Kako odabrati DVR

Snimač automobila vrlo je koristan uređaj za vozače koji vam omogućuje snimanje audio i video podataka o stanju u prometu iz automobila. Danas je među gomilom nesreća i kontroverznim transportnim situacijama takvo što od vitalnog značaja za vozača bilo kojeg automobila.
DVR-ovi se najčešće koriste za dokazivanje svoje nevinosti u određenom problemu, bilo da se radi o nesreći, postavljanju prijevoza ili nezakonitim radnjama prometnih policajaca. Dalje, pokušajmo odgovoriti na pitanje: kako odabrati DVR i detaljno shvatiti što je to!
Među brzo napredujućim znanstvenim i tehnološkim napretkom i gomilom proizvođača koji nude svoju digitalnu opremu, vrlo je lako zbuniti se u imenima i terminima. Koja je razlika između ovog ili onog uređaja? Kakve vas " zamke " očekuju pri odabiru? S kojim se pitanjima suočava potrošač i na što je prvo na što treba obratiti pažnju prilikom odabira DVR-a za automobil?
Način postavljanja DVR-a
Važan parametar koji se odnosi na mehaniku, a ne na elektroniku uređaja. Za dugotrajni rad bez kvarova, uređaj mora biti sigurno učvršćen na pravom mjestu automobila i, što je najvažnije, imati dobar pogled, bez privlačenja pažnje vozača i bez odvraćanja od situacije na cesti.
Univerzalni snimači sa staklenim nosačem. Obično su pričvršćeni na staklo pomoću obične vakuumske čaše. Prijenosni snimači ove vrste vrlo su jednostavni za instalaciju. Svatko bez nepotrebnih problema i problema samostalno će instalirati takav uređaj u svoj automobil. Također, neće biti poteškoća s kutom nagiba snimača, takav je nosač vrlo prikladan za upotrebu. Ahilova peta ove vrste pričvršćenja je njegova nepouzdanost i nedovoljna sigurnost. Problem može biti posebno akutan tijekom posezone i zimi, kada je temperaturna razlika u automobilu kada je klima uređaj značajna. Osim toga, takav se matičar mora češće skrivati, jer budući da je na istaknutom mjestu, privlači nepotrebnu pozornost. Još jedna negativna točka je napajanje snimača, moguće je samo iz upaljača za cigarete, neće uspjeti povezati uređaj na drugi način.
Automobilske stezaljke ugrađene u staklo za stražnji pogled. Ovdje, prije svega, vrijedi napomenuti pouzdanost pričvršćivanja uređaja i dobro mjesto i tajnost snimača (neće ga trebati skrivati ​​od znatiželjnih očiju i stalno ga uklanjati noću). Uz to postoji i stalni e-mail. napajanje automobilske mreže. Još jedna zanimljiva točka je agregacija funkcija. Kao lijep dodatak uređajima ove vrste možete pronaći monitor za spajanje kamere za stražnji pogled ili, na primjer, detektor radara. Mane uključuju samo visoku cijenu uređaja i instalaciju DVR-a, jer će ga definitivno morati instalirati u specijalizirani auto-centar.
Video snimači s odvojeno povezanim kamerama. Takvi se snimači strukturno sastoje od zasebne jedinice za snimanje video zapisa, kamere i monitora za gledanje snimljenog video zapisa. Osobitost jedinice za snimanje video zapisa je da uz njezinu pomoć možete istovremeno povezati nekoliko kamera i snimiti prometnu situaciju s nekoliko točaka gledišta. U ovom slučaju definitivno ne riskirate da propustite važan detalj incidenta. Teško je otkriti takav uređaj jer je jedinica instalirana skriveno, na primjer, ispod nadzorne ploče automobila. Kamere se mogu postaviti bilo gdje, ispred i iza automobila. Ovo je rješenje najprikladnije i najprofesionalnije. Složenost instalacije i cijena nadoknađuju se praktičnošću dizajna i upotrebe.
Optika
Optika i leće igraju jednu od temeljnih uloga u DVR-u, jer se slika pomoću njih snima. Štoviše, video snimač trebao bi snimiti sliku i snimiti ne samo situaciju u automobilu, već i daleko izvan nje. Stoga bi kut gledanja leće također trebao imati presudnu ulogu u izboru. Ako je kut gledanja manji od intervala od 90 do 1400, ne preporučujemo ga kupiti, jer postoji šansa da važan detalj nesreće ili neke druge situacije jednostavno izmakne vašoj pažnji ili ne uđe u kadar , informacije o automobilima koji hodaju susjednom trakom posebno su relevantne. Pazite i na veliki kut gledanja, jer u ovom slučaju slika može biti iskrivljena i postaje nemoguće prepoznati neke važne detalje, poput broja automobila.
Spremanje i obrada slika
Da biste video gledali na računalu, morate ga snimiti u digitalnom formatu. S tim u vezi, morate dobro obratiti pažnju na niz parametara koji su odgovorni za kvalitetu slike:
Rezolucija slike je možda najvažnija karakteristika. Današnji DVR-ovi omogućuju vam spremanje videozapisa različitih razlučivosti. Od VGA 640 x 480 do Full HD s 1920 x 1080 piksela. Svi znaju da će, što je veća rezolucija, slike i videozapisi s DVR-a biti detaljniji. Ponekad je to vrlo važno ako trebate uzeti u obzir male dijelove automobila, poput države. broj ili marka automobila.
Broj sličica u sekundi. Također najvažniji parametar. Prikazuje broj okvira snimljenih u sekundi. Ova se karakteristika naziva i brzinom snimanja DVR-a. Što je veći broj sličica, to će video biti bolji i moći ćete pratiti dinamiku nesreće ili druge važne točke. Današnji DVR-ovi omogućuju vam snimanje brzinom od najmanje 25 sličica u sekundi.
Ekstenzija ili format datoteke. Suvremeni softver omogućuje komprimiranje video zapisa tako da gubitak kvalitete slike bude minimalan. To je prije svega zbog činjenice da je glasnoća memorijskih kartica DVR-a vrlo ograničena, a kompresija vam omogućuje smanjenje veličine snimljene datoteke u stvarnom vremenu, čime štedite memoriju uređaja. Zahvaljujući tome, video datoteke možete gledati dulje vrijeme. Najpopularniji formati datoteka danas su AVI s MJPEG ili H.264 kodecima. Treba napomenuti da vam kompaktnije datoteke omogućuju stvaranje H.264 kodeka i njegove moguće izmjene.
Spremi videozapis. Da bi to učinili, videofiksatori koriste standardne memorijske kartice. Njihov je format SD ili Micro Sd (T-Flash). Najvažnija karakteristika nesumnjivo je kapacitet memorijske kartice, što je ona veća, to će dulji vremenski interval biti dostupan za snimanje. Trošak SD kartica prihvatljiviji je od njihovih kolega.
DVR funkcije
Koji bi DVR trebao odabrati? Pri kupnji obratite pažnju na sljedeće značajke:
Ugrađeni monitor
Jedna od najprikladnijih značajki je ugrađeni monitor. Ako nema monitora, obratite pozornost na to postoji li vanjski izlaz za spajanje na vanjski video prijamnik u vašem automobilu.
Automatsko pokretanje i automatsko isključivanje video rekordera prilikom pokretanja ili zaustavljanja motora automobila
Iz imena je sve jasno. Vozač je često zaboravio isključiti DVR-ove, pa će automatsko isključivanje / uključivanje biti vrlo korisno.
Prepisivanje datoteka
Vrijeme snimanja automobilskih snimača ograničeno je i iznosi do 5 minuta. Kad se memorijska kartica napuni, stare se datoteke brišu, a novi videozapisi nastavljaju se snimati.
Vrijeme i datum
Svi ste primijetili da su prilikom pregledavanja datoteka s DVR-a vrijeme i datum nužno fiksirani na vrhu ili na dnu zaslona.
Snimanje zvuka
Imati mikrofon za snimanje zvuka vrlo je važno. Obratite pažnju na kvalitetu mikrofona i zvuk koji se reproducira.
Senzor pokreta
Omogućuje vam uključivanje automatskog snimača kada se u polju djelovanja pojavi senzor pokreta. U Rusiji primjena takvih inovacija nije naišla na odgovor među građanima, stoga ova funkcija i dalje nije bila tražena.
Snimanje GPS koordinata
Prilično korisna značajka, iako prilično rijetka. Ispravlja vaše koordinate na karti i veze do videozapisa.
Pozadinsko osvjetljenje
Korisna stvar u mraku. Neki su modeli opremljeni infracrvenim osvjetljenjem. Negativni aspekt je loša kvaliteta snimanja noću, jer je osvjetljenje loše.
Foto način
Uobičajena i važna značajka koju podržavaju mnogi moderni DVR-ovi. može biti potrebno u slučaju nesreće kako bi inspektori prometne policije evidentirali štetu na automobilu i osigurali informacije osiguravajućem društvu. Vozač uvijek nema pri ruci kameru, pa je važno imati ovu funkciju u svom DVR-u.
Kako odabrati pravi DVR? Ne zaboravite na troškove. Postoji mnogo modela video snimača i kreće se od 60-700 rubalja do nekoliko desetaka tisuća za modele s hrpom funkcija. Prije svega, prilikom odabira odlučite koje značajke trebate, a koje ne. Mnogi vozači ovu stvar još uvijek smatraju nepotrebnom, ali praksa pokazuje da rastom automobila na cestama Rusije registratori automobila pomažu u rješavanju različitih problematičnih situacija, kako u nesreći, tako i u životu.

Kako odabrati DVR
Kako odabrati DVR
Kako odabrati DVR
Kako odabrati DVR Kako odabrati DVR Kako odabrati DVRHome | Articles

December 5, 2022 03:07:50 +0200 GMT
0.007 sec.

Free Web Hosting