Kako odabrati mobilni telefon

Hoćete li kupiti mobilni telefon? Ovaj kratki pregled pomoći će vam da se snalazite u raznim komunikacijskim alatima i odaberete onaj koji vam odgovara.

Za ovo su dovoljna 4 jednostavna koraka:

Odaberite klasu buduće kupnje, vrstu kućišta (klasično, sklopivo, rotator, klizač).

Odlučite se za skup funkcija telefona koje ćete zaista koristiti.

Razmislite o načinu na koji će se telefon koristiti - uslovi upotrebe, intenzitet, vijek trajanja baterije

Razmislite o setu potrebnih dodataka i obratite pažnju na opremu i razne promocije (slušalice, futrole, memorijske kartice, bonuse i sl.), Jer je konkurencija proizvođača i prodavača telefona izuzetno velika.

Ergonomija i upotrebljivost

Što se tiče proizvođača telefona, odaberite telefon proizvođača kojeg želite, a ako već nemate telefon, poslušajte savjete prijatelja i rođaka. U tom ćete slučaju brže i lakše savladati novost, kao skoro svaka marka telefona ima svoje osobitosti izrade menija i glavne funkcionalnosti uređaja. Telefon bi trebao dobro ležati u ruci, a ekran bi trebao biti udoban za oči.

Funkcionalnost

Paleta mobilnih telefona je vrlo raznolika, kao i ukusi potrošača. Gotovo svaki moderan telefon ima mogućnosti koje mnogo nadilaze njegovu osnovnu svrhu - pozive i tekstualne poruke. Neki od nas radije koriste telefon za slušanje muzike, fotografisanje, neko ne može bez ugrađenih aplikacija za gledanje i uređivanje dokumenata i e-pošte. Drugi preferiraju jednostavne i funkcionalne mobilne telefone i koriste ih uglavnom za obavljanje poziva ili slanje poruka. Stoga utvrdite svoje potrebe za dodatnim funkcijama telefona i njihovu razinu implementacije (osnovna funkcionalnost proračunskog telefona, muzičkog telefona, telefona sa kamerom, pametnim telefonom, komunikatorom).

Ako tražite telefon samo za pozive i pisanje tekstualnih poruka, sigurno možete odabrati jeftinije modele. Vrijedno je obratiti pažnju na takve funkcije kao što su kalendar, organizator, štoperica, budilica (u pravilu su ugrađene u svaki novi mobilni telefon). U posljednje vrijeme telefoni s podrškom za dvije SIM kartice postaju vrlo popularni, jer mnogi od nas koriste usluge nekoliko mobilnih operatera. Ako su ranije takvi telefoni pripadali premium klasi, sada sve veći broj modela budžetske klase sada podržavaju dvije SIM kartice.

Ako telefon namjeravate koristiti kao multimedijski uređaj, parametre poput memorijskih telefona i podrške za memorijske kartice, praktičnost organiziranja i pristupa medijskim datotekama u telefonu, dostupnost i kvalitet slušalica i mogućnost povezivanja standardnih slušalica, jednostavnost prijenosa datoteka s računala na memorija uređaja, napredne funkcije medija playera (ekvilajzer, radio snimanje).

Za fotografije "u pokretu" i s vremena na vrijeme, kamera s senzorom od 2 megapiksela sasvim je dovoljna, ali zavidni fotografi će radije odabrati bolju kameru sa bljeskalicom ili čak dvije i prisutnost posebnih aplikacija za uređivanje fotografija i video zapisa u telefonu.

Mobilni telefon ili pametni telefon?

Ako telefon koristite za posao (pozivi se ne računaju), vaš izbor je pametni telefon, komunikator ili napredni telefon poslovne klase s podrškom za uredske aplikacije, raznovrsne komunikacijske standarde (naročito EDGE i Wi-Fi), naprednu sinkronizaciju s razni uređaji (laptop, printer, mrežna oprema za pristup internetu i korporativnim resursima), brzi, podržavajući više zadataka. Imajte na umu da su pametni telefoni koji rade pod operativnim sistemom zahtjevniji za trajanje baterije, kao i redovnu upotrebu bežične veze (Bluetooth, Wi-Fi) i pristupa Internetu.

Nadamo se da će vam naši saveti pomoći da kupite dobar mobilni telefon.

Kako odabrati mobilni telefon
Kako odabrati mobilni telefon
Kako odabrati mobilni telefon
Kako odabrati mobilni telefon Kako odabrati mobilni telefon Kako odabrati mobilni telefonHome | Articles

November 28, 2022 17:19:37 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting