Kako odabrati zamrzivač?

Od samog početka napominjemo da ne govorimo o zamrzivačima, već o zamrzivačima. Zamrzivač je sastavni dio hladnjaka. Zamrzivač je zasebni zamrzivač namijenjen dugotrajnom skladištenju velikih količina hrane. Treba napomenuti da zamrzivač nije potreban svakoj obitelji.
Trenutno su hladnjaci predstavljeni na domaćem tržištu, u kojem su zamrzivači vrlo prostrani i zadovoljavaju potrebe većine kupaca. Pa za koga su napravljeni zamrzivači? Prostrani zamrzivač treba ljude koji si ne mogu priuštiti svakodnevnu odlazak u trgovinu i kupnju proizvoda najviše jedanput tjedno (ali u njihovom je domu uvijek bilo nešto za jesti u " slučaju nuklearnog rata "), kao i kao vikendice, bave se zimskom nabavom.
Nakon početne obrade preporučena količina proizvoda stavlja se u unaprijed pripremljene plastične vrećice (obično od 200 do 600 g). Vrećice su zatvorene tako da u njima ostane što manje zraka (između bobica, dijelova proizvoda, kriški), označene (naziv proizvoda, rok trajanja) i stavljene u zamrzivač.
Kako odrediti potrebnu zapreminu?
Naravno, sve ovisi o vašim svakodnevnim navikama. Kapacitet zamrzivača za čuvanje hrane obično je 50 litara po osobi. Neki su navikli kupovati velike količine namirnica jednom tjedno, dok drugi radije kupuju male količine namirnica dnevno. Ako ste navikli zamrzavati povrće i voće, tada bi vam zamrzivač trebao biti veći. Ako nećete praviti takve zalihe, a meso ili piletina u vašem se zamrzivaču pojavljuju samo povremeno, onda 50 litara. glasnoća je sasvim dovoljna.
Funkcije zamrzivača
Bilo koja hrana može biti prepuštena modernom zamrzivaču. Zahvaljujući sustavu protiv smrzavanja, nije ga potrebno odmrzavati. On će se pobrinuti za uštedu električne energije. Dobro se uklapa u kuhinjski namještaj. Vrlo prikladan dodatak je prisutnost hladnjaka u zamrzivaču. U slučaju nestanka struje, ove će baterije održavati temperaturu zamrzivača unutar zamrzivača 9-24 sata (ovisno o modelu).
Ako se ranije freon koristio kao rashladno sredstvo, sada koriste ekološki prihvatljive kemijske spojeve R-134a i R-600a.
Proizvođači modernih zamrzivača nastoje stvoriti optimalne uvjete za čuvanje hrane, za što su uključena najnovija tehnološka dostignuća. Svaki novi model opremljen je svim novim opcijama i ima mnogo lijepih karakteristika.
Gotovo na svakoj ploči zamrzivača nalaze se regulator temperature i indikator, prekidač za način rada i indikatori u boji. Zelena - simbol radnog stanja skladišta, žuta znači način brzog smrzavanja, crvena znači visoku temperaturu ili otvorena vrata (u nekim modelima ovaj je indikator dopunjen zvučnim signalom).
Treba imati na umu da s vremenom pokazatelji mogu početi pokazivati ​​nižu temperaturu nego što zapravo čine. Stoga se jednom godišnje njihovi podaci moraju provjeriti s podacima nekog drugog (točnog) termometra. Ponekad ploča označava način "E" (na primjer, dostupan je u gotovo svim modelima BOSCH). Ovo je način uštede energije koji se koristi kada je zamrzivač samo napola pun.
Metoda brzog zamrzavanja omogućuje vam da sačuvate maksimum hranjivih sastojaka i vitamina. Uz to, ako se hrana trenutno smrzne, u njima se ne stvaraju kristali leda koji trgaju membranu staničnog tkiva, kao što je slučaj s postupnim hlađenjem. Potrebno je uključiti način brzog zamrzavanja 5 sati prije stavljanja hrane u zamrzivač. Kompresor će raditi kontinuirano, a temperatura u komori će padati. Nakon toga možete staviti svježu hranu - brzo će se smrznuti i svojom vrućinom neće zagrijati već pohranjene zalihe. Nakon 24 sata uključite način "Pohrana".
