Kako odabrati proizvođača kruha?

Izvorno su ukrajinske domaćice pekle domaći kruh. Ustali su u zoru, zapalili peć, dočarali tijesto, umijesili uredne štruce i ubrzo se kućom proširila mirisna aroma svježeg kruha. Za pečenje kruha trebalo je puno strpljenja, pažnje i, naravno, vremena. Zato u naše vrijeme, uz njegovu vrevu i stalne brige, nije ostalo toliko obitelji u kojima domaćice svoje najmilije obraduju domaćim kruhom. Većina jednostavno kupi pekarske proizvode iz lokalne trgovine. Ali nemojte sebi uskratiti zadovoljstvo!
Napokon, pojavom divnog proizvođača kruha u vašem domu moći ćete se svakodnevno slaviti pravim domaćim pecivom!
Pa saznajmo više o proizvođaču kruha. Izvana su svi proizvođači kruha slični jedni drugima, razlikuju se samo u boji i materijalu tijela - plastike ili nehrđajućeg čelika. Dizajn proizvođača kruha također ima mnogo toga zajedničkog: bilo koji model je radna komora s poklopcem, grijaća cijev (grijaći element) unutra i motor. Kanta se umetne u takvu "pećnicu", koja se ukloni, pričvršćivačem za nož (naziva se i lopaticom). Kanta ima udobnu ručku, neprianjajuću prevlaku i posuda je za pečenje. Lopatica miješa sastojke kako bi oblikovala tijesto, dok desetka tijesto pretvara u kruh. Vaše sudjelovanje u procesu kuhanja je svedeno na minimum: samo trebate ubaciti sastojke navedene u receptu u pećnicu bez miješanja. Ostalo će proizvođač kruha napraviti sam: pomiješat će sastojke, zagrijati ih, pustiti da se tijesto skuha, umijesiti, ispeći kruh. Kad je kruh spreman, proizvođač kruha obavijestit će vas zvučnim signalom. To je tako jednostavno!
Pored izravnog pečenja kruha, proizvođač kruha može vam pomoći da nabavite gotovo tijesto ako nemate vremena ili mentalne snage da to sami napravite. Zahvaljujući funkciji gnječenja bez pečenja, dobivate izvrsno tijesto za punjene pljeskavice, beskvasno tijesto za pizzu i okruglice optimalne konzistencije. "Punđu" koju miješa štednjak morat će se podijeliti na pite, staviti na lim za pečenje, pustiti da se digne i peći u pećnici. Postoji i izravno suprotna funkcija - pečenje bez gnječenja, što je prikladno za pekarske proizvode - muffine, charlottes. Prvo se pomoću miksera tuče tijesto, a zatim ulije u kalup - i u aparat za izradu kruha! Ova funkcija trebat će vam ako je pećnica zauzeta, recimo, mesnim jelima.
Pored funkcija kruha, u nekim modelima postoji još jedna opcija "Džem" s ukusnim nazivom: možete kuhati džem, džem, marmeladu od svježeg ili smrznutog voća i bobičastog voća. Tajna ovog načina rada je kombinacija niske temperature, optimalnog vremena kuhanja i stalnog polaganog miješanja lopaticom.
Funkcionalnost proizvođača kruha ovisi o vašim potrebama i željama. Pri odabiru aparata za kruh, obratite pažnju na sljedeće parametre:
Snaga - od 400 do 1650 W u različitim modelima. Što je indikator veći, pećnica brže radi. Većina modernih proizvođača kruha ima prosječnu snagu od najmanje 600 vata. Težina i veličina pogače. Za obitelj od 2-4 osobe obično je dovoljan proizvod težak od 500g do 1kg, ali neki proizvođači kruha sposobni su ispeći velike pogače do 1,5 kg! Kako bi se osiguralo da se kruh priprema umjereno svaki put, proizvođač kruha omogućuje vam da odredite veličinu svakog kruha - malog, srednjeg ili velikog.
Dizajn i broj noževa: postoje modeli vertikalnog i vodoravnog dizajna, dizajnirani za jedan i dva noža. Proizvođači uvjeravaju da se uz pomoć dva noža tijesto ujednačenije mijesi.
Vidljivo staklo: postupak pečenja odvijat će se pred vašim očima, ako odaberete model s inspekcijskim prozorom. Što je veće, to je bolje: zavirivanje u maleni kvadrat bit će krajnje nezgodno, zasigurno ćete htjeti otvoriti pećnicu, ali to se ne preporučuje. Ako ne namjeravate kontrolirati rad proizvođača kruha, kupite model s "praznim" poklopcem.
Broj programa pečenja.
Proizvođači kruha mogu imati od 3 do 17 programa. Programi se uglavnom razlikuju po temperaturama gnječenja, pečenja i rada. U modernim modelima možete pronaći i " standardne " programe za pečenje " osnovnog " i " pšeničnog " kruha, kao i originalne programe, na primjer: izrada džema, izrada muffina, pečenje borodinskog kruha, pečenje kruha s raznim dodacima, poseban program za raženi kruh, pečenje kolača, pečenje kruha bez dijete, pečenje kruha od kukuruza, riže, bisernog ječma, heljdinog brašna, program pečenja od krupnog brašna, program za slatke pekarske proizvode s grožđicama, čokoladom, medom, šećerom i ostali aditivi itd.
Odbrojavanje će vam olakšati postavljanje vremena do kojeg će pečeni proizvodi biti spremni: ovisno o modelu, dizajniran je za 12-15 sati. Odnosno, preuzimanjem sastojaka i instaliranjem aplikacije, na primjer, navečer ćete dobiti svježe vruće pecivo odmah za doručak. Luksuzno! Proizvođač kruha sam će izračunati u kojem trenutku treba započeti postupak.
Zaslon je uvijek u tekućem kristalu, ponekad s prikladnim pozadinskim osvjetljenjem. Što veće, to bolje: mali prikazuje samo brojeve koji označavaju početak i kraj postupka pečenja. Veliki, potpuno funkcionalni zaslon pružit će sve informacije o postavkama pećnice, vremenu i trenutnom stanju postupka pečenja kruha ili kiflica.
Funkcija memorije štiti od mogućih prekida napajanja. Imaju ga gotovo svi proizvođači kruha: ako je struja isključena, pećnica drži program od 30 sekundi do 40 minuta, ovisno o modelu, a kada se uključi, automatski se vraća u prekinut ciklus i nastavlja raditi .
Kako dodati sastojke: Želite napraviti slatke lepinje, kifle od grožđica ili rustikalni kruh s orasima? Ti se sastojci dodaju u gotovo tijesto, pa još uvijek morate otvoriti poklopac običnog stroja za kruh. Kako mikroklima unutar pećnice ne bi bila poremećena, bolje je kupiti model s dozatorom: u mali pretinac u poklopcu ulijte grožđice, orašaste plodove ili suho voće i u pravo vrijeme automatski se ulijevaju u kantu tijesto, ravnomjerno raspoređeno po cijelom tijestu.
Pribor: pećnica se isporučuje s priborom poput mjerne čaše, kombinirane mjerne žlice s dva kraja, često uz aparat nađete što i četku za pokrivanje peciva glazurom. U modelima s funkcijom izrade bageta postoje posebni stalci. I zasigurno - knjiga brendiranih recepata za pečenje kruha s točnom dozom proizvoda i korisnim savjetima za početnike kuhare.

Kako odabrati proizvođača kruha?
Kako odabrati proizvođača kruha?
Kako odabrati proizvođača kruha?
Kako odabrati proizvođača kruha? Kako odabrati proizvođača kruha? Kako odabrati proizvođača kruha?Home | Articles

December 3, 2022 04:57:23 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting