Kako odabrati dobru perilicu rublja?

Donedavno je pranje za većinu ženske populacije naše zemlje bilo noćna mora. Naravno, perilice rublja već su tada postojale, ali rad s njima bio je puka noćna mora! Da je na " ženskoj " vuči postojao samo uređaj za cijeđenje u obliku dva valjka ! I stoga, odmah nakon pojave na našem tržištu punopravnih automatskih perilica rublja, na njih je odmah pala nevjerojatna popularnost. Nakon par godina bilo je toliko modela svih vrsta " podloški " da je postalo vrlo teško odabrati onaj koji vam treba. Sve je drugačije: količina napunjenog rublja, vrsta grijaćeg elementa ... Ukratko, da biste napravili pravi izbor, morate razumjeti barem malo teorije.
Broj programa
Što više programa, to se raznovrsnije rublje može prati u stroju. Na primjer, većina strojeva može prati vunene i sintetičke predmete pomoću posebnih programa.
Maksimalna brzina centrifuge
Što više okretaja, okretanje je suše. Normalnim brojem okretaja smatra se približno jednak 850 okretaja u minuti.
Energetska klasa
Klasa potrošnje energije postavlja se ovisno o količini energije koju troši perilica rublja. Najbolja izvedba za modele klasa A, B; srednja - C, D, E; najniži su F, G.
Klasa pranja
Ovaj parametar određuje koliko će se dobro prati rublje. Najbolja izvedba za modele klasa A, B; srednja - C, D, E; najniži su F, G.
Spin klasa
Ovisi o maksimalnoj brzini centrifuge i karakterizira stupanj zaostale vlage već istisnutog rublja. Najbolja izvedba za modele klasa A, B; srednja - C, D, E; najniži su E, G.
Učitavanje bubnja
Maksimalno opterećenje kreće se od 3 do 7,2 kg. Za petočlanu obitelj optimalno je opterećenje od 5 kg. Što je veći kapacitet bubnja, to ćete ga rjeđe prati i manje energije će se koristiti.
Asortiman perilica rublja
Svi automati na tržištu podijeljeni su u dvije velike klase - prednje i vertikalne perilice rublja. Čelne perilice rublja su mnogo šire i popularnije u Rusiji. Krenimo od toga.
Modeli u punoj veličini
Strojevi u punoj veličini su u asortimanu gotovo svakog proizvođača. Iznimka je Eurosoba. Pod ovom markom proizvode se izuzetno kompaktni strojevi.
Štoviše, kod nekih proizvođača, na primjer, Miele, AEG, Asko, nećete naći strojeve smanjenih veličina. A to se ne može pripisati nedostacima tih tvrtki, jer su njihovi proizvodi dizajnirani za ljude s visokim prihodima i bez stambenih problema. Model pune duljine smatra se dimenzijama - " Visina X širina X dubina " ( VxŠxD) - standardni dio od 85x60x60 cm ispod. " Širina " podrazumijeva onaj dio stroja na kojem se postavlja kontrolna ploča i utovarni otvor „ dubina ” - udaljenost od prednjih panela na zid.
Imajte na umu da se dubina strojeva u punoj veličini kreće od 53 do 62 cm.
Uske perilice rublja
Uski strojevi su oni čija je dubina 39-45 cm. Uske perilice su u asortimanu većine proizvođača: Ardo, Ariston, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Hansa, Hoover, Indesit, Kaiser, LG, Samsung, Siemens, Whirlpool , Zanussi ...
Utovar u uskim perilicama kreće se od 4 do 5,5 kg, ovisno o marki.
Super tanke perilice rublja
Automobili dubine 32-35 cm smatraju se super-teškim.Takvi su modeli najbolje rješenje problema slobodnog prostora. Broj proizvođača koji proizvode superteške strojeve povećava se svakim danom. Danas su to: Beko (35 cm), Indesit (34 cm), LG (34 cm), Samsung (34 cm), Whirlpool (34 cm), Ardo (33 cm), Candy (33 cm), Electrolux (32 cm ), Zanussi (32 cm). Minimalna dubina navedena je u zagradama.
Kao što vidimo, najviše " vitke " automobile predstavljaju marka Zanussi (modeli FLV 504/704/904 NN) i Electrolux EWS 1105.
Super tanki modeli imaju smanjeni volumen tereta, što je sasvim prirodno s smanjenjem volumena stroja i, posljedično, bubnja. Utovar u super tanke strojeve - 3,5 kg (gotovo svi modeli) i 4 kg (Beko i Whirlpool). Kako se veličina perilice smanjuje, volumen bubnja se smanjuje, što zauzvrat utječe na kvalitetu pranja. U pravilu modeli smanjenih veličina imaju niže karakteristike (niže klase pranja, veća potrošnja energije itd.) To se odnosi na sve, uključujući vrhunske proizvođače. Postoje iznimke: na primjer, LG tvrdi da se njegove tri linije perilica različitih dubina (34/44/54 cm) razlikuju samo u količini tereta (3,5 / 5/6 kg), a ostale su karakteristike iste, u posebno, satovi pranja i potrošnje energije, niz programa.
Kompaktne perilice rublja
Strojevi za pranje rublja nazivaju se kompaktnim, u kojima su sve dimenzije smanjene. Ali najvažniji pokazatelj je visina, koja ne prelazi 70 cm (u odnosu na uobičajenih 85 cm), jer u većini slučajeva ti su strojevi instalirani ispod sudopera. Od gore navedenih proizvođača kompaktni strojevi s prednjim utovarom proizvode Candy (serija Aquamatic s dimenzijama (70x50x43 cm), Electrolux (visina 67 cm) i Zanussi (visina 67 cm).
Jedini proizvođač kompaktnih strojeva s gornjim utovarima je Asko (serija Compact), visina tih strojeva je 68 cm.
Perilice s gornjim punjenjem
Prema statistikama, u Rusiji strojevi s vertikalnim opterećenjem - 25% naspram 75% strojeva s frontalnim opterećenjem. Standardne dimenzije vertikalne perilice su 90x40x60 cm. Strojevi s gornjim utovarom mogu imati vodoravni ili okomiti bubanj. Strojevi s vrhunskim utovarima dostupni su u rasponu od AEG, Ardo, Ariston, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Hoover, Indesit, Kaiser, Miele, Whirlpool, Zanussi. Zasebno napominjemo tvrtku Brandt koja se specijalizirala za proizvodnju strojeva za pranje rublja samo s vertikalnim punjenjem.

Kako odabrati dobru perilicu rublja?
Kako odabrati dobru perilicu rublja?
Kako odabrati dobru perilicu rublja?
Kako odabrati dobru perilicu rublja? Kako odabrati dobru perilicu rublja? Kako odabrati dobru perilicu rublja?Home | Articles

November 26, 2022 20:57:09 +0200 GMT
0.005 sec.

Free Web Hosting