Kako odabrati tablet računalo?

Osobna računala, prijenosna računala, mobiteli - svi su ti uređaji dali oduška svojim izgledom, jer su zauvijek promijenili predodžbu o modernoj tehnologiji i njezinim mogućnostima. Ali sve to blijedi prije nedavno pojavljenih tableta, koji su konačno očarali sve snove i misli ljubitelja modernih naprava. Do nedavno nije bilo više od nekoliko desetaka modela tableta, dok ih je danas više od tisuću. U takvoj raznolikosti nije čudo što se čak i iskusni tehničar, a da ne spominjemo jednostavnog kupca, zbuni. Pa na što paziti kada kupujete tablet? Ako ovo želite znati, trebali biste pročitati ovaj članak!
Tabletna računala uključuju:
E-knjige, ovaj tablet stječe sve veću publiku. Prednosti e-knjiga su brojne. U usporedbi s običnim knjigama, zauzima malo prostora, ima vrlo prostranu memoriju, a mnoge e-knjige imaju funkciju playera. Vrlo je pogodan za ljude koji uče strane jezike. Sada razgovarajmo malo o tehničkim karakteristikama. Mnogi ljudi misle da bi zaslon e-knjige trebao biti velik, ali to nije sasvim točno. Glavna stvar je dobra rezolucija zaslona. Za ugodnije čitanje, dijagonala bi trebala biti 5,6 inča, a razlučivost 320 * 460 piksela. Također, pri odabiru e-knjige obratite pažnju na premaz zaslona, ​​on mora biti antireflektirajući i imati dobar kut gledanja. Kad odabirete knjigu, obavezno je držite u rukama, uključite, pogledajte je li prikladno za čitanje, pogledajte postavke, ako vam sve odgovara. Ne jurite marke, one često napušuju cijenu, to se odnosi i na ruske trgovine. Cijene se kreću od 1.800 do 15.000 rubalja.
Tabletno osobno računalo jedna je od vrsta prijenosnih računala s dodirnim zaslonom, takvi tableti imaju potpunu kompatibilnost s IBM PC-računalima i cjelovitim operativnim sustavom. Kao OS koriste se uglavnom sustavi Windows, Linux, Apple Mac OS X. Pogodan je za ljude koji uvijek žele ostati u kontaktu i biti u toku s događajima. Dijagonala je od 6 do 11,6 inča. Frekvencija procesora od 1 GHz do 800 MHz, RAM od 1 GB do 512 MB, trajna memorija 4 GB - 64 GB, 3G modem može biti ugrađen ili ne. Kada kupujete osobno računalo za tablete, obavezno se malo upoznajte s njim u trgovini: podržite ga u rukama, uključite, idite na postavke.
Internetski tablet kombinira kvalitete prijenosnog računala i pametnog telefona, mogu se neprestano povezati s Internetom putem 3G i Wi-Fi sustava, vrlo je prikladno koristiti ga za pregled svih vrsta web stranica i stranica, dodirni zaslon vam omogućuje za upravljanje tabletom jednim dodirom prsta. Razlika između internetskog tableta i tablet računala: prvo, ovo je trošak, on se kreće od 4500 do 15000 rubalja; drugo, bežični internet; treće, djeluje vrlo dugo bez punjenja; nije podložan hakerskim napadima.
Kako odabrati tablet?
Postoje 2 vrste tehnologije zaslona: otporna i kapacitivna.
Otporni zaslon je zaslon koji se sastoji od ploče s tekućim kristalima. Na njemu su dvije prozirne ploče, a dijeli ih dielektrik. Prednosti takvog zaslona su: niska cijena u usporedbi s drugim materijalima, velika osjetljivost zaslona i mogućnost upravljanja zaslonom bilo kojim objektom.
Mane tehnologije: nedovoljna propusnost svjetlosti, uslijed čega ćete morati koristiti dodatno pozadinsko osvjetljenje; takvi se zasloni također brzo troše.
Kapacitivni zaslon - zaslon osjetljiv na dodir, staklena ploča na koju se u tankom sloju nanosi otporni materijal. Na uglovima ploče ugrađene su elektrode koje napajaju vodljivi sloj izmjeničnim naponom niskog napona.
Loša strana takvog zaslona je što ćete za njega morati kupiti posebnu olovku.
Obratite posebnu pozornost na kineske proizvođače, oni imaju vrlo dobre i visokokvalitetne modele, iako imaju jedan mali nedostatak. U mnogim modelima zvučna tipka tone, ponekad i sam zvuk zakaže, ali ako slušate kroz slušalice, sve se dobro čuje, što se tiče kvalitete slike, ona je jednostavno izvrsna. I još jedan mali trik " Kineza ", da biste razumjeli upute, morat ćete proučiti Internet, jer u priloženim uputama nema riječi na ruskom.
I još jedan savjet, prije kupnje tableta, prođite kroz nekoliko trgovina, razgovarajte s prodavačima, pustite ih da vam sve detaljno objasne, kažu i pokažu. I što je najvažnije, prošećite internetom, ovdje ne samo da možete pronaći sve informacije koje vas zanimaju (s pozitivnim i negativnim kritikama), već i kupiti tablet po nižoj cijeni. Uživajte u kupovini.

Kako odabrati tablet računalo?
Kako odabrati tablet računalo?
Kako odabrati tablet računalo?
Kako odabrati tablet računalo? Kako odabrati tablet računalo? Kako odabrati tablet računalo?Home | Articles

December 6, 2022 15:22:50 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting