

3. Promijenite položaj termostata ovisno o punjenju hladnjaka hranom;

4. Ako mjesecima nećete pohranjivati ​​hranu u zamrzivač, nemojte tamo postavljati najnižu temperaturu skladištenja;

Ne stavljajte hladnjak u blizini štednjaka, štednjaka, radijatora ili sličnih izvora topline.

Koji hladnjak je bolje kupiti?
Koji hladnjak je bolje kupiti?
Koji hladnjak je bolje kupiti?
Koji hladnjak je bolje kupiti? Koji hladnjak je bolje kupiti? Koji hladnjak je bolje kupiti?Home | Articles

December 8, 2022 00:34:40 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting