Kako strojno prati in vzdrževati obliko

Puhovka je danes ugodno, udobno, lahko, vsestransko oblačilo, ki je alternativa klasičnim vrstam zimskih oblačil zgornje skupine. Tako kot kavbojke se je tudi puhovka prej uporabljala izključno kot posebna delovna oblačila. Dandanes je v naše življenje trdno vstopila kot vrsta oblačil, ki je vsak dan v hladni sezoni.
Kot vse vrste oblačil se tudi puhovi pogosto umažejo. Pojavi se logično vprašanje pravilnega čiščenja spodnje jakne pred umazanijo. Puhovka se praviloma pere v pralnem stroju. Obstaja več pravil, kako sprati puhovko v pralnem stroju, da se najbolje ohrani videz in lastnosti toplotne izolacije izdelka.
Pred pranjem puhovke morate pripraviti izdelek
- pripnite vse zadrge, gumbe ali gumbe;
- spodnjo jakno obrnite na napačno stran.
Spodnjega plašča ne namakajte pred pranjem.
Spodnji jopič je potrebno prati pri temperaturi do 30 stopinj v občutljivem ciklu pranja s posebnimi tekočimi čistili. Priporočljivo je, da spodnji jopič splaknete v načinu občutljivega izpiranja z zamenjavo vode.
Kot rezultat nepravilnega pranja izdelka nastanejo grudice puha, ki jih je težko razgraditi in porazdeliti razpršeno maso puha po pranju in sušenju izdelka. V zvezi s tem številni proizvajalci v svojih priporočilih, kako sprati puhovko v pralnem stroju, navajajo, da je treba puhovke prati skupaj s teniškimi kroglicami. Kroglice med celotnim ciklom pranja stisnejo puh in s tem zmanjšajo nastanek težko zlomljivih grudic puha. Predenje spodnjega plašča v stroju je treba izvajati pri nizkih hitrostih, ne da bi iz njega izvlekli kroglice. Sušenje izdelka je mogoče v pralnem stroju in v bližini katerega koli vira toplote. Puhovke ne smete sušiti na brisači ali odeji, saj zavirajo kroženje zraka in podaljšujejo čas sušenja. Med sušenjem je treba spodnji del suknjiča stresati, tako kot udariti po blazini, da se perje enakomerneje razporedi.
Po teh preprostih priporočilih lahko dolgo in enostavno skrbite za svojo najljubšo puhovko, pri čemer ohranite njen videz in lastnosti toplotne izolacije.

Kako strojno prati in vzdrževati obliko
Kako strojno prati in vzdrževati obliko
Kako strojno prati in vzdrževati obliko
Kako strojno prati in vzdrževati obliko Kako strojno prati in vzdrževati obliko Kako strojno prati in vzdrževati oblikoHome | Articles

December 3, 2022 04:31:06 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting