Kako odabrati kamkorder?

Kamkorder je korisna stvar. I dobro, vrlo lijepo. Uostalom, prilikom snimanja se spremaju sve emocije i događaji. Video snimanje je uistinu „živa“ memorija.

Mnoge digitalne kamere opremljene su funkcijom za snimanje video zapisa, ali niko neće poreći da je razina snimanja video zapisa u kamkorderu još uvijek mnogo viša.

Odabir dobre kamere nije tako jednostavan, jer postoji zaista puno karakteristika i dodatnih karakteristika ove opreme. Dakle, razmotrite osnovne mogućnosti izbora kamkordera.

Format video zapisa

Video kamere mogu snimati u digitalnim formatima kao što su Digital 8, mini DV, micro MV, DVD, Mpeg 4. Na video kamerama koje rade u prva tri formata, snimanje na kasetu i dalje se koristi, ali u digitalnoj kvaliteti.

Video kamere formata za snimanje Digital 8. biraju oni koji još uvijek imaju snimke u analognim formatima Hi 8. Te video kamere omogućavaju ne samo gledanje video zapisa u Hi 8 formatu, već i digitalizaciju u Digitalu 8. Snimanje i u Hi 8 formatu i Digital 8 ide na 8 mm film, ali samo u drugom slučaju u digitalnom kvalitetu i sa stereo zvukom. Cijena kamkordera koji snimaju u Digitalu 8 je prilično niska. Ali ako odaberete prvu kamkorder, a jeftinu, bolje je obratiti pažnju na mini DV format.

Videokamere s mini DV formatom snimanja su manje i teže jer koriste manju kasetu (kaseta širine 6,35 mm) nego za Digital 8. No u isto vrijeme digitalni video i stereo zvuk su malo bolji. Ove kamere i kasete za njih proizvode mnogi poznati proizvođači (Sony, JVC, Panasonic, Samsung), tako da ne bi trebalo biti problema sa potrošnim materijalom.

DVD kamere snimaju direktno na DVD-R / RW diskove. Glavna prednost je što se snimljeni videozapis može odmah pogledati na DVD uređaju, lako se preusmjerava u pravi trenutak. No dimenzije same DVD-kamere diktiraju veličinu diska, pa ga nije moguće učiniti dovoljno kompaktnim.

Među modernim kamkorderima možete odabrati snimanje u Mpeg 4 formatu.

Primjer tabele

Nadgledanje video procesa, odabir željenog ugla i razne postavke - za sve to se koristi tražilo, optičko ili ogledalo.

Vrijednosti objektiva

Snimanje video zapisa u formatu H.264 Snimite video u formatu H.264

Snimak videa o zdravlju Full HD Snimak videa o zdravlju Full HD

Snimite video format XF, super fino, fino Snimi video format XF, super fino, fino

Ručno reguliranje vitrimke Ručno reguliranje vitrimke

Automatsko reguliranje vitrimki Automatski reguliranje vitrimki

Bullet List View

F 1.8

Optički zum 15x

180x digitalni zum

Prečnik filtera 46 mm

Fokusna ploča 46,3 - 694,5 mm

Tražilo može biti i crno-bijelo ili obojeno.

Kako odabrati kamkorder?
Kako odabrati kamkorder?
Kako odabrati kamkorder?
Kako odabrati kamkorder? Kako odabrati kamkorder? Kako odabrati kamkorder?Home | Articles

December 6, 2022 16:21:09 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting