Kako odabrati mobilni telefon

Želite kupiti mobitel? Ovaj kratki pregled pomoći će vam u snalaženju u asortimanu komunikacijskih sredstava i odabiru onoga koji vam odgovara.
Za to su dovoljna 4 jednostavna koraka:
Odaberite klasu buduće kupnje, vrstu kućišta (klasični, sklopivi, rotator, klizač).
Odlučite se za skup telefonskih funkcija koje ćete zapravo koristiti.
Razmotrite način na koji će se telefon koristiti - uvjeti upotrebe, intenzitet, trajanje baterije
Razmislite o kompletu potrebne dodatne opreme i obratite pažnju na paket paketa uređaja i razne promocije (slušalice, futrole, memorijske kartice, bonusi itd.), Jer je konkurencija između proizvođača i prodavača telefona izuzetno velika.
Ergonomija i upotrebljivost
Što se tiče proizvođača telefona, odaberite telefon proizvođača koji želite, a ako još nemate telefon, poslušajte savjete prijatelja i obitelji. U ovom ćete slučaju brzo i lako svladati novost, jer gotovo svaka marka telefona ima svoje osobitosti izrade izbornika i glavne funkcionalnosti uređaja. Telefon bi trebao dobro stati u ruku, a zaslon bi trebao biti ugodan za oči.
Funkcionalnost
Paleta mobilnih telefona vrlo je raznolika, kao i ukusi potrošača. Gotovo svaki moderni telefon ima mogućnosti koje daleko nadilaze njegovu primarnu upotrebu za upućivanje poziva i slanje poruka. Neki od nas radije koriste telefon za slušanje glazbe, fotografiranje, drugi ne mogu bez ugrađenih aplikacija za pregled i uređivanje dokumenata i e-pošte. Drugi preferiraju jednostavne i funkcionalne mobilne telefone i koriste ih uglavnom za upućivanje poziva ili slanje poruka. Stoga odredite svoje potrebe za dodatnim telefonskim funkcijama i razinu njihove implementacije (osnovna funkcionalnost proračunskog telefona, glazbenog telefona, telefona s kamerom, pametnog telefona, komunikatora).
Ako tražite telefon samo za upućivanje poziva i pisanje tekstnih poruka, možete sigurno odabrati jeftinije modele. Vrijedno je obratiti pažnju na funkcije poput kalendara, organizatora, štoperice, budilice (u pravilu su ugrađene u svaki novi mobitel). Nedavno su i telefoni s podrškom za dvije SIM kartice postali vrlo popularni, jer mnogi od nas koriste usluge nekoliko mobilnih operatera. Ako su ranije takvi telefoni pripadali premium klasi, sada sve veći broj modela proračunske klase prima podršku za dvije SIM kartice.
Ako ćete telefon koristiti kao multimedijski uređaj, kao što su memorija telefona i podrška za memorijske kartice, praktičnost organiziranja i pristupa medijskim datotekama u telefonu, dostupnost i kvaliteta slušalica i mogućnost povezivanja standardnih slušalica , jednostavnost prijenosa datoteka s računala u memoriju uređaja, proširene funkcije media playera (ekvilajzer, radio snimanje).
Za fotografije " u pokretu " i s vremena na vrijeme dovoljna je kamera sa senzorom od 2 megapiksela, ali strastveni fotografi, naravno, preferiraju bolji fotoaparat s bljeskalicom ili čak dvije i prisutnošću posebnih aplikacija za uređivanje fotografija i videozapisa u telefonu.
Mobitel ili pametni telefon?
Ako telefon upotrebljavate za posao (pozivi se ne broje), vaš je izbor pametni telefon, komunikator ili napredni telefon poslovne klase s podrškom za uredske programe, razne komunikacijske standarde (posebno EDGE i Wi-fi), napredne sinkronizacija s raznim uređajima (računalo, pisač, mrežna oprema za pristup Internetu i korporativni resursi), brza podrška za multitasking. Imajte na umu da su pametni telefoni s operativnim sustavom zahtjevniji za vijek trajanja baterije, kao i redovito korištenje bežične veze (Bluetooth, Wi-fi) i pristupa Internetu.
Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći da kupite dobar mobitel.

Kako odabrati mobilni telefon
Kako odabrati mobilni telefon
Kako odabrati mobilni telefon
Kako odabrati mobilni telefon Kako odabrati mobilni telefon Kako odabrati mobilni telefon



Home | Articles

December 6, 2022 17:03:42 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting