Kako odabrati perilicu i sušilicu rublja

Kao i kod svih kućanskih aparata, proizvodi s funkcijom sušenja certificirani su prema nekoliko pokazatelja: kvaliteta pranja, predenja, sušenja i energetska učinkovitost. Prema prva tri parametra, većina modernih kombiniranih uređaja pripada najvišoj klasi A. Manje su česti modeli s razredima pranja, predenja ili sušenja B ili C.
To su uglavnom proizvodi proračunskog cjenovnog segmenta.
Situacija je nešto drugačija s potrošnjom energije opreme za pranje i sušenje. Da bi se stvari kvalitativno osušile, potrebna je velika količina električne energije, što nije uvijek moguće smanjiti. Stoga potrošnja energije mnogih uređaja ove vrste iznosi približno 0,19-0,23 kWh / kg i odgovara klasi B.
Na tržištu postoje uređaji koji troše više električne energije. Što se tiče potrošnje energije, oni su svrstani u najnižu klasu C.
A samo najnaprednije modele karakterizira mala potrošnja energije koja odgovara klasi A (0,17-0,19 kWh / kg).
Korištenje perilice rublja
Ponekad, nakon pranja i sušenja, rublje može ostati vlažno, suho ili naborano, što ga brzo troši. To se događa iz različitih razloga: ili kućanski uređaji nisu u redu i treba ih odnijeti u servisni centar, ili je, što se najčešće događa, način rada uređaja pogrešno odabran.
Te nevolje možete izbjeći ako slijedite jednostavna općeprihvaćena pravila.
Programi pranja, predenja i sušenja uvijek biraju prema vrsti tkanine. Nikada nemojte učitavati više stvari nego što je naznačeno u popratnoj dokumentaciji. Preporučljivo je koristiti vrući zrak za sušenje debelih pamučnih ili lanenih tkanina, ali bolje je tanke stvari podliti hladnim zrakom.
Prije spremanja predmeta provjerite jesu li prikladni za pranje i sušenje u stroju. Sve potrebne informacije obično su naznačene na naljepnicama za rublje. Dakle, na otvorenom morate objesiti proizvode s puno metalnih, drvenih ili plastičnih okova, posebno osjetljivih stvari (sintetičke zavjese, vuna, svila, najlonske čarape). Sušenje u pisaćoj mašini ne preporučuje se za proizvode s oblogom od pjene, glomazne predmete poput toplih jakni, pokrivača, vreća za spavanje, popluna.

Kako odabrati perilicu i sušilicu rublja
Kako odabrati perilicu i sušilicu rublja
Kako odabrati perilicu i sušilicu rublja
Kako odabrati perilicu i sušilicu rublja Kako odabrati perilicu i sušilicu rublja Kako odabrati perilicu i sušilicu rubljaHome | Articles

November 28, 2022 02:38:36 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting