Kako odabrati hladnjake prave boje u kuhinji

Stvarna potrošačka kvaliteta hladnjaka, jednostavnost upotrebe, tehničke i ekonomske karakteristike, su njegova boja i dizajn. Prije toga, ukras frižidera određen je oblikom drške i zaštitnim znakom proizvođača iste bijele boje. Danas su najrazličitiji modeli u izvedbi i boji predstavljeni za različite stilove kuhinjske opreme i za svaki ukus.

Najčešća boja hladnjaka među prodavanim modelima je bijela u raznim nijansama. Glavni razlog za to bila je higijena i najoptimalnija kompatibilnost s raznim kuhinjskim interijerima. Topli tonovi bijele boje, u pravilu, imaju žućkasti ton različitog intenziteta, hladni tonovi - plavkast.

Proizvođač danas nudi veliki izbor bijelih hladnjaka s uzorkom. Popularni modeli LG hladnjaka sa mramornim uzorkom, reljefnim uzorkom od drveta, kože, tkanina. Moduli dobijaju na sve većoj popularnosti, čiji premaz omogućuje pisanje i crtanje na njima posebnim markerima u boji. Etikete se uklanjaju suhom krpom bez ostavljanja ostataka.

Za proizvođače hladnjaka bijela boja modela je najteža za proizvodnju. Za razliku od boja, ovdje su jasno vidljivi i najmanji nedostaci na površini proizvoda. Na istoj liniji opreme za farbanje može se napraviti bijelo bojanje različitih nijansi. Prelazak sa obojenog emajla na bijelo u prisustvu samo jedne linije za slikanje zahtijevat će temeljito pranje cjevovoda i sve opreme za slikanje, što će značajno povećati troškove proizvodnje.

Udio prodaje bijelih hladnjaka među ostalim modelima preovlađuje, ali među određenim skupinama kupaca potražnja za hladnjacima u boji dobiva sve jači značaj. Unatoč tehničkim mogućnostima industrije koji omogućavaju proizvodnju modela bilo koje boje, glavni ograničavajući faktor uz troškove proizvodnje i dalje je ograničena potražnja za modelima u boji među širokim krugom potrošača.

Na ruskom tržištu samo je jedna kompanija ponudila do 12 boja hladnjaka. Strani kolege u pravilu nude do 5 vrsta boja, prilagođavajući gama ovisno o promjenama u potražnji. Većina kompanija pridržava se masovne proizvodnje samo bijelih hladnjaka.

Prvi domaći modeli rađeni su u malim partijama, a carinske emajli su korišteni za obojenje. Vrlo često je izbor boje frižidera od strane kupca odredio boju njegovog automobila. Crveni, žuti, braon, zeleni uzorci bili su karakteristični za 90-e. Danas se moda naslanjala na mekše pastelne nijanse sive, srebrne, bež i zlatne boje.

Kuhinje različitih stilova uključuju različite boje za hladnjak. Tako se za kuhinje modernog stila preferiraju crvena, plava, tamno siva boja. U potražnji su metalni obojeni hladnjaci, nehrđajući čelik i aluminij. Poznati su hladnjaci iz kameleona koji mijenjaju boju ovisno o osvjetljenosti i lokaciji izvora svjetlosti.

Kako odabrati hladnjake prave boje u kuhinji
Kako odabrati hladnjake prave boje u kuhinji
Kako odabrati hladnjake prave boje u kuhinji
Kako odabrati hladnjake prave boje u kuhinji Kako odabrati hladnjake prave boje u kuhinji Kako odabrati hladnjake prave boje u kuhinjiHome | Articles

December 3, 2022 08:32:37 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting