Kako odabrati kamkorder?

Video kamera je korisna stvar. I dobro, vrlo ugodno. Napokon, prilikom snimanja čuvaju se sve emocije i događaji. Snimanje video zapisa zaista je " živa " uspomena.
Mnogi digitalni fotoaparati opremljeni su funkcijom video snimanja, ali nitko neće poreći da je razina video snimanja u kameri još uvijek puno viša.
Nije tako lako odabrati dobru video kameru, jer ova tehnika zaista ima puno karakteristika i dodatnih mogućnosti. Dakle, razmotrite osnovne parametre za odabir video kamere.
Format snimanja kamkordera
Kamkorderi mogu snimati u digitalnim formatima kao što su Digital 8, mini DV, micro MV, DVD, Mpeg 4. Kamkorderi koji rade u prva tri formata i dalje koriste snimanje na vrpcu, ali u digitalnoj kvaliteti.
Videokamere s digitalnim formatom snimanja odabiru oni koji još uvijek imaju zapise u analognim formatima Hi 8. Te kamere omogućuju ne samo gledanje videozapisa u formatu Hi 8, već i digitalizaciju u digitalnom formatu 8. Snimanje u Hi 8 i u Digital 8 ide na 8 mm film, ali samo u drugom slučaju u digitalnoj kvaliteti i sa stereo zvukom. Cijena kamkordera koji snimaju u Digital 8 prilično je niska. Ali ako odabirete prvu kameru, i to jeftinu, onda je bolje obratiti pozornost na mini DV format.
Mini DV kamkorderi su manji i lakši jer koriste manju kasetu (6,35 mm traku) od Digitalne 8. Ali imaju nešto bolji digitalni video i stereo zvuk. Ove videokamere i kasete za njih proizvode mnogi poznati proizvođači (Sony, JVC, Panasonic, Samsung), pa ne bi trebalo nastajati problemi s potrošnim materijalom.
DVD kamkorderi snimaju izravno na DVD-R / RW diskove. Glavna prednost je u tome što se snimljeni video može odmah gledati na DVD uređaju i lako premotati do željene točke. No, sama veličina DVD kamkordera diktirana je veličinom diska, pa je ne možemo učiniti dovoljno kompaktnom.
Među modernim video kamerama možete odabrati taj zapis u formatu Mpeg 4.
Primjer tablice
Promatranje postupka snimanja, odabir potrebnog kuta i raznih postavki - za sve to koristi se tražilo, optičko ili zrcalo.
Vrijednosti leće
Snimanje video zapisa u formatu H.264 Snimanje video zapisa u formatu H.264
Full HD Retail Video Snimanje Full HD Retail Video Snimanje
Video snimanje u XF formatu, super fino, fino Video snimanje u XF formatu, super fino, fino
Ručno podešavanje izloga Ručno podešavanje izloga
Automatska regulacija izloga Automatska regulacija izloga
Prikaz popisa s grafičkim oznakama
Ž 1.8
Optički zum 15x
Digitalni zum 180x
Promjer filtra 46 mm
Žarišna daljina 46,3 - 694,5 mm
Tražilo također može biti crno-bijelo ili u boji.

Kako odabrati kamkorder?
Kako odabrati kamkorder?
Kako odabrati kamkorder?
Kako odabrati kamkorder? Kako odabrati kamkorder? Kako odabrati kamkorder?Home | Articles

November 27, 2022 05:16:29 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting