Kako odabrati prave hladnjake u boji za svoju kuhinju

Stvarna potrošačka kvaliteta hladnjaka, zajedno s lakoćom uporabe, tehničkim i ekonomskim karakteristikama, je njegova boja i dizajn. Prije je dizajn hladnjaka bio određen oblikom ručke i zaštitnim znakom proizvodne tvrtke s istom bijelom bojom. Danas su predstavljeni najrazličitiji modeli izvedbe i boja za različite stilove kuhinjske opreme i za svaki ukus.
Najčešća boja hladnjaka među modelima koji se prodaju je bijela u raznim nijansama. Glavni razlog tome bila je higijena i najoptimalnija kompatibilnost s raznim kuhinjskim interijerima. Topli bijeli tonovi imaju žućkastu nijansu različitog intenziteta, dok hladni tonovi imaju plavkastu nijansu.
Proizvođač danas nudi širok izbor bijelih hladnjaka s uzorkom. Popularni su modeli hladnjaka LG s mramoriranim uzorkom, reljefnim uzorkom koji oponaša drvo, kožu i tkaninu. Modeli stječu popularnost, čija obloga omogućuje pisanje i crtanje po njima posebnim markerima u boji. Natpisi se uklanjaju suhom krpom bez ostavljanja tragova.
Za proizvođače hladnjaka bijelu boju modela najteže je izraditi. Za razliku od obojenih kolega, ovdje su jasno vidljivi i najmanji nedostaci na površini proizvoda. Bojanje u bijelo u raznim nijansama može se izvesti na istoj liniji slikarske opreme. Za promjenu boje emajla u bijelu emajl sa samo jednom linijom za bojanje potrebno je temeljito ispiranje cjevovoda i sve opreme za bojanje, što će znatno povećati troškove proizvodnje.
Udio prodaje bijelih hladnjaka među ostalim modelima prevladava, ali među određenim skupinama kupaca potražnja za hladnjacima u boji sve više uzima maha. Unatoč tehničkim mogućnostima industrije za proizvodnju modela bilo koje boje, glavni ograničavajući čimbenik uz proizvodne troškove i dalje je ograničena potražnja za modelima u boji među širokim spektrom potrošača.
Na ruskom tržištu samo je jedna tvrtka nudila do 12 boja hladnjaka. Strane kolege nude u pravilu do 5 vrsta boja, prilagođavajući opseg ovisno o promjenama u potražnji. Većina tvrtki pridržava se serijske proizvodnje samo bijelih hladnjaka.
Prvi domaći modeli izrađivani su u malim serijama, a automobilski emajli korišteni su za njihovo bojanje. Kupac je vrlo često odabirom boje hladnjaka odredio boju svog automobila. Crveni, žuti, smeđi, zeleni uzorci bili su tipični za 90-te. Do danas se moda zaustavila na nježnijim pastelnim nijansama sive, srebrne, bež i zlatne.
Kuhinje različitih stilova sugeriraju različite boje hladnjaka. Dakle, za secesijsku kuhinju preferiraju se crvena, plava, tamno siva. Traženi su hladnjaci u boji metala, nehrđajućeg čelika i aluminija. Poznati su kameleonski hladnjaci koji mijenjaju boju ovisno o osvjetljenju i mjestu izvora svjetlosti.

Kako odabrati prave hladnjake u boji za svoju kuhinju
Kako odabrati prave hladnjake u boji za svoju kuhinju
Kako odabrati prave hladnjake u boji za svoju kuhinju
Kako odabrati prave hladnjake u boji za svoju kuhinju Kako odabrati prave hladnjake u boji za svoju kuhinju Kako odabrati prave hladnjake u boji za svoju kuhinjuHome | Articles

November 27, 2022 03:30:11 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting