Kako odabrati tablet PC

Popularnost tablet računala trenutno samo uzima maha. Njihova veličina, težina i funkcija neprestano se razvijaju i idu u korak s razvojem računalne tehnologije. Sve više tvrtki nudi tablete na tržištu i običnom čovjeku je ponekad teško odabrati neku od ovih različitih uređaja. Ovdje ćemo vam pokušati pomoći i odgovoriti na pitanje: kako odabrati tablet računalo?
Vrijedi li početi s definicijama i shvatiti što je zapravo tablet računalo? Zapravo se pod jednim imenom skriva nekoliko vrsta uređaja. Razmotrimo one najčešće. To je tablet računalo i internetski tablet.
Prva vrsta je normalno punopravno računalo, razlika od običnog stacionarnog osobnog računala samo je njegov faktor oblika, jednostavnim riječima, izgleda vrlo poput velikog tableta. Za rad s vanjskim uređajima ima sva moguća sučelja, a možete povezati i tipkovnicu i miša te sve uobičajene uređaje za rad u uredu. Na takvom su računalu instalirane pune verzije operativnih sustava Windows, Linux ili Mac OS.
Odvojeno, treba reći o internetskom tabletu. Kombinira dva uređaja, pametni telefon i prijenosno računalo, i ima neporecivu prednost, kompaktan je. Unatoč veličini, moderni internetski tableti prilično su funkcionalni i fokusirani su uglavnom na rad na Internetu i web aplikacijama. Bilo koji internetski tablet kompatibilan je s osobnim računalom i ima mogućnost povezivanja s njim radi razmjene datoteka i drugih operacija. Najčešći operativni sustavi za ove tablete su android i iOS. Upravo se na tim sustavima proizvodi ogromna većina modernih tableta.
Sad kad je utvrđena razlika između internetskih tableta i tablet računala, možete se detaljnije zadržati na internetskim tabletima i saznati na što biste trebali obratiti posebnu pozornost prilikom odabira.
Jedno od glavnih pitanja pri kupnji bilo kojeg digitalnog uređaja na koje i sami morate odgovoriti je pitanje zašto mi je potreban? Za koje vam zadatke treba tablet? Ako tražite malu težinu, kompaktnost, mobilnost, praktičnost korištenja interneta i surfanja webom igrama, tada je ovaj uređaj za vas.
Izgled i ergonomija
Jedan od glavnih kriterija za kupca je izgled uređaja. Kako kažu, dočekuje ih odjeća. Danas vam se nudi stotine modela različitih proizvođača na izbor, svi oni imaju svoje čipove, od kojih jedan može biti ljepota uređaja. Drugim riječima, ne postoje drugovi po ukusu i boji. Ovdje je potrebno rezervirati da iza vanjske atraktivnosti može stajati bijedno punjenje ili drugi neugodni trenuci, na primjer, loša ergonomija tableta. Da biste to saznali, postoje dva načina, prvi je čitanje recenzija o uređaju na specijaliziranim forumima i web stranicama uz pomoć stručnjaka ili osobno provjeravanje pogodnosti korištenja uređaja gledanjem i ispitivanjem.
CPU
Punjenje tablete je još jedan važan detalj. Procesor je srce tableta, naravno, on nema istu snagu kao stacionarna računala, jer ne izvodi složene matematičke operacije. Ako ste običan korisnik i obično surfate Internetom u potrazi za zanimljivim informacijama, tada je procesor s radnom frekvencijom od 600-800 MHz sasvim prikladan za vas. Ako ćete se igrati i gledati videozapise, onda obratite pažnju na moćnije modele.
Memorija
Prije svega, vrijedi razlikovati RAM i ugrađenu memoriju. Prva utječe na brzinu operacija, a druga je odgovorna za spremanje podataka. S RAM-om je sve jasno, što ga je više, to bolje, kao i s drugim. Treba imati na umu da se za povećanje memorije za pohranu podataka proizvode memorijske kartice, pa se njihov volumen može povećati.
Operacijski sustav
Kao što je gore spomenuto, lideri na tržištu operativnih sustava za tablete su Google s androidom i Apple s iOS-om. Windows Phone trebao bi im stati na pete, ali je po popularnosti znatno inferioran u odnosu na prva dva. Mnogo je mišljenja o prednostima jednog ili drugog operativnog sustava, evo nekoliko točaka na koje morate obratiti pažnju:
Kupnjom ipad-a postajete ponosni vlasnik iOS-a. Brza je, stabilna na poslu i izvanredno privlačna. Njegovi nedostaci uključuju velik broj plaćenih aplikacija, neugodnost preuzimanja datoteka s računala i nedostatak kompatibilnosti s Flash playerom, odnosno neće se prikazivati ​​razne animacije s proširenjem swf na vašem iOS tabletu.
Ako imate android uređaj, tada ste vlasnik možda najpopularnijeg operativnog sustava danas. Lišen je svih gore navedenih nedostataka, fleksibilan u postavkama, ima mogućnost ažuriranja i hrpu aplikacija na Android tržištu.
Postoje i drugi operativni sustavi za tablete, ali oni nisu toliko popularni u Rusiji i na njih nećemo obraćati pažnju.
Zaslon i dijagonala
Ova se specifikacija može kretati od 4 do 11 inča. Cijena uređaja može uvelike ovisiti o ovom parametru. Ako želite ugodno surfati Internetom, tada je 10-inčno tablet računalo sasvim pogodno za vas.
Tableti imaju zaslon osjetljiv na dodir, vrijedi napomenuti da postoje kapacitivni i otporni tipovi zaslona osjetljivih na dodir. Kapacitivni reagiraju na lagani dodir prstiju, ali nisu prikladni za dodirivanje olovke, a otporni su dizajnirani za olovku, ali prisutna je i sposobnost dodirivanja prstima, ali morat ćete pritisnuti zaslon s naporom. u ovo je doba kapacitivni tip zaslona postao sve rašireniji.
Život baterije
Vrlo važan parametar na koji biste trebali dobro obratiti pažnju. Dio tableta koji najviše troši energiju je zaslon, naravno, što je veći, to će se baterija brže isprazniti. Obratite pažnju na kapacitet baterije, poželjno je da bude najmanje 2400 mAh, to će biti dovoljno za 4-6 sati neprekidnog rada.
Druga važna točka je težina, sve ovisi o vašim željama, danas su proizvođači značajno olakšali svoje modele zahvaljujući tehnologiji i neće biti velikog problema u odabiru.
Bežični adapteri
Rad na Internetu i web aplikacijama glavna je svrha tableta, pa moraju biti opremljeni Wi-Fi i 3G adapterima. Danas su mreže treće generacije i bežični Wi-Fi dostupni u Rusiji na gotovo bilo kojem mjestu.
Futrola za tablete
U pravilu je tijelo izrađeno od metala ili plastike. Prirodno, metalno je kućište puno čvršće od plastičnog. Obratite pažnju da tijelo ne „krcka“ u rukama i izgleda cijelo. Međutim, za sve internetske tablete, bez iznimke, vrijedi kupiti naslovnicu. Spasit će vašu tabletu od cerapina i neželjenih mrlja.

Kako odabrati tablet PC
Kako odabrati tablet PC
Kako odabrati tablet PC
Kako odabrati tablet PC Kako odabrati tablet PC Kako odabrati tablet PCHome | Articles

December 2, 2022 02:47:27 +0200 GMT
0.008 sec.

Free Web Hosting