Klima dhe komoditetet e frigoriferëve

Çdo frigorifer ka treguesit e vet në të cilët funksionon normalisht. Për shembull, kjo mund të jetë temperatura e ambientit. Këto parametra përfshihen në përcaktimin e klasës klimatike të secilit frigorifer. Ekzistojnë disa lloje të klasës klimatike:
1. Klasa N (normale). Supozon një temperaturë të ambientit prej +16 - + 32 gradë.
2. Klasa SN (nënnormale). Këtu temperatura varion nga +10 deri + 32 gradë.
3. Klasa ST (subtropikale). Temperatura e ambientit është +18 deri +38 gradë.
4. Klasa T (tropikale). Temperatura mund të shkojë nga +18 në + 43.
Shumica e tregut tonë ka frigoriferë që i përkasin klasës së klimës " normale " dhe "nën normale " (N ose SN). Por për shkak të faktit se periudha e verës është mjaft e nxehtë dhe ka një temperaturë shumë më të lartë se +32 gradë, prodhuesit filluan të mendojnë për frigoriferë me shumë klasa. Aktualisht, ata prodhojnë frigoriferë të klasës N-ST ose SN-ST. Si rezultat, diapazoni i temperaturës së frigoriferit ka një kuptim të zgjatur.
Zgjedhja e një frigorifer duhet të shoqërohet nga një studim i klasës klimatike. Të gjitha kushtet e brendshme të funksionimit të këtij frigoriferi duhet të përputhen saktësisht me performancën e tij. Gjithashtu, çdo frigorifer është i pajisur me të gjitha pajisjet e nevojshme për përdorim të rehatshëm. Për shembull, çdo frigorifer ka rafte që janë bërë prej plastike. Por mund të ketë rafte prej metali ose qelqi. Raftet më të rehatshme janë xhami. Ato janë bërë prej qelqi të zbutur. Së bashku me qëndrueshmërinë e tyre të pabesueshme, ato pastrohen lehtë dhe kanë një sipërfaqe të sheshtë të përkryer. Përveç kësaj, secila raft është e pajisur me brava që do të parandalojnë raftin nga rënia gjatë heqjes së produktit.
Çdo frigorifer ofron një larmi të gjerë të opsioneve të vendosjes së rafteve. Lartësia e rafteve varet tërësisht nga dëshirat e pronarit. Frigoriferi ndriçohet me një ose dy llamba. Ndriçimi duhet të vendoset në skajin e përparmë drejt pjesës së brendshme. Kllapat janë në dispozicion për pozicionimin e përshtatshëm të shisheve. Disa frigoriferë mund të kenë ndriçim shtesë. Më shpesh kjo derë. Një shirit shtëpie mund të pritet në derën e dhomës së frigoriferit. Mund të ketë edhe furnizime me ujë të ftohtë dhe akull. Për ta bërë këtë, ato janë të lidhura posaçërisht me furnizimin me ujë.

Klima dhe komoditetet e frigoriferëve
Klima dhe komoditetet e frigoriferëve
Klima dhe komoditetet e frigoriferëve
Klima dhe komoditetet e frigoriferëve Klima dhe komoditetet e frigoriferëve Klima dhe komoditetet e frigoriferëveHome | Articles

December 2, 2022 01:01:11 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting