Kako odabrati dobru mašinu za pranje rublja?

U novije vrijeme pranje je bila noćna mora za većinu ženskog stanovništva naše zemlje. Naravno, tada su bile i perilice rublja, ali rad s njima bila je noćna mora! Što je vrijedilo samo iscijediti uređaj u obliku dva valjka na "ženskoj" vuci! I zato, odmah nakon pojave na našem tržištu punopravnih automatskih perilica rublja, na njih je odmah pala nevjerovatna popularnost. Nakon par godina, postojalo je toliko mnogobrojnih modela perilica, da vam je postalo vrlo teško izabrati one koje vam trebaju. Sve je drugačije: količina napunjenog rublja, vrsta grijaćeg elementa ... Jednom riječju, za pravi izbor trebate razumjeti barem malo teoriju.

Broj programa

Što je više programa, raznovrsnije rublje se može prati u automobilu. Na primjer, u većini strojeva, zahvaljujući posebnim programima, vuna i sintetički proizvodi se mogu oprati.

Maksimalna brzina centrifuge

Što je više okretaja, to je sužiji okret. Brzina od približno 850 o / min smatra se normalnom.

Energetski razred

Ovisno o količini energije koju perilica rublja troši, postavlja se energetski razred. Najbolji pokazatelji za modele klasa A, B; srednja - C, D, E; najniži su F, G.

Klasa pranja

Od ovog parametra ovisi koliko će se rublje očistiti. Najbolji pokazatelji za modele klasa A, B; srednja - C, D, E; najniži su F, G.

Spin klasa

To ovisi o maksimalnoj brzini centrifuge i karakterizira stupanj zaostale vlage već zgužvanog rublja. Najbolji pokazatelji za modele klasa A, B; srednja - C, D, E; najniži su E, G.

Punjenje bubnjem

Maksimalno opterećenje kreće se od 3 do 7,2 kg . Za obitelj od 5 ljudi optimalno je opterećenje od 5 kg. Što je veći kapacitet bubnja, manje ćete se morati oprati i manje energije se troši.

Asortiman veš mašina

Sve automatske mašine na tržištu podijeljene su u dvije velike klase - prednje perilice rublja i vertikalne perilice rublja. Frontalne perilice su mnogo šire i popularnije u Rusiji. Mi započinjemo s pregledom.

Modeli pune veličine

Strojevi pune veličine nalaze se u rangu gotovo svakog proizvođača. Izuzetak je Eurosoba. Pod ovom markom izrađuju se isključivo kompaktni automobili.

Štoviše, kod nekih proizvođača, na primjer, Miele, AEG, Asko, nećete naći strojeve smanjene veličine. A to se ne može pripisati nedostacima ovih kompanija, jer su njihovi proizvodi dizajnirani za ljude sa visokim primanjima i bez stambenih problema. Općenito je prihvaćeno razmotriti modele pune veličine čije dimenzije - "visina X širina X dubina" (HxWxD) - obično su 85x60x60 cm. "Širinom" znače dio stroja na kojem se nalaze kontrolna ploča i otvor za utovar, prema "dubini" - udaljenosti od prednje strane ploče na zid.

Imajte na umu da se dubina strojeva pune veličine kreće u rasponu od 53 do 62 cm .

Uske mašine za pranje veša

Uske se nazivaju mašine čija je dubina 39-45 cm . Uske perilice rublja nalaze se u asortimanu većine proizvođača: Ardo, Ariston, Beko, Bosch, Candy, Electrolux, Hansa, Hoover, Indesit, Kaiser, LG, Samsung, Siemens, Whirlpool, Zanussi.

Učitavanje u uskim perilicama kreće se od 4 do 5,5 kg , ovisno o marki.

Super teške perilice rublja

Mašine se smatraju super tijesnim, čija je dubina 32-35 cm . Ovakvi modeli su najbolje rješenje problema slobodnog prostora. Broj proizvođača koji proizvode velike teške strojeve svakim danom se povećava. Danas su to: Beko ( 35 cm ), Indesit ( 34 cm ), LG ( 34 cm ), Samsung ( 34 cm ), Whirlpool ( 34 cm ), Ardo ( 33 cm ), Candy ( 33 cm ), Electrolux ( 32 cm) ), Zanussi ( 32 cm ). Minimalna dubina prikazana je u zagradama.

Kao što vidimo, najviše „vitke“ automobile predstavljaju marka Zanussi (modeli FLV 504/704/904 NN) i Electrolux EWS 1105.

Super teški modeli imaju smanjenu zapreminu utovara, što je i sasvim prirodno kod smanjenja zapremine mašine, a time i bubnja. Učitavanje u super teškim mašinama - 3,5 kg (gotovo svi modeli) i 4 kg (Beko i Whirlpool). S smanjenjem dimenzija perilice, volumen bubnja opada, što zauzvrat utječe na kvalitetu pranja. U pravilu, modeli smanjenih veličina imaju niže karakteristike (niže klase pranja, veća potrošnja energije itd.) To se odnosi na sve, uključujući proizvođače visokog nivoa. Postoje izuzeci: na primjer, LG tvrdi da se njegove tri linije perilica rublja različite dubine ( 34/44/54 cm ) razlikuju samo po volumenu opterećenja (3,5 / 5/6 kg), a ostale karakteristike su iste, posebno klase pranje i potrošnja električne energije, skup programa.

Kompaktne perilice rublja

Nazvane su kompaktne perilice rublja u kojima su sve dimenzije smanjene. Ali najvažniji pokazatelj je visina koja ne prelazi 70 cm (u odnosu na uobičajenih 85 cm ), jer u većini slučajeva ove su mašine instalirane ispod sudopera. Od gore navedenih proizvođača, kompaktne strojeve s prednjim opterećenjem proizvode Candy (Aquamatic serija dimenzija (70x50x43 cm), Electrolux (visina 67 cm ) i Zanussi (visina 67 cm ).

Jedini proizvođač kompaktnih mašina s vertikalnim opterećenjem je Asko (Compact serija), visina ovih mašina je 68 cm .

Mašine za pranje rublja na vrhu

Prema statističkim podacima u Rusiji, strojevi sa najvišim utovarima su 25% u odnosu na 75% mašina za prednje utovarivanje. Standardne dimenzije vertikalne perilice rublja su 90x40x60 cm. Strojevi s vertikalnim punjenjem mogu imati vodoravni i okomiti bubanj. Strojevi za vertikalno utovar dostupni su od AEG, Ardo, Ariston, Bosch, Candy, Electrolux, Gorenje, Hoover, Indesit, Kaiser, Miele, Whirlpool, Zanussi. Zasebno bilježimo tvrtku Brandt koja se specijalizirala za proizvodnju perilica rublja s samo vertikalnim punjenjem.

Kako odabrati dobru mašinu za pranje rublja?
Kako odabrati dobru mašinu za pranje rublja?
Kako odabrati dobru mašinu za pranje rublja?
Kako odabrati dobru mašinu za pranje rublja? Kako odabrati dobru mašinu za pranje rublja? Kako odabrati dobru mašinu za pranje rublja?Home | Articles

November 28, 2022 03:25:16 +0200 GMT
0.006 sec.

Free Web Hosting