Ključne karakteristike LED televizora

Glavna i temeljna razlika između LED televizora i televizora sa tekućim kristalima nalazi se samo u načinu osvjetljenja matrice. U LCD uređajima koriste se fluorescentne žarulje, u LED-televizorima - LED.

LED televizori su sposobni za precizniju reprodukciju boja od LCD televizora. Realnost slike se povećava, postaje prirodnija. Takođe su poboljšane mogućnosti prikaza za svjetlinu i kontrast. Samo pogledajte raspon uređaja ovog tipa, predstavljen na stranicama http://foxmart.ua/led-televizory.html, da primijetite značajno smanjenje debljine zaslona. Ako tome dodate i 40% smanjenje troškova za energiju, prednosti LED televizora su očite.

Dostupni su modeli s različitim vrstama pozadinskog osvjetljenja zaslona: bočno i straga. Za prvo su postavljanje LED-a uzdužni u odnosu na ekran, zbog čega uređaj postaje ultra tanak. U televizorima s pozadinskim osvjetljenjem diode su instalirane iza njega zbog čega svjetlost ravnomjerno pada. Ovakvi uređaji imaju odličan kontrast, crna boja izgleda bolje, međutim, ekran se "deblja".

Koriste se različite mogućnosti ugradnje za LED televizore: nagnut, slikovit ili zakretan. Dijagonala LED televizora je obično 16-60 inča , tako da nije teško podići uređaj u sobi s bilo kojim prostorom. Pokrivenost ekrana može biti mat ili sjajna. Neki LED televizori imaju funkciju 3D, ali koštaju u skladu s tim. Kvalitet slike ovisi i o učestalosti skeniranja. Ako je 60, ponekad slika može biti mutna, zamagljena. Poželjno je da ovaj parametar bude veći od 100.

Spajanjem vaše kupovine odmah primjećujete kvalitetu slike. Poređenje je veće nego kod LCD televizora. Vjerujte mi, LED-televizori opravdavaju financijska ulaganja, a osim kvalitetnih slika imaju još moderan dizajn i dostojni su za ukrašavanje bilo kojeg dnevnog boravka.

Ključne karakteristike LED televizora
Ključne karakteristike LED televizora
Ključne karakteristike LED televizora
Ključne karakteristike LED televizora Ključne karakteristike LED televizora Ključne karakteristike LED televizoraHome | Articles

November 26, 2022 21:58:35 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting