Kateri zamrzovalnik izbrati?

V našem času, ko so se ljudje končno naučili ceniti svoje zdravje, postajajo gospodinjski aparati, ki jim pri tem pomagajo, vse bolj pomembni. Na primer, to vključuje zamrzovalnike. In bistvo tu ni niti kakovostno konzerviranje hrane, temveč količina shranjene hrane. Priznajte: navsezadnje ste poleti verjetno že večkrat pomislili, da bi bilo za zimo lepo zamrzniti čim več sadja in zelenjave. Težava je le v tem, da običajni zamrzovalni del običajnega hladilnika preprosto ne more vsebovati vsega ... Toda razvpiti zamrzovalniki imajo tako priložnost!
Zamrzovalna arhitektura
Obstajajo vertikalni in vodoravni zamrzovalniki. Prvi, imenovani tudi zamrzovalniki, imajo višino od 65 do 200 cm in po videzu spominjajo na hladilnike. Nekateri proizvajalci izdelujejo hladilnike in zamrzovalnike z enako zasnovo: takšni aparati, če so postavljeni drug ob drugem, zelo dobro dopolnjujejo kuhinjsko notranjost.Horizontalni zamrzovalniki ali zamrzovalniki so predali, ki se odpirajo navzgor. Ob enakih dimenzijah je prostornina vodoravnega zamrzovalnika nekoliko večja od navpičnega, poraba energije pa manjša, vendar je težko takšno napravo " registrirati " v svojem domu.
Število kompresorjev
Priporočljivo je, da imate v zamrzovalniku dva kompresorja. V tem primeru bo vir zamrzovalnika večji. Poleg tega imajo dvokompresorski zamrzovalniki včasih tudi dva neodvisna predelka, kar omogoča shranjevanje različnih živil pri različnih temperaturah ali njihovo odtaljevanje eno za drugo.
Razred zamrzovanja v zamrzovalnikih
Za označevanje razreda zamrzovanja je v navadi uporaba simbolov v obliki * simbolov. V tem primeru razred zamrzovanja vpliva tudi na najdaljši rok uporabnosti živil. Trenutno so sprejete naslednje oznake:
* - 6 ° С in rok uporabnosti do 7 dni
** - 12 ° С in rok uporabnosti do 30 dni
*** - 18 ° С in rok uporabnosti do 90 dni
**** - temperatura pod -18 ° C. Rok uporabnosti do enega leta
Obstajajo tudi zamrzovalniki, v katerih vse škatle delujejo v različnih načinih. Ti zamrzovalniki so zelo enostavni za uporabo in priporočamo, da si jih podrobneje ogledate.
Zmrzovalna sposobnost
Zmogljivost zamrzovanja zamrzovalnika je označena s količino hrane, ki jo je mogoče zamrzniti v 24 urah, in je odvisna od moči kompresorja in hladilnega razreda.
Funkcija hladnega kopičenja
V primeru izpada električne energije lahko zamrzovalnik, ki ima funkcijo kopičenja mraza, svoje funkcije opravlja dolgo časa. Takšne možnosti imajo komore zaradi prisotnosti posod s posebno tekočino. Ta tekočina ima visoko toplotno sposobnost, se zelo počasi ohladi in nato prav tako počasi " oddaja mraz ". Na območjih, kjer je napajanje nestabilno, je priporočljivo kupiti zamrzovalnike, v katerih je ta funkcija na voljo.
Način hitrega zamrzovanja
Ta način vam omogoča, da čim hitreje zamrznete hrano in s tem preprečite izgubo vitaminov in drugih biološko aktivnih snovi. Če želite hitrost zamrzovanja hrane povečati na največ, morate vklopiti način hitrega zamrzovanja 4-5 ur, preden naložite hrano v zamrzovalnik. V tem primeru se naložena hrana zelo hitro ohladi in ne bo imela časa ogreti zelenjave in sadja, ki sta bila prej zamrznjena.

Kateri zamrzovalnik izbrati?
Kateri zamrzovalnik izbrati?
Kateri zamrzovalnik izbrati?
Kateri zamrzovalnik izbrati? Kateri zamrzovalnik izbrati? Kateri zamrzovalnik izbrati?Home | Articles

December 6, 2022 15:09:22 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting