Kako odabrati e-knjigu

Ova e-knjiga prikazuje spremljene tekstualne datoteke različitih nastavaka na zaslonu i zamjenjuje običnu papirnatu knjigu. Nakon čitanja ovog materijala možete odgovoriti na pitanje: kako odabrati e-knjigu?
Elektroničke knjige imaju neospornu prednost u odnosu na papirnate knjige; u jedan uređaj možete skupiti mnogo megabajta tekstualnog materijala. Elektronička se verzija lako čita, za razliku od LCD zaslona. Tekst je optimalan za čitanje, a sam uređaj ne zahtjeva punjenje dulje vrijeme. Još jedan plus je veličina uređaja. U pravilu su e-knjige mnogo manje od papirnatih i teže su manje.
Zatim ćemo pogledati glavne razlike između e-knjiga.
Veličina ekrana
E-knjige možete uvjetno podijeliti prema veličini zaslona na:
- standardni, čija je dijagonala zaslona 6-7 inča
- kompaktni, veličina dijagonale im je 5 inča
- velike knjige dijagonale veće od 8 inča
Ako želite ugodno percipirati informacije, odnosno vidjeti tekst u cijelom odlomku, velikim fontom, tada biste trebali obratiti pažnju na velike knjige, ako vam je kompaktnost oblika važna, tada možete zanemariti veličinu i odaberite manju dijagonalu.
Obratite pažnju na razlučivost zaslona, ​​minimalna prihvatljiva razlučivost je 480x800 piksela.
Vrsta zaslona
Današnji modeli e-knjiga češće se proizvode s dodirnim zaslonima, jer ih kupci više vole. Vrijedno je napomenuti samo da su dodirni zasloni osjetljiviji na vanjske utjecaje od konvencionalnih.
Prikaz u boji
Zasloni u boji nisu ništa novo u e-knjigama. Postoje 2 vrste zaslona, ​​E-Ink u boji i LCD zasloni.
Prvi ne emitiraju svjetlost, odnosno ako na takvom zaslonu ne svijetli lampa ili sunčeva svjetlost, nažalost, na njoj nećete ništa vidjeti. Pozitivna je strana što je potrošnja energije takvog zaslona znatno niža od one kod njegovih LCD zaslona, ​​ali postoje još značajniji nedostaci, na primjer, kašnjenje pri okretanju stranica i izblijedjele boje.
LED zasloni su ista tehnologija koja se koristi u većini današnjih uređaja, mobitela, tableta, televizora i drugih uređaja. takvi zasloni imaju pozadinsko osvjetljenje i čitanje knjiga odvijat će se bez poteškoća, čak i u potpunom mraku, čak i na svjetlu. Kvaliteta slike na njima je znatno viša nego u prethodnom slučaju. Među nedostacima se mogu izdvojiti veći negativni učinak na oči i brza potrošnja baterije zbog energetski intenzivnog pozadinskog osvjetljenja.
Veličina memorije
Ugrađena memorija knjige. Prisutan je u bilo kojoj e-knjizi i bit će vam dovoljno da učitate cijelu malu knjižnicu. Međutim, potražite više memorije jer ćete morati gledati knjige s ilustracijama, pa čak i videozapise.
Proširiva memorija. Svi elektronički mobilni uređaji, uključujući e-knjige, imaju utore za proširenje. Najčešći format kartica za proširenje je SD i microSD.
Maksimalna veličina memorije. Današnji uređaji prilično dobro prihvaćaju memorijske kartice do 32 GB. Ovaj volumen bit će vam dovoljan za sve vrste zabave, od preuzimanja glazbe, filmova i knjiga.
Proširenje datoteke
Jedna od važnih točaka je sposobnost čitanja knjiga različitih nastavaka. Svima su poznati najpopularniji formati knjiga, to su html, txt, rtf, pdf, fb2. Vrijedno je napomenuti da ćete, unatoč podržanoj mogućnosti čitanja PDF formata, ove dokumente morati čitati s poteškoćama, prvo, malo uređaja može ispravno prikazati tako velike količine datoteka ovog proširenja i istodobno sačuvati čitljivost datoteke teksta, i drugo, ovaj format uopće ne postoji za čitanje u e-pošti knjiga, a zaslon e-knjiga znatno je manji od A4.
Zip arhiva. Mnoge moderne knjige mogu lako otvoriti datoteke iz arhiva ovog nastavka. Najpopularnije su knjige tvrtke PocketBook. Savršeno se nose s DJVU, DOC, TCR, EPUB i svim gore navedenim ekstenzijama datoteka.
Reprodukcija glazbenih datoteka. Bez iznimke, svi modeli svih proizvođača savršeno razumiju MP3 glazbeni format, mnogi modeli imaju izlaze za slušalice i zvučnike, obratite pažnju na ovu točku pri odabiru, pomoću MP3 nastavka možete ne samo čitati, već i slušati audio datoteke.
Pregled fotografija i slika. Najčešći format slike je Jpeg. E-knjige ne razumiju samo ovaj format, već i gif, png, tiff i bmp.
Dodatne funkcije.
Diktafon. Njezina prisutnost nije obavezna funkcija e-knjige, ali ako trebate primijetiti bilo kakve misli ili važne točke tijekom konferencije za tisak ili predavanja, onda ne možete bez diktafona.
Wi-Fi. Potrebno je prisustvo bežičnog komunikacijskog modula za preuzimanje knjiga. Obratite pažnju na ovaj detalj prilikom odabira.
Ergonomija uređaja
Upravljanje e-knjigom možete procijeniti samo držeći je u rukama. Ne budite lijeni za putovanje računarskim supermarketima vašeg grada i saznajte što vam je prikladnije, kako se nalaze upravljački gumbi ili prevlačenje, budući da ste individualni, a ono što se jednoj osobi čini ružno ili neugodno optimalno za drugoga.
Obratite pažnju na ove točke prilikom odabira svoje e-knjige. Sretno!

Kako odabrati e-knjigu
Kako odabrati e-knjigu
Kako odabrati e-knjigu
Kako odabrati e-knjigu Kako odabrati e-knjigu Kako odabrati e-knjiguHome | Articles

November 27, 2022 04:54:02 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting