Kako prati strojno i održavati svoj oblik

Donja jakna danas je pristupačna, udobna, lagana, svestrana odjeća koja je alternativa klasičnim vrstama zimske odjeće gornje skupine. Poput traperica, donja jakna se prije koristila isključivo kao posebna radna odjeća. Danas je čvrsto ušao u naš život kao odjeća koja je svakodnevna u hladnoj sezoni.
Kao i bilo koja vrsta odjeće, donji se sakoi obično prljaju. Postavlja se logično pitanje ispravnog čišćenja donjeg sakoa od prljavštine. U pravilu se donja jakna pere u perilici rublja. Postoji nekoliko pravila kako oprati donju jaknu u perilici za najbolje očuvanje izgleda i svojstava toplinske izolacije proizvoda.
Prije pranja donje jakne morate pripremiti proizvod
- zakopčajte sve patentne zatvarače, gumbe ili gumbe;
- okrenite donju jaknu na pogrešnu stranu.
Nemojte namakati donju jaknu prije pranja.
Potrebno je prati donju jaknu na temperaturi ne većoj od 30 stupnjeva na osjetljivom ciklusu pranja, koristeći posebna tekuća sredstva za čišćenje. Preporučuje se ispiranje donje jakne u osjetljivom načinu ispiranja promjenom vode.
Kao rezultat nepravilnog pranja proizvoda nastaju grudice dlaka koje je teško razgraditi i raspodijeliti zalutalu masu dlake nakon pranja i sušenja proizvoda. S tim u vezi, brojni proizvođači u svojim preporukama o tome kako oprati donju jaknu u perilici rublja, ukazuju da donje jakne treba prati zajedno s teniskim lopticama. Kuglice šibaju paperje tijekom cijelog ciklusa pranja, smanjujući na taj način stvaranje teško razbiti grudica dlake. Predenje donje jakne u stroju treba izvoditi pri malim brzinama, bez vađenja kuglica. Sušenje proizvoda može se provoditi u perilici rublja i blizu bilo kojeg izvora topline. Donju jaknu ne biste trebali sušiti na ručniku ili pokrivaču, jer usporavaju cirkulaciju zraka, povećavajući vrijeme sušenja. Potrebno je protresati donju jaknu tijekom sušenja, poput udaranja jastukom, kako biste ravnomjernije rasporedili perje.
Slijedeći ove jednostavne preporuke, dugo i lako možete brinuti o svojoj omiljenoj donjoj jakni zadržavajući njezin izgled i svojstva toplinske izolacije.

Kako prati strojno i održavati svoj oblik
Kako prati strojno i održavati svoj oblik
Kako prati strojno i održavati svoj oblik
Kako prati strojno i održavati svoj oblik Kako prati strojno i održavati svoj oblik Kako prati strojno i održavati svoj oblikHome | Articles

December 6, 2022 15:27:09 +0200 GMT
0.011 sec.

Free Web Hosting