Postoje zamrzivači s dva odjeljka: jedan pretinac radi kao i obično, drugi je dizajniran za brzo zamrzavanje. Takvi uređaji imaju dva kompresora, što je rijetko za zamrzivače. Metoda brzog zamrzavanja zahtijeva dodatnu potrošnju energije. Osim toga, u ovom načinu rada kompresor radi bez zaustavljanja, što ubrzava njegovo trošenje.
Zamrzivači su dostupni u obliku ormarića, ormarića i škrinja.
Zamrzivači-ormarići
Dostižu visinu od 2 m i širinu od 60 cm, zauzimajući relativno malo područje. Velika korisna zapremina (do 280 l) omogućuje vam skladištenje puno proizvoda u njima. Ormarići imaju nekoliko razina, dizajnirani u obliku ladica na izvlačenje ili polica s vratima. Piktogrami na prednjim pločama pokazuju preporučeni rok trajanja različitih proizvoda. Neki modeli imaju posebne ladice za zamrzavanje bobica, voća i povrća. Plodovi se slože na pladanj i ravnomjerno ohlade, a da se međusobno ne smrzavaju.
Zamrzivači-pijedestali
Dobro se uklapaju s kuhinjskim namještajem, mogu se ugraditi ispod radne površine ili bilo koje druge radne površine. Obično imaju mali volumen i 3-4 odjeljka.
Zamrzivači-lari
Izduženo i otvoreno. Prikladno je zamrznuti velike dijelove mesa ili ribe u takvoj posudi. Često je korisni volumen škrinja mnogo veći od volumena ormarića i doseže oko 370 litara. Najnoviji model zamrzivača za škrinje ima dimenzije 850 * 1560 * 600 cm i teško može puzati kroz vrata. U osnovi je zamrzivač za prsa mobilni podrum u vašem stanu. Može se postaviti na loggiu ili balkon, a hladnoća će se zadržati i na temperaturi okoline do +40 ° C.
Primjetni nedostatak uređaja ove vrste je taj što je škrinja dovoljno duboka i nije uvijek prikladno iz nje vaditi hranu. Istina, za pohranu zapakiranih proizvoda mnogi modeli nude posebne kutije i viseće košare. Uz to se mogu koristiti i plug-in particije. Zbog svog dizajna, učinkovite toplinske izolacije i dobro smještenog kruga rashladnog sredstva, škrinje su ekonomičnije od vertikalnih zamrzivača (u njih se može smjestiti više hrane po litri volumena). Tijekom nestanka struje dugo ostaju hladni. Međutim, u svakodnevnom životu nisu dobili puno raspodjele. Za naše male kuhinje zamrzivač je previše glomazan.
Nekoliko savjeta
Zamrzivač se mora puniti do te mjere da ne ometa slobodno cirkuliranje zraka, što osigurava jednoliko hlađenje na svim policama i u svim pretincima. Klinovi i bobice smrznutog voća mogu se koristiti kao ukrasne kocke leda. Da bi to učinili, stave se na pladanj i prethodno zamrznu, a zatim spakiraju u vreće za duboko zamrzavanje. Ovom metodom bobice se ne smrzavaju i svaka se pohranjuje zasebno.
Bolje je meso pohranjeno na komade tražene veličine čuvati nakon toga, a ribu - oguljenu i cjelovitu. Hranu koja sadrži želatinu ne smije se stavljati u zamrzivač.
Ne preporučuje se zamrzavanje krastavaca, banana, rotkvica, salate, džema, jaja, mliječnih proizvoda, nemasnih sireva.
U zamrzivač možete istovremeno položiti od 4 do 10 kg svježe hrane i zamrznuti 18-36 kg dnevno. Ali sve ima svoju granicu. Ne preopterećujte rashladni stroj, jer u protivnom može jednostavno propasti.
Ne riskirajte stavljanje pića u staklene posude u zamrzivaču - mogu puknuti. Sve hranu stavite u hladnjak na sobnu temperaturu prije nego što je stavite u prostor za kuhanje.
Zamrzivač ne voli biti u blizini peći (i plinske i električne) i izlagati se izravnoj sunčevoj svjetlosti. Nakon što način brzog zamrzavanja obavi svoj posao, vratite zamrzivač u normalno radno stanje. Inače, kompresor neće uspjeti i izgorjet će.
Sretna kupovina!

Kako odabrati zamrzivač?
Kako odabrati zamrzivač?
Kako odabrati zamrzivač?
Kako odabrati zamrzivač? Kako odabrati zamrzivač? Kako odabrati zamrzivač?Home | Articles

December 2, 2022 02:40:49 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting