Kako oprati kaputić u veš mašini, održavajući oblik

Kaputić danas je pristupačna, udobna, lagana, svestrana odjeća, što je alternativa klasičnim vrstama zimske odjeće gornje grupe. Kao i traperice, i dolje jakna koristila se isključivo kao posebna radna odjeća. Danas je on usko ušao u naš život kao vrsta odjeće koja je svakodnevna u hladnoj sezoni.

Kao i bilo koja odjeća, donje jakne se najčešće zaprljaju. Postavlja se logično pitanje pravilnog čišćenja kaputa od zagađenja. U pravilu se pranje kaputa vrši u veš mašini. Postoji nekoliko pravila o tome kako oprati kaputić u veš mašini za najbolje očuvanje izgleda i termoizolacionih svojstava proizvoda.

Prije pranja kaputa, morate pripremiti proizvod

- pričvrstite sve patentne zatvarače, dugmad ili dugmad;

- Odvijte donju jaknu na pogrešnoj strani.

Namočite donju jaknu prije pranja ne smije biti.

Potrebno je oprati kaputić na temperaturi ne većoj od 30 stepeni u osjetljivom načinu pranja, koristeći posebna tekuća sredstva za čišćenje. Preporučuje se ispiranje donje jakne u osjetljivom načinu ispiranja s promjenom vode.

Kao rezultat nepravilnog provođenja postupka pranja proizvoda, formiraju se grudice pahuljica, koje se teško razgrađuju i raspoređuju izgubljenu masu pahuljica nakon pranja i sušenja proizvoda. S tim u vezi, brojni proizvođači u preporukama o tome kako oprati kaputić u veš mašini ukazuju na to da dolje jakne treba oprati zajedno sa teniskim lopticama. Kuglice se u toku čitavog ciklusa pranja smanjuju, smanjujući na taj način stvaranje teško razbiti komadiće pahulja. Svlačeni kaput u automobilu treba izvesti pri malim brzinama, bez izvlačenja kuglica. Proizvod se može sušiti u mašini za pranje rublja iu blizini bilo kojeg izvora toplote. Ne sušite kaputić na ručniku ili pokrivaču, jer oni usporavaju cirkulaciju zraka, povećavajući vrijeme sušenja. Za ravnomjerniju raspodjelu olovke potrebno je tijekom sušenja protresti kaputiranu jastuk, poput udaranja jastukom.

Slijedeći ove jednostavne preporuke, dugo i jednostavno možete brinuti za svoju omiljenu jaknu, zadržavajući njen izgled i svojstva toplinske izolacije.

Kako oprati kaputić u veš mašini, održavajući oblik
Kako oprati kaputić u veš mašini, održavajući oblik
Kako oprati kaputić u veš mašini, održavajući oblik
Kako oprati kaputić u veš mašini, održavajući oblik Kako oprati kaputić u veš mašini, održavajući oblik Kako oprati kaputić u veš mašini, održavajući oblikHome | Articles

December 3, 2022 08:28:23 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting