Kako odabrati DVR

Auto rekorder je vrlo koristan uređaj za ljubitelje automobila, koji vam omogućuje snimanje audio i video podataka o prometu iz automobila. Danas je među gomilom nesreća i kontroverznih saobraćajnih situacija takva stvar vitalna za vozača bilo kojeg automobila.

Najčešće se video snimači koriste kako bi dokazali svoju nevinost u određenom problemu, bilo da se radi o nesreći, prometnoj prevari ili ilegalnim radnjama saobraćajne policije. Zatim ćemo pokušati odgovoriti na pitanje: kako odabrati DVR i shvatiti što je u detaljima!

Usred brzog znanstvenog i tehnološkog napretka i gomile proizvođača koji nude svoju digitalnu tehnologiju, vrlo se lako zbuniti u nazivima i pojmovima. Koja je razlika između ovog ili tog uređaja? Koje "zamke" vas očekuju prilikom izbora? Sa kojim se pitanjima susreću potrošači i na šta prvo trebate obratiti pažnju prilikom odabira automobila dvr?

DVR metoda

Važan parametar koji se više odnosio na mehaniku nego na elektroniku uređaja. Za dugotrajan rad bez kvarova uređaj mora biti čvrsto fiksiran na pravom mjestu automobila i najvažnije je imati dobar pregled, bez privlačenja pažnje vozača i ne ometajući ga od situacije na cesti.

Univerzalni diktafoni sa staklenim držačem. Obično se montira na staklo pomoću obične usisne čaše. Prijenosni diktafoni ove vrste se vrlo lako instaliraju. Svaka osoba bez nepotrebnih nevolja i problema samostalno će instalirati takav uređaj u svoj automobil. Takođe, neće biti poteškoća s uglom snimača, takav je nosač vrlo zgodan za upotrebu. Ahilova peta ove vrste pričvršćivanja je njegova nepouzdanost i nedovoljna sigurnost. Posebno akutni problem može se pojaviti tokom izvan sezone i zimi, kada je temperaturna razlika u automobilu kada je uključen klima uređaj značajna. Uz to, takav matičar mora se češće skrivati, jer privlači upadljivo mjesto, on privlači dodatnu pažnju. Još jedna negativna stvar je snaga diktafona, moguća je samo putem upaljača za cigarete, a uređaj ne možete povezati na drugi način.

Automobilske kopče integrirane u staklo stražnjeg pogleda. Ovdje, prije svega, valja napomenuti pouzdanost ugradnje uređaja i prikladnu lokaciju i tajnost registrara (neće ga trebati skrivati ​​od znatiželjnih očiju i stalno uklanjati preko noći). Uz to, uvijek postoji i adresa e-pošte. hrana do mreže automobila. Još jedna zanimljiva točka je združivanje funkcija. Kao lijep dodatak uređajima ove vrste možete pronaći monitor za povezivanje kamere za vožnju unazad ili, na primjer, radarski detektor. Nedostaci uključuju samo visoku cijenu uređaja i ugradnju DVR-a, jer će ga definitivno morati instalirati u specijaliziranom auto centru.

DVR-ovi sa zasebno povezanim kamerama. Takvi su diktafoni strukturno sastavljeni od zasebne jedinice za snimanje video zapisa, kamere i monitora za gledanje snimljenih video zapisa. Posebnost jedinice za snimanje video zapisa je u tome što uz njenu pomoć možete istovremeno povezati nekoliko kamera i popraviti prometnu situaciju s više stajališta. U tom slučaju, definitivno ne rizikujete da propustite važan detalj incidenta. Teško je otkriti takav uređaj, jer je jedinica postavljena skrivena, na primjer, ispod armaturne ploče automobila. Kamere se mogu postaviti svugdje, ispred i iza automobila. Ovo je rješenje najpovoljnije i najprofesionalnije. Složenost ugradnje i cijena nadoknađuju se pogodnošću dizajna i upotrebe.

Optika

Optika i sočivo igraju jednu od glavnih uloga u DVR-u, jer je uz njihovu pomoć uslikana slika. Što je potrebno da popravite sliku i snimite DVR, ne samo situaciju u automobilu, već i daleko izvan nje. Stoga bi presudnu ulogu u izboru trebao igrati i kut gledanja objektiva. Ako je kut gledanja manji od intervala od 90 do 1400, tada ne preporučujemo kupovinu, jer postoji vjerovatnoća da će važan dio nezgode ili druge situacije jednostavno iskliznuti s vaše pažnje ili ne ući u kadar, informacije o automobilima koji putuju susjednom trakom su posebno relevantne. Također je vrijedno brinuti o velikom kutu gledanja, jer u tom slučaju slika može biti iskrivljena i postaje nemoguće prepoznati neke važne detalje, poput broja automobila.

Spremanje i obrada slike

Da biste mogli gledati videozapis na svom računalu, morate ga snimiti u digitalnom formatu. S tim u vezi, morate obratiti veliku pažnju na niz parametara koji su odgovorni za kvalitetu slike:

Rezolucija slike je možda najvažnija karakteristika. Današnji DVR-ovi omogućavaju vam spremanje videozapisa s različitim rezolucijama. Od VGA 640 do 480, do Full Hd od 1920 do 1080 piksela. Svi znaju da što je veća rezolucija, to će biti detaljnije slike i videozapisi s diktafona. Ponekad je to vrlo tačno ako trebate razmotriti sitne detalje automobila, poput državnog. broj automobila ili marku.

Broj kadrova u sekundi Takođe najvažniji parametar. Prikazuje broj kadrova snimljenih u sekundi. Ova karakteristika se naziva i brzina snimanja DVR-a. Što je veći broj kadrova, to će biti bolji videozapis i možete pratiti dinamiku nesreća ili drugih važnih točaka. Današnji DVR-ovi omogućavaju vam da snimate brzinom od najmanje 25 kadrova u sekundi.

Proširenje ili format datoteke. Moderan softver omogućava vam da komprimirate video zapise tako da je gubitak kvalitete slike minimalan. To se događa, prije svega, činjenicom da je količina memorijskih kartica u DVR-u vrlo ograničena, a kompresija vam omogućava da smanjite količinu snimljene datoteke u realnom vremenu, čime štedite memoriju uređaja. Zahvaljujući tome, možete pregledavati video datoteke duže vrijeme. Najpopularniji formati datoteka danas su AVI sa MJPEG ili H.264 kodekom. Vrijedi napomenuti da kompaktnije datoteke omogućuju stvaranje H.264 kodeka i njegovih mogućih izmjena.

Spremite video. Da biste to učinili, u videopopravljačima se koriste standardne memorijske kartice. Njihov format je SD ili Micro Sd (T-Flash). Najvažnija karakteristika je nesumnjivo veličina memorijske kartice, što je veća, to je duži vremenski interval dostupan za snimanje. Cijena SD kartica prihvatljivija je od njihovih kolega.

DVR funkcije

Koji DVR odabrati? Prilikom kupovine obratite pažnju na sljedeće funkcije:

Integrisani monitor

Jedna od najpovoljnijih karakteristika može se smatrati ugrađenim monitorom. Ako nema monitora, obratite pažnju da li u vašem automobilu postoji vanjski izlaz za povezivanje s vanjskim video prijemnikom.

Automatsko pokretanje i automatsko isključivanje video učvršćenja prilikom pokretanja ili zaustavljanja motora automobila

Sve je jasno iz imena. Vozač često zaboravlja da isključi DVR-ove, pa će automatsko isključivanje / uključivanje biti najviše dobrodošlo.

Prepisati datoteke

Vrijeme snimanja registrara automobila je ograničeno i do 5 minuta. Kada memorijska kartica postane puna, stare se datoteke brišu i novi video materijali nastavljaju se snimati.

Vrijeme i datum

Svi ste primijetili da su pri pregledavanju datoteka s DVR-a vrijeme i datum nužno fiksirani na vrhu ili na dnu zaslona.

Snimanje zvuka

Imati mikrofon za snimanje zvuka je vrlo važno. Obratite pažnju na kvalitetu mikrofona i reproduciranog zvuka.

Senzor pokreta

Omogućuje vam da uključite DVR kada se senzor kretanja pojavi u akcijskom polju. U Rusiji primjena takvih inovacija nije našla odgovor među građanima, tako da je ova funkcija ostala neiskorištena.

GPS položaj zapisa

Prilično korisna osobina, iako prilično rijetka. Fiksira vaše koordinate na karti i veze do videozapisa.

Pozadinsko osvetljenje

Korisna stvar u mraku. Neki su modeli opremljeni infracrvenim svjetlom. Negativna tačka je loša kvaliteta snimanja u mraku, jer osvjetljenje ostavlja mnogo željenog.

Režim fotografije

Zajednička i važna značajka koju podržavaju mnogi moderni DVR-i. mogu biti potrebni u slučaju nezgode da inspektori saobraćajne policije utvrde štetu na automobilu i dostave informacije osiguravajućem društvu. Kamera nije uvijek pri ruci vozača, tako da je važno imati ovu funkciju na vašem DVR-u.

Kako odabrati DVR? Ne zaboravite na troškove. Postoji puno modela DVR-a i kreću se od 60-700 rubalja do nekoliko desetaka tisuća za modele sa gomilom funkcija. Prije svega, pri odabiru odlučite koje vam funkcije trebaju, a koje ne. Mnogi vozači i dalje smatraju ovu stvar nepotrebnom, ali praksa pokazuje da s rastom automobila na putevima Rusije, registrari automobila pomažu u rješavanju različitih problematičnih situacija, kako u saobraćajnim nesrećama, tako i u životu.

Kako odabrati DVR
Kako odabrati DVR
Kako odabrati DVR
Kako odabrati DVR Kako odabrati DVR Kako odabrati DVRHome | Articles

December 5, 2022 20:02:32 +0200 GMT
0.009 sec.

Free Web Hosting