Kateri hladilnik je bolje kupiti?

Ne tako daleč od nas so bili naši predniki prisiljeni iti na najrazličnejše trike, ki so jim omogočali, da hrano ohranjajo svežo. Na primer, številna ljudstva, ki živijo na severu, še danes gradijo ledenike v kleteh svojih domov: elektrika se v teh krajih redno izgublja in zaradi tega nihče ne želi zastrupiti s hrano ... Na srečo imajo hladilnike, številne modele, ki presenetijo tudi zahtevne kupce. In to niso več samo " hladilne skrinje ", temveč najbolj zapletene naprave, ki lahko samostojno gredo v splet ... Zato morate pred nakupom malo razumeti teorijo izbire hladilnikov!
Poleg tradicionalnih enoprostornih hladilnikov obstajajo še dvopredelni hladilniki in hladilniki z več predelki. Sorazmerno preprosta zasnova enokomornih hladilnikov jim omogoča združitev zelo visoke stopnje zanesljivosti in dostopne cene. Najpomembnejša pomanjkljivost takšnih modelov je potreba po rednem odtaljevanju " plašča " ledu na stenah zamrzovalnika.
Številni sodobni hladilniki imajo tri komore. Tretja komora je komora z ničelno temperaturo ali " cona za ohranjanje svežine ". Namenjen je shranjevanju pokvarljive hrane. Najbolj razširjeni so kombinirani dvoprostorni hladilniki s hladilnimi in zamrzovalnimi komorami. Izberete lahko katero koli kombinacijo prostornin v komori, odvisno od vaših potreb po shranjevanju hrane.
Dvokomorni hladilniki lahko delujejo iz enega kompresorja ali iz dveh. Slednja možnost je manj varčna, a bolj priročna, na primer pri odmrzovanju lahko izklopite katero koli kamero. Zamrzovalnik, ki se nahaja pod hladilnikom in je sestavljen iz več delov, zahteva povprečno 2 odtaljevanja na leto.
Če ima hladilnik sistem No Frost, odmrzovanja sploh ni treba, vendar ga je priporočljivo vsaj enkrat letno izklopiti za preventivno čiščenje. Predel hladilnika pri večini modelov deluje v načinu samodejnega odmrzovanja (ali samodejnega odmrzovanja), to pomeni, da se hladilnik znebi kondenzirajoče vlage brez vašega sodelovanja.
Nadzor
Hladilnik nadzorujemo na dva načina: elektromehanski in elektronski. Slednje pomeni, da ima hladilnik elektronsko nadzorno ploščo z digitalnim zaslonom in daljinskim upravljalnikom, ki prikazuje vse potrebne podatke o svojem delovanju. Elektromehansko krmiljenje je mnogim bolj znano. Izvede se s preprostim obračanjem gumba termostata znotraj hladilnega prostora ali zunaj njega na zgornji ravnini omarice. Te osnovne značilnosti vam bodo pomagale pri hitrem krmarjenju pri izbiri hladilnika v našem katalogu.
Najbolj priljubljene blagovne znamke hladilnikov: hladilniki Atlant, Ariston, Stinol, Indesit, Bosch, Saratov, Siemens.
Poraba energije je značilnost, ki bo od vseh ostalih parametrov hladilnika najbolj vplivala na stanje vaše denarnice po nakupu hladilnika. Zato pri izbiri modela bodite posebej pozorni na ta parameter (včasih se uporabljata besedi " energijska učinkovitost " in " razred učinkovitosti ").
Energijski razred je naveden na nalepki na hladilniku in v opisu izdelka ter je določen v območju vrednosti od A do G, kjer:
od A do C - zelo ekonomičen in ekonomičen razred
D - vmesna vrednost
od E do G - velika in zelo velika poraba energije.
Vse, kar gre na dejstvo, da po medtem ko se pojem " Super A razreda " bo treba uvesti tudi v mednarodni klasifikaciji , za hladilnike, ki že obstajajo zdaj, in katerih poraba energije kazalniki so precej nižje od običajnega razreda A.
Upoštevajoč rusko realnost lahko opazimo, da povečana poraba električne energije ob sorazmerno nizkih plačilih zanjo ne bo močno prizadela žepa potrošnika - medtem ko so izboljšani modeli, ki varčujejo z električno energijo, običajno dražji.
Zato pri izbiri med ekonomičnim modelom in njegovimi " neekonomičnimi " brati poskusite oceniti, katera je manjša: razlika v njihovih stroških ali stroški porabe dodatnih kilovatnih ur v določenem obdobju (1 leto, 2 leti, 5 let, 10 let). Izračun je sicer precej samovoljen (elektrika se lahko podraži in morda celo poceni), vendar vam bo omogočila, da se nekako orientirate v suhih številkah značilnosti.
Vendar pa obstajajo tudi drugi načini za prihranek stroškov in prihranek energije, ki ne zahtevajo dodatnih naporov:
1. Vročo hrano ohladite na sobno temperaturo, preden jo postavite v hladilnik;
2. Izogibajte se nepotrebnemu odpiranju vrat in jih ne puščajte dlje časa odprtih;
3. Spremenite položaj termostata glede na polnjenje hladilnika s hrano;
4. Če ne boste mesecev hranili hrane v zamrzovalniku, potem tam ne nastavite najnižje temperature shranjevanja;
Ne postavljajte hladilnika blizu peči, peči, radiatorjev ali podobnih virov toplote.

Kateri hladilnik je bolje kupiti?
Kateri hladilnik je bolje kupiti?
Kateri hladilnik je bolje kupiti?
Kateri hladilnik je bolje kupiti? Kateri hladilnik je bolje kupiti? Kateri hladilnik je bolje kupiti?Home | Articles

December 2, 2022 02:08:23 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting