Kako odabrati sušilicu za perilicu

Kao i svi kućanski aparati, proizvodi sa funkcijom sušenja certificirani su prema nekoliko pokazatelja: kvaliteta pranja, predenja, sušenja i energetska efikasnost. U prva tri parametra većina modernih kombiniranih uređaja pripada najvišoj klasi A. Modeli s razredima pranja, predenja ili sušenja B ili C su manje uobičajeni.

To su uglavnom proizvodi segmenta proračunskih cijena.

Situacija je nešto drugačija s potrošnjom energije opreme za pranje i sušenje. Za pravilno sušenje stvari potrebna je velika količina električne energije, što nije uvijek moguće smanjiti troškove. Stoga potrošnja energije mnogih uređaja ove vrste iznosi otprilike 0,19-0,23 kWh / kg i odgovara klasi B.

Na tržištu postoje uređaji koji troše više električne energije. Prema potrošnji energije svrstani su u najnižu klasu C.

A samo su najnapredniji modeli karakterizirani niskom potrošnjom energije koja odgovara klasi A (0,17-0,19 kWh / kg).

Rad perilice rublja

Ponekad nakon pranja sušenjem rublje može ostati vlažno, suho ili zaglavljeno, što se brzo istroši. To se događa iz različitih razloga: ili kućanski uređaji nisu u redu, i treba ih odnijeti u servisni centar, ili, što se najčešće događa, režim rada uređaja nije bio pravilno izabran.

Te se nevolje mogu izbjeći ako se pridržavate jednostavnih opće prihvaćenih pravila.

Programe za pranje, predenje i sušenje uvijek treba odabrati u skladu s tipom proizvoda od tkanine. Nikada ne prenosite više predmeta nego što je navedeno u priloženoj dokumentaciji. Za sušenje gustih pamučnih ili lanenih tkanina preporučljivo je koristiti vruć zrak, ali osjetljive stvari treba isprati hladnim zrakom.

Prije stavljanja stvari provjerite jesu li prikladne za pranje i sušenje u mašini. Sve potrebne informacije obično su navedene na naljepnicama posteljine. Dakle, na otvorenom trebate objesiti proizvode s puno metalnih, drvenih ili plastičnih dodataka, posebno osjetljivih stvari (sintetičke zavjese, vune, svile, najlonske čarape). Sušenje u pisaćem stroju ne preporučuje se za proizvode sa oblogom od pjene, voluminozne stvari kao što su tople jakne, prekrivači, vreće za spavanje, donji kombinezoni.

Kako odabrati sušilicu za perilicu
Kako odabrati sušilicu za perilicu
Kako odabrati sušilicu za perilicu
Kako odabrati sušilicu za perilicu Kako odabrati sušilicu za perilicu Kako odabrati sušilicu za perilicuHome | Articles

December 3, 2022 14:47:28 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting